sverigeredaktionen

LUCKA 22: Nordstjerne-vas från Hilke InDesign (värd 659 kr)

Houzz Sverige
22 December 2016
senast redigerad:22 December 2016

Dagens lucka öppnar vi tillsammans med Hilke InDesign där du kan vinna en av deras fantastiskt fina vaser, från danska märket Nordstjerne.

Vinnaren får välja om dom vill ha vasen i 100% mässing eller borstat stål. Vasen är en storlek 'Small'.

Allt du behöver göra för att vara med och tävla är att lämna en kommentar där du berättar om din favorit på julbordet!

Du kan tävla fram till 31:a december. Houzz användare och experter kan delta. Tävlingsregler

Kommentarer (122)

  • nuttilia

    Som vegan är mitt julbord av en annan sort,
    men för mig har det blivit lite av en sport
    att visa att alternativet är gott
    så både köttbullar och prinskorv de fått.
    Om jag ska välja en favorit
    - sojafärsbullarna är en riktig hit!





  • Åsa Larsson
    Risgrynsgröten med kirsbergsåsen är gott för både kropp och själ i juletid!
  • Åse

    Med mitt skånska påbrå har jag lärt mig älska brunkål! Söt och kryddig funkar den perfekt med rökt julskinka och brysselkål med hasselnötshack!

  • PRO
    House of Chi
    Helt klart ett alternativt tillskott, nämligen en gemsalladsskål med pulldpork, rödkålsslaw och rostad lök!
  • klarabrattberg

    Min favorit på julbordet är helt klart mammas räkrulle som av någon anledning hamnade på julbordet en gång i tiden och som därefter fått sina givna plats. Den smakar egentligen inte särskilt mycket: Räkor och ärtor i diill och majonäs/creme fraîche med lite bröd runt. Varje år säger mamma "I år skippar vi nog räkrullen" för att varje år få till svar: "ÄR DU INTE KLOK??? Den är viktigare än allt annat TILLSAMMANS!!!" varpå hon svarar "Okej okej okej, lugna! Ni ska få den" - och så blev det jul igen!

  • Eila Söderman
    Min favorit är senapssill!
  • Malin J

    Jag har vid vid julbordet en mycket god aptit,
    men bland alla goda rätter har jag en solklar favorit!
    Jag önskar att jag kunde säga något "normalt" som julmust eller valnötter,
    men sanningen är att det jag älskar mest är pappas hemkokta grisfötter.
    Jag hoppas att min dotter också blir en grisfots-nörd
    eller så gör hon som de flesta och tycker att jag är störd ;)

  • saraasplund1

    Kål, kål och lite mer kål.

    Finns det något godare än kål?

    Grönkål, brunkål, rödkål!

    Skulle kunna leva på kål!

  • anneli_lindholm90

    Lax i olika former!!!

  • Teresa De Mendonça Santos

    På julbordet vill jag ha den snidade trägaffeln med hästhuvud och rött band i julskinkan!

  • Camilla Sandmark

    Min favorit på julbordet var i år precis som alla andra år min svärmors fiskpaté. Inte en given julklassiker kanske men hos oss har den blivit det. Den smakar ljuvligt av saffran, är överströsslad med räkor och klippt dill och den smälter i munnen!

  • Christoffer Gustafsson

    Min favorit är pappas inlagda sill. Här köps ingen färdig sill utan pappa gör sin egna och brukar överraska varje år med "årets smak".


  • Johannes

    Leverpastejen som min svärmor gör + hennes inlagda gotländska gurka är to die for!

  • Mattias Gustavsson

    Köttet. I alla former.

  • dawnbon

    Sedan jag flyttade till Sverige har janssons frestelse fångat mina smaklökar!

  • Anna Hoffström

    Jag är inte svår att tillfreddställa, ett par sillbitar så är jag nöjd.

  • Catrin Sundgren

    Hemrullade köttbullar kan man inte motstå - funkar hela året!

  • Nicolina Sandelin

    Min favorit är finska julstjärnor - superenkla bakelser med smördeg och plommonmarmelad, men som är såå gott!

  • stephis_kort

    Vörtbröd med russin och stark ost. Mums!

  • ingegerd_nilsson

    Dött lopp mellan Jansson och sillen

  • Julia Sanfridsson

    Min favorit på julbordet är prinskorven! Äter det aldrig annars så blir lite speciellt varje år när julen närmar sig.

  • Feifei Tian

    Det är inte bara danskar som gillar anka till jul. Så länge jag kan minnas så har anka varit favoriten på vårt julbord, dock med en kinesisk twist. Varje år gör mamma en fantastisk pekinganka som har marinerats några dagar och sedan griljerats i ugn, och som äts på tunna pannkakor med gurka och purjolök. Saftigt, smakrikt och socialt (och nu även alliterativt) - ser redan fram emot nästa jul!

