veluxsverige

Dagsljus och inredning - Är det viktigt?

VELUX Svenska AB
3 år sedan

Dagsljuset har en stor betydelse för männskians välmående, inlärning och produktivitet! Men är dagsljus något som man i allmänhet tänker på vid inredning, design eller renovering?

Kommentarer (12)

 • PRO
  Victrix inredarna
  3 år sedan

  Ja det är supervikigt. Vi som jobbar med nyproduktioner och träffar kunder som bara har sett sina lägenheter och hus på ritning, så är det jätteviktigt att tvi hjälper dem att välja färg efter insläpp av ljus.

  Utvalt svar
 • PRO
  Shirin Moarefi
  3 år sedan

  Jag behöver hjälp med ljuset i hemmet

 • PRO
  Mapiful
  3 år sedan

  Ja definitivt. Vi märker att kunder som förstår sig på ljussättning också kan göra större nytta av våra kartor i deras hem. Som Victrix nämnde ovan är det lätt att ha en bild av hur någonting ska se ut - men som kan ändra sig när man väl befinner sig där.

 • PRO
  Creadomi
  3 år sedan

  Absolut. Ibland har man inte de bästa förutsättningarna när det kommer till ljusinsläpp via fönster. Ett träd utanför fönstret eller en tillbyggnad på huset kan påverka dagsljuset inomhus. Då måste man jobba med andra medel som färg/materialval och ljussättning interiört. Eller så sågar vi bara ned det där trädet! ;)

 • PRO
  Giovannas Konst
  3 år sedan

  Det är något av det absolut viktigaste i mitt hem :)

 • PRO
  Inbe Inredning | Styling
  3 år sedan

  Ljuset är jätteviktigt. En inredning utan tänk på belysning faller platt och då spelar det ingen roll hur fint du än har inrett ditt hem.

 • PRO
  VELUX Svenska AB
  Författare
  3 år sedan

  Jag har studerat dagsljuset
  påverkan på människor och resultatet är otroligt. Man är inomhus nästa 90% av
  sin tid, och att då man missar en massa naturliga ämnen. Gör att man nästa blir
  lite rädd. Jag tycker att många bostäder, kontor , korridorer är så mörka idag, speciellt på vintern. Här
  upp i norr är det ju vanligt med vinterdepressioner, tydligen ska dagsljus kunna hjälpa! Samma sak med tillfriskning och sömnproblem. Roligt att höra att det finns andra med samma intresse!

 • Sophie I
  3 år sedan
  Ändrades senast: {last_modified_time}3 år sedan

  Är det sant @VELUX! Jag kan tänka att speciellt vi i Sverige saknar ljus på vinterhalvåret! Och nu blir det bara mörkare o mörkare om dagarna fram till vintern!

 • PRO
  2700kelvin, smart belysning
  3 år sedan

  Ja, dagsljuset är så viktigt och användbart. En tillgång vi verkligen skall ta tillvara på. När jag ljussätter ett rum är dagsljuset det första jag tar hänsyn till. I mina artiklar här på Houzz om ljussättning nämns alltid dagsljuset som en fantastisk resurs.

  I hemmiljö är det ganska enkelt att anpassa möbleringen efter det naturliga ljuset. Trenderna inom exempelvis kontorsinredning går även där mot att ta tillvara på dagsljuset, kanske kan man placera passagen- gången vid fönstren istället för arbetsplatser så minskar behovet av bländningsskydd och ljuset kan flöda in till allas glädje, jätteintressant!

 • Per Åkesson
  3 år sedan

  Dagsljus kan ersätta tabletten - ingen tvekan - dagsljus är mycket viktigt!
  Kolla in denna intervju (P4) med Arne Lowden, docent på
  Stressforskningsinstitutet vid Stockholms universitet. Han menar att melatonin
  medicinering av barn skulle kunna ersättas av vanligt dagsljus. Hur vi bygger
  och renoverar våra hus i framtiden blir allt viktigare. sverigesradio.se

 • Sophie I
  3 år sedan

  Tack för bra och intressant tips! @Per Åkesson

 • PRO
  Josefina
  3 år sedan

  Nu kan ni läsa artikeln där vi svarar på frågan ['Hur får jag mer ljus i mitt hem'[(https://www.houzz.se/magasin/laesarfraagan-hur-faar-jag-in-mer-ljus-i-mitt-hem-stsetivw-vs~75612925) baserat på det här foruminlägget :)

Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.