anna_holmquist26

Önskar tips på mat som är enkel att odla själv!

Anna Holmquist
4 år sedan

I sommar ska jag äntligen komma igång och odla. Jag är nybörjare och vill gärna ha tips på enkla saker som jag garanterat kommer att lyckas med. Alla tips mottages tacksam!

From Sandy’s Devastation to a Bountiful Harvest · Mer info

Kommentarer (5)

 • PRO
  Sonjas Trädgård
  4 år sedan
  Satsa på flera olika grönsaker, lite av varje. Då lyckas du garanterat med några och så ser du vad du/ ni tycker om att äta och använda i matlagningen. Tidigt på våren när jorden rett sig, kan du tex börja med sallad, spenat och rädisa. Fungerar bra att odla i kruka också. Egna grönsaker är magiskt gott. Lycka till!
 • PRO
  Karålas Byrålåda
  4 år sedan

  Hej jag tycker att du ska odla det du gillar att äta. Många saker man köper i affären är jättelätt att driva upp själv. Potatis är ett bra tips att börja med för den hjälper dig att få lucker och fin jord. Annat som är lätt och tacksamt om man är nybörjare är rädisor och squash - garanterat massor med skörd. Glöm inte kryddor och ätliga blommor så blir det vacker och fullt med bin och fjärilar också :) Karåla trdgrdsmstr

 • mariannese
  4 år sedan

  Rabarber är tacksamt, perenn, så den kommer du alltid att ha även om det kan ta 1 - 2 år för plantan att växa till sig nog att skörda av.

 • PRO
  HH Inredning Finsnickeri
  4 år sedan

  Du kan börja redan nu med att förbereda jorden genom att vända jorden. Sen kan du låta den vara fram tills det börjar vara varmare då kan du kratta ut klumpar och ogräs. Då du är nybörjare så inte för mycket första året, sallad, rädisor, grönkål och tomat mot en vägg.

 • PRO
  Theorins Trädgårdar
  4 år sedan

  Hej, det som är enkelt att odla för en nybörjare är olika sorters bladgrönsaker, dessa är lätta att så och man kan även så dem i omgångar för att få skörd under hela året, Asiatiska bladgrönsaker går även att odla senare på hösten när de "vanliga" inte pallar med kylan :)

Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.