webuser_974465283

HJÄLP MIG PIFFA UPP REJÄLT

Houzz-ID: 974465283
förra året
senast redigerad:förra åretHar ett väldigt stort vardagsrum, och noll talang för allt vad inredning och stil innebär.

Skall ändra om lite så soffa och tv är kvar där dom är, fönsterbräda och gardiner ska bort (ska sätta upp nya gardiner på takskena) FÄRG?? Tanken är vita. Ska göra en egen industriell spegel ovanför soffan där världskartan är just nu. förcaringen som är vid tegelväggen skall flyttas till andra sidan om brasan och var ståendes istället. Där förvaringen är nu ska stå ett lektält.

MEN största dilemmat - färg eller tapet på väggarna?? Ge gärna tips på färg och exakta tapeter för kan NADA!! (Tegelväggen är riktig och inte tapet så kan inte tas bort, däremot skulle det vara snyggt att måla fen i någon färg?

Är endast fast vid att tv och soffa skall vara kvar, allt annat kan egentligen förändras. Bidra gärna med era tips både gällande intredning, färg m.m

Där vild 1 är tagen ifrån är från öppet kök/matplats ca 2-3 meter öppet. Funderar även på om man kanske skulle kunna göra nåt vid öppningen?Kommentarer (5)

 • Houzz-ID: 974465283
  Författare
  förra året

  Bild 2*

 • Josephine Swanson
  förra året

  snyggt stort rum, jag älska industriell stil. skulle vara snyggt att måla Tegelvägen en ljusgrå, med någon kontrast(tex. cirkel eller triangel) av en mörkare grå. någon pendellampa. stor matta. Mega krukor med träd och gröna växter. . mina tips.

 • Sara Norrman
  förra året

  Hej! Kanske kan experttipsen i den här artikeln hjälpa dig? Inredarna på Studio In ger en grundläggande insikt i hur man kan tänka runt stora rum. Lycka till!

 • katarina otz
  förra året

  Hej! Stort rum med många möjligheter. Du behöver tydligare dela in rummet i olika zoner, med olika funktioner. Lite svårt att ge mer exakta råd när jag inte vet vad ni behöver ha rummet till. Men det ser ut som att det finns barn och deras grejer : ) så låga möbler med förvaring för leksaker kan finnas vid tegelväggen eller som en avdelare mellan olika "rum i rummet". Tegelväggar är knepiga, du skulle kunna måla den eller foga om den, med en ljusare färg på fogen mellan stenarna. Lägg en grov och tålig matta vid tegelväggen, det balanserar upp. Mer om tegel här: https://www.houzz.se/magasin/tegelvaegg-inomhus-smarta-loesningar-och-tips-till-inredningen-stsetivw-vs~46840499

  På en av väggarna tycker jag du ska vara modig med en mönstrad tapet, finns jätteroliga alternativ, försök annars hitta ett tyg att spänna upp som en stor tavla. Är ju lättare att byta ut. Här lite inspirerande men extrema exempel: https://thedesigntourist.com/wallpaper-goes-big-for-wow-walls/

  Om du har en planritning över rummet, skicka den till mig så ska jag försöka beskriva idéerna lite bättre.

  Lycka till!

 • elaurin1
  förra året

  Hej. Jag tänker att man kan flytta ut soffan lite från väggen eller vinkla ut den så den inte står intryckt. STORljusare matta framför sonm mår till tv väggen nästan. Kanske satsbord istället som går att flytta o sprida när det behövs. En cool retro fåtölj vid sidan av soffan som avgränsar till den övriga delen av rummet. Varför inte ’fylla’ tegelväggen med en höopen hylla längs med väggen från golv till tak - gärna i metall om ni gillar fabriks stil. Då får även leksaker mm plats i ena delen o inte på golvet. ljust grå väggar kan ju passa till detta. Tips från mig.

Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.