anna_holmquist26

VINN: Sommarens snyggaste termos från STELTON (värde ca 649 kr)

Anna Holmquist
4 år sedan

Hur skulle du beskriva den ultimata fikaplatsen? Vid ett långbord bland goa grannar i Emil i Lönnebergas sommarträdgård eller på en dejt i Zlatans moderna kök? Med sju sorters kakor eller bara en slät kopp kaffe? För att vinna en av de snygga termosarna från Stelton (värde ca 649 kr) vill vi att du:

1. Röstar på den färgen du tycker bäst om på Steltons snygga termos

2. Beskriver den ultimata fikaplatsen i kommentarsfältet. (Spara inte på detaljerna!)

Vår jury utser de tre bäst beskrivna fikaplatserna och belönar dem med var sin snygg termos från Stelton i någon av färgerna på bilden.

EM77 · Mer info

Läs gärna våra fullständiga tävlingsregler här!

Bordeaux
Lavendel
Granit

Kommentarer (45)

 • Anna Holmquist
  4 år sedan

  Tack för alla fina motiveringar! Nu har juryn gått igenom dem och utsett vinnarna. Den här gången blev det A R, Sofia Eiworth och S Hallin som vann de fina termosarna från Stelton. Varmt grattis!

 • liffe54
  4 år sedan

  Den röda är snyggast. Den ultimata fikaplatsen måste vara på ett högt berg och med en svindlande vacker utsikt.

 • Heidi Allen
  4 år sedan
  Ändrades senast: {last_modified_time}4 år sedan

  Lavendel! På en klippa i skärgården med en kaffetermos och fikabröd!

 • Tiina Virtanen
  4 år sedan

  Den bästa fikaplatsen tycker jag är i en lummig trädgård, med rejäla utemöbler - i alla fall ett stadigt bord så kaffet inte skvimpar ut. Många olika sorters tillbehör ska vara framdukat, både så man kan göra sig en saftig macka, eller välja en söt kaka, eller till o med en härlig sommartårta! När man fått sitt lystmäte ska det finnas en hängmatta i närheten, så man kan ligga o lyssna till gästernas prat medan man själv tar igen sig efter bara en liten kaka för mycket... :)

 • carlotto_61
  4 år sedan

  Granit är min absoluta favorit. Jag skulle med glädje ta med den ut på altanen och bjuda på gott kaffe till den som har vägarna förbi. Naturligtvis skulle den användas till frukostkaffet både inne och ute när vädret tillåter.

 • Ulrika Rätz
  4 år sedan
  Ändrades senast: {last_modified_time}4 år sedan

  Bordeaux. Med mormor vid Ekstakusten på Gotland som är hennes favoritplats som hon sällan kommer till längre. Jag skulle duka upp med kaffe, herrgårdsbröd, nötkakor och sockerkaka på ett recept som jag gav henne när jag var tretton och som hon fortfarande använder. Hon kallar det Ulrikas kaka. Där sitter vi i en varsin stol med filtar och ser ut över havet och funderar på varför vi aldrig åkt till Karlsöarna rakt utanför. Även fast hon har bott på Gotland i hela sitt liv. Så berättar hon om sitt liv och jag lyssnar. Solen som går ner i havet, doften av hav och smöret på fingrarna från kakan. Det är den bästa fikaplatsen.

 • Karin Ludwigs
  4 år sedan

  Mitt bästa fika är i vår trädgård en varm sommardag så att man helst vill sitta i skuggan under äppleträden med en lätt bris som svalkar. Gärna efter en lång promenad till badet eller lite trädgårdsarbete. Våra härliga grannar kommer över när de känner kaffedoften och sätter sig en stund i skuggan med oss och pratar om de senaste semesteräventyren medan barnen leker och gungar. En annan grannes gamla golden retriever lunkar över i maka takt och tigger av den nybakade drömtårtan. Trädgårdsmöblerna är vita i trä och med en soffa på långsidan, vi har gula sittdynor till och mellan träden över bordet hänger en tygvimpel i olika glada färger som hänger kvar efter senaste festen. Bordet är dukat med en hamamhanduk i blått som duk, blandat gammalt finporslin och den nya gråa Steltontermosen som jag är så glad att jag vann på Houzz, numer slipper jag gå in i huset och hämta påfyllning eller låta kaffet bli kallt i kannan ute!

