sofie_martinsson

Hjälp med inredning, vardagsrum

Sofie Martinsson
2 år sedan
Hej! Som ni ser på bilderna har jag ett väldigt tråkigt vardagsrum som inte alls är i min smak. Jag har verkligen ingen aning om hur jag ska inreda här, med tanke på att soffan är väldigt stor, tv:n sitter redan uppe på väggen och kattställningen sitter där den sitter. Kom gärna med tips och idéer, jag är öppen för alla förslag!! (Tavlor och växter är en självklarhet, jag har bara inte haft någon inspiration än). /Sofie

Kommentarer (20)

 • Negar Eklöw
  2 år sedan
  Då förstår jag!
  Titta på dessa två bilder ;
  Det bästa svaret
 • Sofie Martinsson
  Författare
  2 år sedan
  Jag kan tänka mig att korta ner soffan en sektion, ifall det skulle vara till någon hjälp.
 • Negar Eklöw
  2 år sedan
  Hej!

  Vilken känsla vill du ha i vardagsrummet och hur använder du det i vardagen?
 • Sofie Martinsson
  Författare
  2 år sedan
  Jag vill att det ska vara varmt och mysigt! Man ska känna sig välkommen. Gärna lite färg, men inte för mycket. Vi spenderar mycket tid framför tv:n och jag sitter gärna och läser böcker. Jag skulle gärna önska lite mer förvaring, kanske få in alla mina böcker på något sätt?
 • Negar Eklöw
  2 år sedan
  Är ni bara vuxna i hushållet eller är det även under barn osv. som använder det?
 • Sofie Martinsson
  Författare
  2 år sedan
  Än så länge är det bara vuxna och katter som använder det :)
 • Negar Eklöw
  2 år sedan
  Din soffa är blå o upplevs lite av en kall ton i inredning - likaså din matta. För att får den där mysiga känslan så behöver du lite hjälp eftersom det är mer varma färger som skapar den och belysning. Skillnaden mellan dessa två bilder är att den ena är blå vit i princip - inte så mysigt än o den andra har fått inslag av varma toner t.ex orange, gul osv. Inga jätteinslag heller. Även guld/metallic funkar bra med blått (går mot det gula).

  Använder du mönster på kuddar eller mattan (kanske lite bohemiskt eller orientaliskt ) passé d också bra :)

  O sen någon fin grön växt vid kattenväggen kanske.

  Hörnen vid soffan bör du ställa en lampa för att lusa upp mörka områden kvällar o även dag om d behövs - om du ska läsa t.ex.

  Jag föreslår också belysning i fönstren med hängande fönsterlampor för på kvällarna kommer de bli som gapande slukande svarta hål annars även om d supervackra på dagen.

  Försök matcha materialet på lamporna i rummet så blir d enhetligt.
 • Negar Eklöw
  2 år sedan
  Oj ( ska inte stå passe’ autocorrect) hihi.

  Sen var d ju det där med böcker.

  Jag tror inte på att ställa in ngn stående hylla någonstans.

  Men varför inte använda fönsterbrädorna - stola de snyggt o lägger till lite roliga bokhållare som matchar och så lyser de upp på kvällen när lamporna i fönstren är på :) - blir supersnyggt.
 • Negar Eklöw
  2 år sedan
  Jag föreslår också att väggen bakom soffan används - gärna en större tavla - kanske kan få med färger igen som matchar det vi pratade om förut - lila funkar också bra. Byt sen ut tak lampan till något som matchar den övriga lampstilen du valt.

  Mysfaktor i övrigt är att ställa ljusstakar i något av fönstren, plädar, en rund matta hade get ett rundare mer omslutande känsla i rummet också.

