sverigeredaktionen

LUCKA 4: Presentkort hos Nordic Design Collective (värde 1500 kr)

Houzz Sverige
5 år sedan

Lucka 4 presenteras i samarbete med Nordic Design Collective - en fantastisk onlinebutik som brinner för att stödja designers från hela norden. Formgivarna som dom arbetar med är noga utvalda och produkterna kommer från entreprenörer och designers som alla har en spännande historia bakom sig. Du har nu chansen att vinna ett presentkort från Nordic Design Collective värt 1500 kr!


För att kunna vinna vill vi gärna att du svarar på följande fråga i kommentarerna: Vilket har varit ditt bästa köp till hemmet under 2016 (och varför)?

Du kan tävla fram till 31:a december. Houzz användare och experter kan delta. Tävlingsregler

Kommentarer (195)

 • nuttilia
  5 år sedan

  Bästa köp, till trädgår'n dock,
  måste va' vår gröna hammock.
  En god bok och lite gung,
  en familj med gammal, ung.
  - Alla ville vara där,
  och njuta av årets bästa affär!


 • elmroth
  5 år sedan

  Utan tvekan min enorma soffa ValenXL. Den är så stor att jag ser ut som teskedsgumman när jag ligger i den. Varje gång jag slappar framför TVn tänker jag att det är det bästa köpet jag gjort.

 • Cissi Grönquist
  5 år sedan
  Mitt bästa köp 2016 till hemmet är utan tvekan mina Gloria-ljusstakar från Klong. De ger så mysigt sken och med glasinsatsen kan man även använda dem som vas. Att jag dessutom fyndade dem på Black Friday gör saken ännu bättre. Även om mässingstrenden börjar mattas av tror jag att dessa kommer hålla under tidens gång, då de både är klassiska och nydanande på samma gång.
 • Malin J
  5 år sedan

  Mitt bäst köp är faktiskt nya toasitsen till vår Ifö Cera. Vår toasits var lite halvtrasig och åkte ofta ur efter att man varit på toaletten och det var så irriterande! Men ni vet hur det är - man har något som behöver bytas ut och så skjuter man upp det hela tiden. Så var det med toasitsen - den var säkert trasig ett år. Men i november fick jag tummen ur och beställde en ny sits med soft close till toaletten och istället för den hemska och trasiga vi hade i plast så fick vi en ny i porslin som kändes så jäkla fräsch! Och den fräschade upp hela toaletten - kostade ca 750:- och jag fattar inte varför vi sköt upp inköpet - så dumt!

 • annmari_persson
  5 år sedan

  Helt klart fjärrkontroll till våra lampor, sjukt lyxigt att kunna kontrollera (av/på och dimmer) lamporna från tv-soffan. Sen har vi ett loft och här har vi två fjärrkontroller en uppe och en nere. På så sätt kan jag tända innan jag går upp och kontrollera lamporna som hänger i den stora öppningen mellan de olika våningarna.

 • Camilla Sandmark
  5 år sedan

  Mitt bästa köp var nog bokhyllorna när vi gjorde om i arbetsrummet och äntligen fick bort alla boktravar som låg överallt. Det var inte helt lätt att hitta en hylla som passade och som vi ville ha men nu är vi väldigt nöjda.

 • Mattias Gustavsson
  5 år sedan

  Ny säng. Den gamla var nerluggen som en hängmatta. Kombinationen med uppstickande fjädrar var dock inte en lika angenäm upplevelse. Nu sover jag fantastiskt.

 • dawnbon
  5 år sedan

  Vi har köpt ett nytt hem och soffan i vardagsrummet är verkligen bästa köpet. Tidigare har vi haft makens soffa som har bott med olika personer i kretsen. Det köptes för nästan 40 år sedan av hans moster. Vad skönt att äntligen äger alldeles egna soffa som inte känns eller hörs som om den kommer gå sönder när som helst. Det blir extra lyxigt då jag och maken får sträcka ut benen och har det riktigt mysigt på filmkväll!

