t_ulfeld

jag behöver hjälp med vardagsrummet

Therese Ulfeld
22 September 2016

vi har ett smalt vardagsrum där vi inte har så mycket väggar att jobba med.

vi vill ha fler sittplatser så att man kan umgås och prata samtidigt som vi vill ha möjlighet att mysa framför tvn. kan vi tänka på några andra sätt?

just nu står tvn på en tv bänk mot den lilla väggen och en större divansoffa mittemot. måttet mellan dessa två väggar är 355 cm.

HJÄLP!

de tidigare ägarna hade det såhär, vi har det ganska lika, fast med tv-bänk.

Kommentarer (10)

 • Sophie I

  Hmm svårt! Vad sägs om en u-formad soffa (soffa med två divaner istället för en) eller en större hörnsoffa? Kan man flytta på tvn? I så fall kunde ni satt soffan i hörnet?

  Therese Ulfeld thanked Sophie I
 • Ossiana Smith

  Hej! Varför flyttar ni inte på TVn? Gör så att det sociala är i centrum och TVn på en bänk i hörnet. Kanske också byt ut soffan mot en nättare så får ni plats med två 3 sittare i L-format? Lycka till!

  Inspiration · Mer info

  Therese Ulfeld thanked Ossiana Smith
 • Inredningsälskaren

  Jag skulle köpt en nättare men längre soffa!

  Therese Ulfeld thanked Inredningsälskaren
 • Therese Ulfeld

  sophie: om vi har soffan i hörnet blir det ganska mycket tom yta mot spisen. och vart ska vi ha tvn? :)

 • Therese Ulfeld

  ossiana: absolut! det är det sociala jag vill ha i fokus så att man sitter mer mot varandra. hm tvn i hörnet kanske man kan ha... :)

  är nyfiken på hur du tänkte med 2 soffor som i ett L? så att den ena soffan inte skymmer brasan och den andra inte skymmer tvn?

 • Therese Ulfeld

  inredningsälskaren: ja det har jag också funderat över men vi vill ha mer social känsla, det är svårt att prata med gäster när man sitter på rad. och har vi en fåtölj till så blir det bara en plats, vi vill ju gärna att man ska kunna sitta flera... :)

 • Carin Kamsvåg

  Våga möblera ut från väggarna på tvärsen av rummet för att inte förstärka det långsmala i rummet, t.ex med en tresitssoffa längs den motsatta väggen som soffan står idag och en tvåsitssoffa i vinkel ut i rummet fritt från väggen. Häng TVn där soffan står nu så riktas soffan både mot öppna spisen och TVn.. Och så kan ni ha två nätta stolfåtöljer som är lätta att flytta runt men sköna med kuddar för de tillfällen ni är många. Good luck!

 • PRO
  nolu

  Håller med om en nättre soffa:) tips:
  https://nolu.se/hem/10-primal-soffa-tin-cat-gra.html

 • PRO
  WÅG Event & Inredning

  Therese! Jag tänker mig också en nättare soffa, men jag tänker mig, gör något annorlunda, något roligt. varför inte föra in en dagbädd? den tar ingen syn från din öppna spis, en nättare soffa och du kommer även få in fåtölj - er.

  Dagbädden är fantastisk för att få myskänsla, buffa upp med kuddar, filtar och myspys. Den är så fin att bara ligga och slappa på men även om man är fler att dela på.


  Bara ett tips, en tanke. Skickar med någon inspirationsbild • PRO
  STIL & Inredning
  En nättare soffa utan divan. Vet inte om vad för typ av tv bänk och annat ni har men kör på två mindre soffbord, runda i olika höjd så att inte soffbordet blir en sådan stor möbel. Ha en mata som ramar in gruppen (minst 10 cm på varje sida om soffan). Ställ två nättare fåtöljer/stolar så man ser brasan (där divandelen är idag). Behövs ytterligare sittplatser kan ni ha sittpuffar som ni flyttar runt och inte tar sikt från något håll. Det går att köpa en tv bänk med lite djup, tex Ikea bestå 20 cm eller sätt upp en golv stringhylla som tv bänk. Med nättare möbler blir det möblerat men med mer space! Lycka till!
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.