  Tv väggen kan man sätta upp saker runt om man vill men ett annat sätt är att bara ställa lampor bakom som lyser upp med ett varm ljus - skonsamt för era ögon också eftersom kontrasten inte blir så stor från skärm till tv o d blir mysigare.
 • Sofie Martinsson
  Författare
  2 år sedan
  Alltså - TACK!! Så bra tips! Men det där med böcker i fönstret är uteslutet då mina katter väldigt gärna äter på dom. Vad tror du om att korta ner soffan en sektion, eller jag ska ha den så att den täcker hela väggen? Soffbordet, kanske borde jag byta ut det, men till vad?
 • Negar Eklöw
  2 år sedan
  Jaha den går att dela upp? Vad praktiskt!
  Då tycker jag absolut att du ska göra det o försöka få en slags ”sväng” inte ta bort helt - för sen när ni sitter kommer s inte kännas som att ni ”sitter på en rad” utan kanske mittemot o ser varandra typ när ni har gäster. (Gjort samma fel själv en gång) blev ingen interaktion alla kollade rakt fram
 • Negar Eklöw
  2 år sedan
  Ett förslag på en passande lampa som kan funka i taket. O vad jag menar med guld detaljer ser du på nästa bild o lite med böcker som dekor.
 • Negar Eklöw
  2 år sedan
  Eller en sånhär lampa
 • Negar Eklöw
  2 år sedan
  Sen har vi det med böcker. Ett alternativ är ju såna här smala hyllor istället (väggen bakom soffan typ) eller ett soffbord dom är likt denna med förvaring men som är runt.

  Har du soffan uppdelad kan du säkert få plats med sidobord - dessa kan var perfekta för böcker också. (Men katter är överallt envisa - jag vet - har en mer )
 • Negar Eklöw
  2 år sedan
  Såhär ser d ut med lampa bakom tv (bortse träväggen) du kan testa själv med en vanlig lampa så kommer du märka vilken mysfaktor!

  Litet förlag lampa och soffbord o sist men knte minst om du nu inte ställer böcker i fönstren så ställ matchande gröna växter i varje - en klassisk grön murgröna krans är vacker om du har en i varje fönster. O sen levande ljus vid tv o på bordet o se gärna till så de flesta lamporna kan dimmas efter behag. Inslag av rosa funkar självklar om du inte vill ha gula o orangea hållet. Sista bilden - här har de fått in det gulorangea genom trä i taket o allt runt om ( trä e också en färg) :)!

  Så lite beroende på din stil så välj o bygg med dessa riktlinjer så blir d bra - o håll dig till max 2 ytterligare färger på dekorationer osv. För färgerna kommer från böckerna också förutom det blåa. Lycka till o skicka gärna bilder efteråt så tittar jag gärna hur d blev- men d mycket test testa testa :)
 • Negar Eklöw
  2 år sedan
  Glömde ju bilden om träinslag.
  Blommor kan också var ett sätt att tillföra lite färg med guld etc. eller kanske en vägg med speglar med guldramar som matchar bord o lampor. // ha d gott
 • PRO
  Home Stories
  2 år sedan

  Du har en jättefin grund!


  En stor soffa kräver ofta en stor matta för att få en mysigare känsla. Satsa på en matta som är 300x200 så kommer det bli stor skillnad för helhetskänslan.


  Jag skulle också satsa på en lampa som ger lite mer belysning, exempelvis Gross från by Rydén. Skärmen som du har nu gör att ljuset inte sprids så bra vilket kan ge en lite dunkel känsla.


  En stor rund spegel på väggen bakom soffan tillsammans med tavlor gör att ljuset studsar in och ut i rummet vilket ger en luftigare och ljusare känsla. House Doctor har fina och prisvärda runda speglar.


  Sist men inte minst så skulle jag sätta upp två tavlor på TV-väggen, på varsin sida om TV:n eller fylla på mer flera tavlor i olika storlekar.


  Du får gärna maila mig om du har fler frågor.


  Lycka till!

 • Cajsa Carlson
  2 år sedan

  @negar, vilka fina lampor och så många bra förslag!!!!

 • Negar Eklöw
  2 år sedan
  Hej igen! Undrade lite hur det har gått för dig med inredningen?

  // Med vänlig hälsning, Negar
 • Sofie Martinsson
  Författare
  2 år sedan
  Hej!

  Jag har börjat komma igång med inköp av kuddar och lite annat smått och gott! Jag har haft fullt upp med studier den senaste tiden, så har inte hunnit fokusera så mycket på min inredning tyvärr, men snart ska jag fortsätta!
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.