  • Katarina Hjortsäter

    Inget julbord utan dopp i grytan.

  • K Cronberg

    Mammas "julknäcke" med skinka och rödbetssallad är julens höjdare.

  • PRO
    Trädgårdstomten Skåne

    OH, vad fin! Svårt säga vilken som är vackrast. Kan inte välja. Gillar att vasen höjs upp.

    Det bästa är när man sätter tänderna i en vörtbrödsmacka med julskinka på julaftons morgon

  • Carina Lind

    Favoriten pp julbordet är ägg ost med björnbär sylt

  • Victoria Carlsson

    Pappas fantastiskt goda köttbullar.

  • annacharlotten

    I år var det första gången jag gav mig i kast med att laga Farmors legendariskt goda leverpastej (med recept från hennes mormor). Jag vet att det inte är alla som äter detta på julbordet, men vi som vuxit upp med detta saknar det enormt mycket när farmor vid 92 års ålder inte längre orkar laga den. Så… det låg ett stort ansvar på mina axlar! :)

    Det blev 4 försök efter att de tre första satserna gått i soporna. Men, jag hade inte väntat mig att det skulle vara lätt, så jag höll mig vid gott mod :) På julafton blev Farmors utlåtande ”Det var inga fel på den här leverpastejen…” Nästa år hoppas jag på ett ”Det var jättegott!” ;)

    Så nästa jul blir det nytt försök, och Farmors gamla handvevade köttkvarn är undanplockad i väntan på nästa år. För ett julbord utan Farmors leverpastej kan aldrig bli komplett. Skam den som ger sig!

  • linneavarger

    Grönkålssallad.

  • Annika Nilsson

    Får man säga skumtomtarna!? Jag älskar skumtomtar och vi brukar ha dem till julbordet!

  • swedishbit

    "Dopp i Grytan" med stark hemgjort buljong, en kraftig vörtlimpa som inte är för söt. Toppas med härlig julskinka, gärna gjord av vildsvin, med hemgjort äppelmos. Och ett glas av mammas goda Mumma. Nästa år kanske det blir med en Nordstjerne-vas från Hilde InDesign på julbordet.

    Den vänstra skinkan på fotot är gjord av lamm, och den högra av vildsvin. Rimmade med nitritsalt, vilket gör dem lika ljusa som en traditionell skinka. Min underbara bror både lagade och dekorerade skinkorna.

  • PRO
    Drews design & interiör
    Favoriten är janssons frestelse!
  • Elin Karlsson

    Min mosters janssons frestelse som serveras med rödbetor och ägghalvor. Det blir ingen jul utan den!

  • Annika Becksen

    Min favorit på julbordet är en grönkålssallad med apelsin och granatäpple, och runt julbordet vill jag ha min familj <3

  • Barbro Larsson

    Julskinkan - en saftig, griljerad, lagom tjocka skivor med en god senap!

  • elisabeth_nilhsson

    En norrländsk traditionell specialitè, som jag inte vill överge. Tjärknöl så mör och god,gjord med väntan och tålamod.


  • Elisabeth Mellin

    All julmat är fullkomligt ljuvlig och jag älskar allt på julbordet. Men.. det blir ofta ganska tung mat och i vår familj är vi i alla fall dåliga på att få i oss grönt kring julen.

    Senaste två åren har vi gjort en jättegod sallad gjord på grönkål, granatäpple, gula russin, dijonsenap, hyvlad parmesan, pecannötter (lite möjligt, allt man har hemma) och den har verkligen blivit en storfavorit hos oss! Salladen är faktiskt så god att vi äter massor av den under hela grönkålssäsongen :-)

  • tatsuli

    Min absoluta favorit på julbordet är den finska morotslådan <3 Har älskat den sen barnsben.

  • Carola Lind

    Ris a'la Maltan

  • Saga

    Krondillen, för doften, synen och dess syfte att smycka.

  • Lena Eriksson

    Farmors sill går inte att vara utan, den är såå god.

  • Berit Bengtsson

    Favoriten är halländsk långkål - grönkål gjord efter recept jag fått av min svärmor!

  • carola_berget

    Finska kålrots- och morotslådor(en tradition)

  • lina_kson

    Otraditionellt och konstigt, jag vet, men krustader med svampstuvning är helt klart favoriten.

  • Torkil84 Livendahl
    Den polska rotfruktssalladen med äpple! Längtar lika mycket efter den varje år!
  • Berit Rydell

    Min favorit har alltid varit den hemkokta tungan som är kokt så att den smälter i munnen.

  • Annica

    Det skulle inte kännas som jul utan Ris á la Malta.

  • Randi Mie

    Lax jag tröttnar aldrig på lax

  • Annelie Ek

    kallrökt lax och löjrom och skinka naturligtvis. hemkokt lingondricka till detta.

  • jojo_mojo

    Mjuk pepparkaka!

Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.