 • Maria Jänkälä
  5 år sedan

  Jag har inte gjort så många köp, har mest köpt byggmaterial, men ett bra köp är väl en tålig, funktionell men samtidigt snygg och lagom pris. Då känns det bra

 • stephis_kort
  5 år sedan

  Mitt bästa köp är absolut minte sängskåp. Att kunna ha ett fint vardagsrum dagtid.

 • Mona Söderblom
  5 år sedan

  Mitt nya köksbord från Ilva, det tar liten plats 1x1 m och sen när man har gäster lätt får plats 8-10 personer. Perfekt för en begränsad yta i vardagen men som med enkla medel förvandlas till en samlingspunkt när man har gäster.

 • Kristin Grönberg
  5 år sedan

  Lite svårt att välja eftersom vi har köpt ett helt nytt kök, men Falconspisen toppar. Den har jag haft mycket nytta av under julen.

 • Julia Sanfridsson
  5 år sedan

  För bara en månad sedan blev det klart att jag skulle få flytta till min allra första egna lägenhet. Det är så spännande! Så mitt i all julhets har jag också kollat på möbler som en galning, och därför är mitt bästa köp i år min säng!! Den är världens skönaste och det kändes verkligen som ett stort steg att få köpa sin egna (stora!) säng.

 • elisa_nording
  5 år sedan

  Bästa köpet var en spikmatta, som ju var årets julklapp för åtskilliga år sedan, men först nu blev köpet av! Känns bra att ligga på den ett tag, som akupressur. Men man blir alldeles prickig på ryggen efter alla piggarna, ser kul ut! Tycker att jag sover bättre, så det är nog årets bästa köp!

  Vann jag ett presentkort hos Nordic Design, glädjen högt i taket skulle stå! Tänk, så mycket praktiskt, snyggt och välbehövligt jag skulle köpa då!

  BEDESIGN LUME klädställning i metall gråsvart, har jag länge kikat på.

  STÄNK, den vackra brickan av Elin Wesslind, som jag beundrat så.

  Kanske äntligen i sovrummet få renovera, sätta upp tjusiga tapeten COVERPAPER DRESS. Blir ett helt nytt rum och då behövs det inget mera.

  Till maken, snyggaste Korthållaren OLLE i finaste läder.

  Kanske behövs det också några nya kläder?

  Läckra, glittrande smycken känns alltid rätt.

  Men nu har jag nog med råge på presentkortet satt sprätt! • PRO
  GoS4u AB
  5 år sedan

  Mitt allra bästa köp till hemmet under 2016 är silkeskuddarna till sovrummet därför att de är så lätta att forma och aldrig blir för varma

 • Carina Lind
  5 år sedan

  Två nya svarta skinnfåtöljer med vita fårskinnsfälkar som står vid brasan där vi ofta sitter o njuter av värmen och en bok.min man o jag

 • PRO
  Trädgårdstomten Skåne
  5 år sedan

  Mitt bästa köp var nya lampskärmar till mina ärvda lampfötter i blått glas. Resultatet blev fantastiskt fint. Då de nya skärmarna inte har någon topp klättrar inte kattungarna på dem, vilket de gjorde på de gamla. Lugnare nu.

 • lois_kagstrom
  5 år sedan

  En grön howardsoffa där färgen först kändes väl vågad, men den har verkligen förgyllt vårt hem. Och inbjuder såväl till lek som mys för vår lilla familj!

 • PRO
  Urban Collection AB
  5 år sedan

  Ett Doftljus från Fornasetti för att det förgyller varje kväll jag tänder det. Den där vardagslyxen hjälper mot vilket väder och mörker som helst!

 • Linnéa R
  5 år sedan

  Det var helt klart beslutet att köpa en ny soffa lagom till att vårt andra barn skulle komma. Den gamla var nedsutten, trasig i klädseln och ena armstödet var trasigt efter en gång då jag använt det som stege då jag skulle putsa fönsterna... Så mycket tid som man tillbringar i soffan ammandes en liten bebis, var jag helt klart värd en ny soffa och det har jag inte ångrat en sekund. Nu ammar jag med stil!

