erika__karlsson

Vardagsrum, två mattor likadan men olika färg?

Erik A. Karlsson
förra året

Scenario: Vardagsrum ca 40 m2, indelat i en matsalsdel och en enterainment el. Vita väggar, ekparkett, en långsidan trappa till övervåning som går utmed långsidan, vitmålad. Andra långsidan, fönsterparti.

Matsalsdelen, sidebord i moule-grå, bord med vit laminatskiva, svarta stolar i formpressad faner matt i fiskbensmönster i mörkgråa nyanser.

Entertainementdelen, elektronik, mediamöbel och högtalare i svart, soffbort svart metallben och skiva i svart nanolaminat med synliga sandwichade kanter i naturfärg. Soffa i ljusgrått, loungestol i formpressad ekfaner.


Dilemma: Vi har köpt en ny fåtölj i en röd dämpad nyans, med ben i ek. Idag har vi en matta med breda offsvart och vita ränder. Jag är inne på att införskaffa en likadan matta som under matsalsbordet men i färgen tangerine som i detta fall är en dämpad rödorange nyans. Jag tänker mig mattan som konnektor, dels tar den upp färgen med fåtöljen samtidigt som den knyter ihop mönstret med mattan i andra delen av rummet.

Den risk jag ser är att införandet av en mer mer expressiv kulör skapar en effekt av att "bryta av" på helt fel sätt och störa harmonin.

Skulle fåtöljen inte passa åker den upp till det nyligen omgjorda sovrummet.


Jag lägger med bilder på möbler och mattor, dock bara produktbilder då jag har håller på att utföra "service" på en av taklamporna som gör att det blir svårt att få ett rättvisande ljus.


EK


Mattan jag funderar på att köpa till enterintainmentdelen:
Mattan i matsalsdelen:Nya fåtöljen:Möbler i enterintainmentdelen:


Kommentarer (5)

Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.