 • Carl Palmquist
  4 år sedan

  Lavendel. I en av de mindre sanddynorna längst ut på Norsta Auren under en solig sommardag med familj och vänner


 • b_c_nordh
  4 år sedan

  Den underbaraste fikaplatsen som jag har är när jag är vid sommarstugan. Helt fantastiskt med sjön liggande framför stugan och skogen runt omkring. Frid och tysthet råder där. Pricken över i:et vore att få denna fina vinst, vilken färgklick den Bordeauxfärgade skulle bli!!

 • Elisabet Andersson
  4 år sedan

  Röstat!
  Med Steltons lavendel och det lätt-trampade navet
  blir det enkelt att ta mig till det efterlängtade havet
  och dessutom uppfylla miljö- och motionskravet!
  Compact living - rejält trångbodd
  fikar därför ute med Mark Levengood.
  Växlar erfarenheter vid en strandkant
  klok man - tycker allt han säger är sant.
  Kanske tar jag med mina Mumin-muggar
  det aldrig duggar när vi förnöjt tuggar.
  Ett par släta koppar kaffe med finsk pinne
  välgörande för både sinne och minne!
  Och inte minst för lilla magen
  hoppas på bingo till 40-årsdagen!

 • K Cronberg
  4 år sedan
  Ändrades senast: {last_modified_time}4 år sedan

  Bordeaux.På stranden en fin sommarkväll och samtidigt titta på solnedgången. Gärna i goda vänners sällskap , en ostbricka och gott( bordeaux) vin. Kvällen avslutas med


  en kopp gott kaffe.

 • My
  4 år sedan
  Lavendel. En perfekt fikaplats är den där alla dina käraste är med. Alldeles bredvid en strand på Öland då våren står i full blom eller i ett älgtorn mitt ute i skogen eller på en klippa vid en sjö en ljummen sommarkväll eller vid ens bästa väns köksbord en mörk novemberdag eller på ett mysigt gammaldags café som luktar kanelbullar eller... Ja det är Svårt att välja en
 • Christian Kinnunen
  4 år sedan

  En ultimat fika är hembakta vaniljbullar och kaffe långt ute i skogen en skön sommardag. Sådana tillfällen är underbara!

 • kacythompson
  4 år sedan

  As I did not grow up i Sweden, the concept of fika is one that I have learned to love. Although I it wonderful to be in a beautiful place. . . . and outside. . . that is not always possible. What is important is a special person or group; good, hot, Swedish coffee in a new Stelton Bordeaux thermos, and some good cookies or cake. A quiet pause in mid afternoon just to enjoy!

 • Sofie Bergelin
  4 år sedan
  Ändrades senast: {last_modified_time}4 år sedan

  Den ultimata fikaplatsen ligger belägen nio mil väster om Sundsvall.

  Där finner du Borgsjön. Genom denna vackra sjö rinner Ljungan och där på en udde, gömd från trafik och grannar, i en egen liten oas, ligger min ultimata fikaplats. För på den udden ligger min familjs sommarstuga, som varken har el eller vatten. På en gammal cafémöbel, som min morfar en gång har snickrat för hand, där sommarsolen strilar ner genom björkens trädkrona, avnjuter jag helst mammas hemmagjorda paj med hallon från hallonbuskarna på udden.

  Utsikten från vår sommarstuga där mitt ultimata fikaställe är beläget.