 • Victoria Carlsson
  5 år sedan
  Ändrades senast: 5 år sedan

  Mitt bästa köp är en metallisk korg som jag har mysiga kuddar och filtar i, alla gäster dras till myskorgen.

 • Annika Nilsson
  5 år sedan

  Kristallkronan! Jag har drömt om en kristallkrona i hela mitt liv och nu äntligen köpte jag en! Jag njuter verkligen av den! Kan komma på mig själv med att bara sitta och titta på den! Den är så vacker och jag blir så lycklig av den!

 • Claudia Kerttu
  5 år sedan
  Absolut min köksassistent , används flitigt för mat och bak.
 • Ulla-Karin Lundberg
  5 år sedan
  Vore fantastiskt att vinna ett presentkort från min favoritbutik !!
 • PRO
  Drews design & interiör
  5 år sedan
  En ny spis! ☺
 • Gabriella Pesic
  5 år sedan

  Bästa köpet för mig och familjen har varit sönernas (3 och 1 år) våningssäng. Underdelen är 1.20 vilket gör att det finns plats för två vid nattning/ mitt i natten besök. Nu slipper jag och min man sitta på en stol 1h per kväll vid nattning utan kan lägga oss med sonen och mysa och tom somna utan att ha ont i ryggen dagen efteråt. Klart bäst investering/köp för vårt hem och familj.

 • Anette Eriksson
  5 år sedan

  Bästa köpet gjorde jag på blocket, ett helt perfekt vardagsrumsbord. Brunt trä och rotting med glasskivor och lådor. Det matchar den övriga inredningen och priset var skrämmande lågt. Såna fynd är man extra stolt över :)

 • PRO
  House of Chi
  5 år sedan
  Mitt bästa köp har varit vår soffa! Nu får vi äntligen plats hela familjen 5 st och en hund
 • jessika62
  5 år sedan

  Design som bäst glädjer, tror aldrig att jag sett något hos er som inte väcker de känslorna! Det svårast om man skulle ha den turen att vinna är ju att välja från allt det vackra!

 • pernilla_skogsberg
  5 år sedan

  Vi bytte soffor och köpte i samma veva en stor härlig matta som gör hela soffhörnet ombonat och mysigt.

 • Barbro Larsson
  5 år sedan

  Jag har köpt nya gardiner till 5 rum och fick på köpet känslan av nya rum - det blev helt andra rum med ny stil och mycket mysigare.


 • elisabeth_nilhsson
  5 år sedan

  Mitt bästa köp är en syskrin gjord av Valnötsträ med intarsia som jag köpt på Gustavsbergs loppis, fantastiskt välgjord och en fröjd att ha framme i vardagsrummet .där den pryder sin plats på bokhyllan.Jag är förundrad att den kostade så litet, för ett sådant välgjort mästerverk. Saligt nöjd är jag över att man kan blanda in gamla ting med nya, det är det som gör att hemmet blir ett unikt hem.

 • tatsuli
  5 år sedan

  Mitt absolut bästa köp 2016 är ett sminkbord i svart skinn med nitade detaljer. Det går att öppna en lucka på den i mitten med spegel och den har tre lådor med flera små fack. Handtag i skinn på vardera sida. Är extra nöjd med köpet för att den känns så unik och har patina samt att den är en fantastiskt vacker möbel. En njutning att sitta framför den varje morgon och göra sig i ordning.

 • Emelie
  5 år sedan

  Vårt bästa köp är helt klart julgranen som vi hade tänkt skippa i år (nybygge med byggkaos), men som sprider så mycket värme och myskänsla att inget av årens inköp kommer i närheten välmåendemässigt.

 • Saga
  5 år sedan

  Grumme såpa för att ta hand om trägolvet - allt som skapar mitt hem vilar på det.

 • Eva Å
  5 år sedan

  Inköp av begagnad omklädd nätt soffa (den gamla soffgruppen åkte ut). Hela rummet blev mycket större och trevligare. Nu fattas bara ett bra bord och en fåtölj.

