heidinoemm

Behöver trädgårdstips!

Heidi Allen
5 år sedan

Hej!

Vi har flyttat in i ett nytt hus med en fin trädgård - dock har jag ingen aning om trädgårdsskötsel ... Det finns massor med buskar och träd etc men jag skulle gärna vilja plantera blommor och växter som blomstrar till våren - vilka ska man välja då? När är bästa tiden att plantera dem? Tack för alla tips!

Garden & terrace · Mer info

Kommentarer (6)

 • Victoria Axlund
  5 år sedan

  Jag tycker att en mangolia är fantastiskt vackert!

 • mariannese
  5 år sedan

  Krukodlade växter kan planteras under hela säsongen. Nu är det för sent för riktigt tidiga vårväxter som lökväxter som man sätter på hösten. Vårlökar som påskliljor, pärlhyacinter och kungsängsliljor som säljs i kruka nu snart kan sättas ut efter blomningen men då blommar de igen först nästa vår. Men en bra plantskola bör ha ett urval tidiga perenner, t ex olika primulor och aurikler, lungört, gulltörel, ormöga, vårkrage, löjtnantshjärta, kaukasisk förgätmigej, hornvioler. Har man bråttom är det enklast att köpa färdiga plantor av t ex penséer som tål en del kyla. De är tvååriga men frösår sig lätt. Planera redan nu vilka lökar du vill köpa i höst. Skaffa perenner med bladverk som kan dölja de fula lökbladen som måste få vissna ner ordentligt.

  Kungsängsliljor och kaukasisk förgätmigej i maj i min vårträdgård. Växer i gräs som jag inte klipper förrän bladen vissnat. I rabatt blir det enklare.


  Heidi Allen thanked mariannese
 • mariannese
  5 år sedan
  Ändrades senast: 5 år sedan

  Bor du fortfarande i London? Behöver du i så fall engelska namn på mina växtförslag? Du borde ha tillgång till många plantskolor i din närhet. Jag gillar Clifton Nurseries i Little Venice och Chelsea Gardener på Sydney Street.

  Glömde nämna julrosor, Helleborus av alla sorter och färger, finns nog blommande exemplar i kruka vid den här tiden.

 • PRO
  Madeleines Trädgård
  5 år sedan
  Otroligt svårt att ge råd utan att veta hur solen vandrar i trädgården. Men generellt, vill du ha blomning på våren, sätt lökar på hösten. Du kan sätta både i rabatt och i kruka. Tulpaner, snödroppar, scilla osv. Köp lite frön nu och förgro inomhus och sen kan du plantera ut växterna när nattfrosten är över. Det är bara att välja och vraka utifrån tycke och smak så kan du ha blomning från sen vår/försommar till höst. Lycka till!
  Heidi Allen thanked Madeleines Trädgård
 • Heidi Allen
  Författare
  5 år sedan

  Tack så mycket för alla bra tips! Jag bor i London @mariannese så trädgårdssäsongen börjar närma sig :)

Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.