 • PRO
  Sörbins Snickeri
  4 år sedan

  Bland spån & damm i verkstaden

 • Rosmarie Wesslen
  4 år sedan
  Finns det något bättre än en bryggfika en tidig vårdag fortfarande kallt i luften men strålande solsken och sjön har precis sköljt. Några grusiga snöfläckar ligger kvar vid stranden... Då sätter jag mig på får-skinnet på bryggan och häller upp en kopp rykande hett och starkt kaffe, kanske en lite chokladbit till.
 • nystromseva
  4 år sedan

  Jag gillar den granitgrå och den tar jag med en klar höstdag rakt ut i den karga fjällvärlden på en spännande ripjakt med alla hösten färger som ett sprakande fyrverkeri vart än jag ser. Sätter mig på en gråmatchande klipphäll med en också gråmatchande vorsteh och delar på en god macka med härligt kaffe till och bara njuter av lugnet :)

 • Gull-Marie Rosdahl
  4 år sedan
  Lavendel är min färg. Skulle gärna bjuda goda vänner på kaffe ur den efter en härlig tur med skotrar på fjället i härlig vårsol. Gärna sitta på ett renskinn i snön. Finns det något häligare.
 • monica_kvarnstrom
  4 år sedan

  Granit är min färg och den tar jag med ut på min altan till morgonfikat, när fåglarna sjunger för hela bostadsområdet och solen kryper sakta upp mellan husen, det doftar ljuvligt av sommar och dagen har knappt börjat, det blir en härli

  g dag... <3

 • Ethel Gson
  4 år sedan

  Granit ☆ Är traditionell av mig.Älskar landet, dukar upp fikat en solig sommardag. Vid en röd trästuga med vita knutar.Ett vitt träbord med vita trästolar till det frodiga gröna gräset, En blåvit rutig duk på bordet. En ärvd gammal vas med prästkragar och blåklockor m.m. Kaffet dricks ur blå blom koppar. Och på blå blom kakfatet, är det drömmar, hallongrottor och finskapinnar.På glastårtfatet är en jordgubbstårta.Påfyllning av kaffe finns i en förhoppningsvis Granit färgad stelton kaffetermos. :-) Annars någon annan fin termos. Hallonsaft finns i en klarglas tillbringare. Allt som behövs för en mysig sommarfika, förutom gästerna med förhoppningsvis ett glatt humör;-)

 • svensson_88
  4 år sedan

  Granit är min favorit. Den bästa fikastunden är helt klart i trädgården en fin sommardag med fågelkvitter, porlande ljud från trädgårdsdammen och i sällskap av vänner. Älskar när vänner kommer på spontanbesök, och är alltid redo med fika.

 • PRO
  Annelies Design & Interior
  4 år sedan

  Svart val, men granit är min favorit. Bästa fikastunden skulle vara vid havet en varm sommarkväll med familj och vänner som sällskap. Om det är den bästa fikastunden skulle jag inte spara på detaljerna som gör det extra mysigt... termosen från Stelton skulle matchas med vita kaffekoppar, hembakade godsaker, fina servetter, kanske plocka några strandblommor och sätta i en vas...

 • majey
  4 år sedan

  Granit är min favorit! Bästa fikastunden kan vara hemma i min egen trädgård i min fina uteplats med egen odlade blommor men under parasollen en solig dag då min hälsa inte gillar sol och värme, med bästa vännen som jag inte ser så ofta och en god kopp kaffe. Kanske med en god kaka till. Märkvärdigare än så behöver det inte vara, men ändå så fint och minnesvärt.....

 • linnhw
  4 år sedan
  Bästa fikaplatsen med min snygga termos bredvid mig är min egen brotrappa. Kanske har man kommit hem fr jobbet och tar kaffet efter middagen där, andas lite frisk luft, byter nåt' ord med man och barn innan em/kvällens sysslor kickar igång. El en ledig söndagspaus mellan barnens sportaktiviteter el kanske någon hussyssla som t ex krattning i förhoppningsvis fint väder. Inte nödvändigtvis strålande sol utan också en ruggigare dag där doften av värmande kaffe ger en energin tillbaka. Kaffet i sin snygga termos skapar en naturlig och otvungen samlingspunkt.
 • Stina Polvi
  4 år sedan

  En lavendelfärgad vore drömmen, på en klippa i solnedgången med havets brus i öronen efter en dag på stranden...Med kladdiga ostmackor, grillkorv med bröd, köpe-kanelsnurror och min familj <3

 • Anna Lundqvist
  4 år sedan


  Den optimala platsen är vid sjön köpen. Tystnad o lugn som gör att kaffet smakar ypperligt. Man hör endast fåglarna och vågorna som kluckar. Då får jag ro i både kropp och själ och kan njuta av min fika maximalt.