 • ing_marie_gerdin
  5 år sedan

  Mitt bästa köp måste ha varit ett ljust fårskinn som är skönt att sitta eller lägga fötterna på.

 • Berit Rydell
  5 år sedan

  Min bästa köp under året är 6 st Louis Ghost stolar från Kartell. Nu kan vi sitta länge och bekvämt vid matbordet och njuta av samvaron. (Det är speciellt viktigt för mig då jag har problem med en disk i nacken. Fel stol, felställning, kan efteråt ge mig svåra smärtor.)

 • Lena Eriksson
  5 år sedan

  Min sovrumslampa, en fjäderlampa från Vita. Den är så fin. Har behövt en taklampa vääldigt länge eftersom den gamla började tyget att vittra sönder, men hade samtidigt svårt att skilja mig ifrån den då det var en vän som hade gjort den till mig. Men nu var det dags att gå vidare och jag är riktigt nöjd med den nya lampan. Det blev precis så fint som jag hade föreställt mig.

 • carola_berget
  5 år sedan

  Vi har inrett balkongen med nytt golv och mattor, varmt och mysigt

 • Feifei Tian
  5 år sedan

  Med två åretruntcykelpendlare som navigerar i Stockholmstrafiken varje dag

  Längtar själen efter tystnad, natur och stilla porlande vattendrag

  Och när brist på bostadsyta och förvaring gör att cyklarna måste hängas upp vertikalt

  Ja då vill man gärna göra det på ett sätt som är både vackert och optimalt

  En egentillverkad cykelupphängning med Sandbergs “Skogs”-tapet i bakgrunden

  Påminner oss var dag om lugnet, friden och att ta vara på stunden

 • lina_kson
  5 år sedan

  Frågar man min man hade svaret varit "girsåg eller tv", men jag tycker bäst om vår snygga industrilampa till uterummet.

 • Torkil84 Livendahl
  5 år sedan
  Nya sängar till både oss och vår dotter!
 • Torkil84 Livendahl
  5 år sedan
  Sängarna från Dux eftersom vi behöver vara utsövda för alla äventyr vi hittar på tillsammans på dagarna.
 • Annica
  5 år sedan

  Har länge drömt om att köpa en träfigur designad av Kay Bojesen och i år gjorde jag änligen slag i saken. Nu bor en söt liten zebra hos mig :)

 • Randi Mie
  5 år sedan

  Två café-bord der går att äta vid. Dom har en löss glas skiva så det går att ha' en duk under. Mycket lätt at styla med snygga prylar. Dom fungerar just som natduksbord, da min bädd er hög.

 • Annelie Ek
  5 år sedan

  Mitt bästa köp är en ny diskmaskin eftersom den gamla gick sönder och skinninpregnering den gjorde en gammal skinnsoffa som ny.

 • gustafsson_rebecka
  5 år sedan

  mitt bösta köp var ett gäng snygga smarta lådor som nu står ovanpå mina bokhyllor och innehåller mina kreativa verktyg snyggt organiserade ochmårkta med namn såsom: kamera, målarsaker, band och snören, hattask..

 • jojo_mojo
  5 år sedan

  Det har utan tvekan varit kolsyramaskinen! Dels är den är snygg inredningsdetalj i köket och dels känns det väldigt mycket mer ekologiskt (och ekonomiskt) att inte köpa kolsyrat vatten på flaska!

 • Houzz Sverige
  Författare
  5 år sedan

  Tack till alla som var med i vår julkalender, nu har alla vinnare dragits och fått sina priser. Den lycklige vinnaren av Lucka 4 var Anna-Carin Engens - Grattis!

Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Houzz använder cookies och liknande teknik för att anpassa min upplevelse med relevant innehåll och det bästa Houzz produkter och tjänster kan erbjuda mig. Genom att klicka 'Acceptera' accepterar jag detta, så som det vidare beskrivs i Houzz Cookie Policy. Jag kan avvisa icke-essentiella cookies genom att klicka 'Administrera preferenser'.