HANNA SÄFSTRÖM DESIGN
1 kommentar
HANNA SÄFSTRÖM DESIGN kommenterade på en diskussion: Hur väljer du färgskala till din fasad i sommar?
1 gillar    11 kommentarer
Tack för att du rapporterar den här kommentaren. Ångra
PRO
Ulrika Höglund Form

Hej, igen Linn

Huset tycker jag andas både lite klassiskt och med fönster och vissa detaljer även moderna former. Jag tycker det är fint med tanke på vart i landet det ligger måla någon accent ton istället för 'bara' grått och vitt.

Några förslag nedan hämtade från Alcro färg som har inspiartions material och en webbild jag inte kunde motstå. Svagt rosa hus tycker jag saknas i Sverige.

Varför inte, med tanke på Villa-ville-kulla känslan du nämnde.

Lycka till och välkommen boka mer ingående färgrådgivning via min Houzz sida.

Ulrika Höglund Form

Färgsättare och inredareSpara    
Tack för att du rapporterar den här kommentaren. Ångra
PRO
MARI Interior Design AB

Hej, jag har precis avslutat ett arbete med exteriör färgsättning av en en stor sekelskiftesvilla i jugendstil i Saltsjöbaden. Jag tycker det är viktigt att man återkopplar till historiska färsättningar och kulörer som var populära på den tiden husen byggdes. Annars kommer det kännas helt fel både med arkitekturen och omgivningen/kulturlandskapet. Det fins inte någon lättläst litteratur om ämnet så jag skulle rekommendera att ta hjälp av en expert för att få rätt kulörer. Jag hjälper till med sådana frågor framförallt när det är frågan om gamla hus. Sedan måste man som Ulrika skriver provmåla, provmåla, provmåla! Omgivningen påverkar färgerna otroligt mycket och man kan inte stirra sig blind på ett litet färgprov från måleributiken. En annan tumfingerregel är att alla kulörer upplevs kallare utomhus än inomhus.

2 gillar Spara