webuser_499510522

Hjälp att optimera öppenplanlösning Vardagsrum/kök.

Houzz-ID: 499510522
11 månader sedan

Hej,

Jag har svårt att få till mitt vardagsrum/kök. Känns som det bli inte rätt. Bilden visar hur planlösningen ser ut. Det jag har i nuläget är en stor soffa som inte riktigt gjord för den här rummet, men vill helst inte byta ut den än. det är en 3-sits med schäslong, Bred 264cm och som djupast: 95 cm. det andra jag vill få plats med är en tv och ett matbord. Matbordet är inte köpt än så där är jag öppen för förslag. Velar mellan ett rund/ovalt eller rektangulärt matbord.

Just nu står soffan mot väggen till hallen ( dvs mittemot fönsterväggen) och tar upp hela den väggen.


Super tacksam för alla tips och trick.

Hälsningar

A.


Kommentarer (3)

 • Sara Norrman
  11 månader sedan

  Hej! Det kan vara riktigt knepigt med öppna planlösningar där olika funktioner ska samsas. I magasinet finns en hel del artiklar runt det temat, här kan du läsa dem.

  Annars kan jag bara föreslå att möblera i zoner, gärna med mattor som knyter ihop de olika områdena, samt att ha möbler som kan flyttas lätt. Men det finns massor av experter på Houzz som jag hoppas kommer hjälpa dig! Lycka till, och lägg gärna upp foton.

 • Frida Broström
  11 månader sedan

  Hej!
  Jag tycker att kvadratiska öppna planlösningar är något av det svåraste som finns. Din vardagsrumsdel bjuder också på extra utmaningar eftersom den i princip bara består av passager.

  Jag tycker att det är kul att klura på planlösningar så jag har kluddat några exempel som jag bifogar. Dock ska sägas att det inte framgår hur stor din schäslong är, och var på soffan den sitter, så jag har inte kunnat skissa med den.

  Ytterligare frågor som behöver besvaras för att hitta en bra lösning för just dig är om du delar bostad med fler personer. Om du äter själv och ser på TV själv så behövs annan lösning än om ni oftast är många som äter eller tittar på TV. Det är också skillnad på om det precis alltid är 1-2 personer som äter och ser på TV eller om man behöver kunna utöka så att 12 personer får plats ibland.

  Intresse av matlagning påverkar också inredningen. Jag själv skulle välja att inreda med mer köksbänk och ett så stort matbord som möjligt för att kunna hålla stora middagar. Arbetsrummet skulle jag inreda med soffa och TV, som en liten TVhörna. TV-rummet kan dubbla som gästrum.

  En möjlighet för att underlätta möbleringen kan vara att sätta igen gången mellan vardagsrumsdelen och hallen. Det gör att man slipper ta hänsyn till en passage där.

  Om du inte vill ha TVhörna i arbetsrummet kan du också fundera på en sammanslagning av matbordsmöblemang och vardagsrumsmöblemang. Dvs. skaffa en mysig men lite högre soffa som funkar både som kökssoffa och TV-soffa. På det sättet slipper du inreda det kvadratiska rummet med två funktioner, och det känns sannolikt mindre trångt.

  Mvh
  Frida

 • Frida Broström
  11 månader sedan

  Fler utkast till möblering

Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.