 • Helene Åslund
  4 år sedan

  Ultimata fika platsen ....
  Ute i ekan på sjön
  En solig dag, vindstilla, flöten som vilar stilla på vattnet
  Solen värmandes på rygg och axlar
  Tystnad .... bara klirret från koppar som hörs
  Och en urtjusig termos att kika på .....

 • Christina Frisberg
  4 år sedan

  Jag röstade på Granitfärgade termosen, fast alla 3 var ju vansinnigt läckra :) Med termosen full av hett aromatiskt kaffe skulle jag sitta i Syrénbersån och njuta av fågelkvitter och humlornas surrande, Mina barnbarn skulle dricka hemkokad saft på rabarber och röda vinbär, till det äter vi äppelpaj med massor av kallvispad vaniljsås, och så spelar vi monopol och denna farmorn/mormorn kan ju inte låta bli att fuska, och mången kopp gott kaffe blir det under tiden . Underbart :) <3

 • Elin Samskog
  4 år sedan

  Efter härlig dag med vintage och fleamarket shopping i Los Angeles gå ner till havet, ta av mig barfota och sätta mig på en filt och fika

  (kaffet serveras självklart ur en super snyggt designad granit färgad Stelton termos ) samtidigt som jag kollar på alla fina loppisfynd. Sedan bara sitta tilsammans med mannen i mitt liv och se på den vackraste solnedgången, känna lukten av havet och höra vågorna slå mot stranden... Lycka ❤️

 • kristinaedin
  4 år sedan

  En härligt tidig försommarmorgon när solen är på väg upp tar jag med mig en bricka med älsklingskoppen och den vackra termosen ut till den gamla trägruppen som står under linden. Flaggan är hissad men den fladdrar inte för det är helt vindstilla. Avnjuter kaffet i lugn och ro med endast fåglarna som sällskap. De sjunger bara för mig när jag häller upp de första kaffe dropparna.

 • Sofia Eiworth
  4 år sedan
  Den ultimata platsen för en fika är där man känner det där lugnet, den där känslan av att "vi tar det sen, efter fikan", där man kan andas ut på riktigt. Den fysiska platsen kan variera men är jag med mina närmsta & bästa så kommer den "platsen" ofta till oss. Från den granitfärgade stelton häller vi kaffe, te eller varm choklad, äter mackor, sockerkaka eller gräddtårta och pratar, skrattar kanske gråter vi ibland. Allt mellan himmel & jord, högt & lågt blir berört när vi sätter igång.
  Det är den ultimata "platsen" för mig.
 • Carina Ekdahl
  4 år sedan

  Stillhet, men för den skull inte tystnad. Nej, de olika fågelfamiljernas olika sång och kvitter fyller skogens gröna svall, en del av dem visar sig nästan lite fräckt och modigt, andra håller sig gömda djupt in i buskar eller i trädens höga kronor. De syns om man höjer blicken, de sitter där högst upp och svajar, det verkar lugnande, kanske är det fågelns sätt att varva ner och finna ro. Jag tar en stor klunk varmt kaffe ur min nya fina steltontermos. Det är så skönt här, det tycks som att den mossbeklädda stenen och den breda trädstammen växt samman i syftet att vara en naturlig fåtölj där jag kan sitta, bekvämt tillbakalutad i med den mjuka mossan som sits. Mina tankar avbryts av ett knak och bara ett fåtal meter från min plats springer ett litet rådjur, kanske har hon blivit skrämd av mig i min fikastund. Om en stund, när kaffet är slut, ska jag lämna stillheten och den mjuka grönskan, möta vardagen med ny energi.

 • Katarina Hellberg
  4 år sedan
  Ändrades senast: {last_modified_time}4 år sedan

  Familjen har just varit och hämtat önskebåten, en härlig gammal familjebåt från 1979. Nu önskar vi oss en fin sommar med sköna dagar på Ljungan i dalgången där vi bor. Måsarnas skri, klarblå himmel, en värmande sol och en spegelblank sjö. Vi hittar en vik och lägger oss stilla, lyssnar till vågornas kluckande mot skrovet, känner solen som värmer bleka kroppar och njuter av lugnet. Lyssnar på sommar i P1 och känner att det är något som fattas... Kaffe! Plockar fram de härliga lunchmackorna och kaffetermosen. Behöver jag säga att det är en Stilton? • pateraki0
  4 år sedan

  Lavender är absolut den snyggaste termoskanan! Och finaste fikastället är på en terrass i en medelhavs villa, med utsikt mot gården och lite längre bort mot en segelbåts marina..

 • Nicolina S
  4 år sedan

  Lavendel. Den optimala fikaplatsen den här sommaren är balkongen i min nya lägenhet som jag flyttar in i lagom till sommaren. Nya utemöbler i trä, med fluffiga kuddar som gör det extra mysigt, några krukor där jag planterar blommor och örter, solens strålar som hittar ner till balkongen genom trädens blad, och så hemmabakade kanelbullar med kaffe och mjölk till. Självklart är hela familjen välkommen på fika på min nya balkong! Jag längtar dit!

 • PRO
  Mauro López Photography
  4 år sedan

  Här vill jag fika på Kastellholmen ;)

 • S Hallin
  4 år sedan

  Den bästa fikaplatsen är en plats där goda skratt och varma tankar och känslor får liv i samvaron med andra. Där vi umgås och trivs och utvecklas tillsammans men också har utrymme för att bara vara. Där vilar vi i varandras närhet och mår riktigt, riktigt bra. Den bästa fikaplatsen kan finnas på en solig skärgårdsklippa i juni eller på en fjälltopp en solig dag i april men den kan också finnas i en mysig stuga en regnig dag i augusti eller i en iskall bivack en stormig januaridag. Det är inte platsen som är det viktiga utan känslan, människorna, samvaron och känslorna som vi tillsammans skapar. Den fikaplatsen drömmer jag alltid om!

 • cewestin
  4 år sedan
  På klipporna vid Vänerns strand med min dotter och bästa vännerna. Att få återuppleva våra mysiga fikastunder vi hade varje år den 1 maj då vi alltid skulle “maja” som vi kallar det.
 • PRO
  Kajsa Inreder
  4 år sedan

  Älskar att fika ute! Jag föredrar en mysig fjällfika på toppen utav ett berg med skidorna på och min fina familj som sällskap. Blå himmel och gnistrande snö!

 • Maria Baum
  4 år sedan
  Framför brasan en stormig höstdag vid havet.
 • PRO
  GoS4u AB
  4 år sedan

  På ett berg när solen just gått ner över havet, samma färg som termosen med min älskade och alla ord är överflödiga

 • A R
  4 år sedan

  Just precis nu. I en solig slänt, mitt i vitsippshavet. Ett rogivande, om än intensivt, kvitter från trädtopparna och knoppande grenar nära bristningsgränsen. En gammal trasmatta som tryckts ner i cykelkorgen att rulla ut för mig, men allra mest för de älskade små när de behagar komma tillbaka från havet med händerna fulla av vita kronblad och en och annan avknippsad stjälk. Från väskan plockas Stelton fram och det rykande kaffet hälls upp. Hallongrottor och kanelbullar. Sedan värmande strålar mot slutna ögon. En fikastund i livet.

 • Heidi Allen
  4 år sedan

  Grattis till alla vinnare!!!

 • Sofia Eiworth
  4 år sedan
  Vad roligt! TACK!! Vilken underbar nyhet såhär inför helgen :)
  Tack igen & trevlig helg alla!
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.