1. Sovrum

86 164 foton på gästrum

När man ska inreda sitt hem är det oftast ett eller två rum som man känner är lite viktigare än andra. Det kanske inte är så att de faktiskt är det, men på något sätt så känner man lite extra mycket för något av rummen och tycker att det är lite extra viktigt att just det blir bra. Vilket rum det sen är kan variera från person till person, men av någon anledning är det sällan folk har gästrummet sitt “viktigaste” rum. I sig är det kanske inte så konstigt, precis som namnet beskriver så är det ett gästrum, ett rum för gäster, så oftast är det inte ett rum man spenderar allt för mycket tid i själv. Men så behöver inte alls vara! Antingen kan man göra ett kombinerat gästrum/arbetsrum, eller hobbyrum, eller gå all in på gästidén och göra det mysigaste tänkbara sovrum för gäster. Varför inte inspireras av alla bilder av gästrum?

Hur ska jag inreda mitt lilla gästrum?

Allt som oftast så är gästrummet långt ifrån det största rummet i hemmet. Och det är inget fel med det, gästerna behöver sällan allt för mycket plats. En säng är det viktigaste och bör vara centrum i rummet, och utöver det uppskattas ofta mysig belysning, kanske lite trevlig konst och några växter. Tänk helt enkelt efter vad du själv trivs med att ha runt dig, och tänk likadant när det kommer till sovrummet för gäster. Ett annat tips är att ofta sitter det i detaljerna i just denna typen av rum. En handduk på sängen tillsammans med en liten chokladbit när gästerna anländer gör att vem som helst känner sig välkommen!

Om man däremot har svårt att hitta plats för gästrummet så ska man inte glömma bort att vara kreativ. Varför inte ha gästrummet i garaget? Ett garage med gästrum behöver absolut inte bli kallt och otrevligt, tvärt om! Beroende på förutsättningar (och budget, såklart), är möjligheterna oändliga och man kan skapa ett riktigt trevligt krypin. Och då menar vi inte för bilen!

Hur skapar jag ett kombinerat gästrum?

Det är inte alla som har tillräckligt med rum hemma så att man kan skapa ett gästrum med enbart en funktion. Och ärligt talat, hur ofta har man egentligen gäster som bor över? Det är helt enkelt inte rimligt för de flesta att ha ett rum som står tomt större delen av tiden. En bra idé är därför att kombinera rummet med något annat! En inte helt ovanlig kombination är att ha kontor och gästrum i samma rum. Även om man inte jobbar hemifrån så är det aldrig fel att ha ett hemmakontor där man kan förvara skrivbord, dator och allt som skulle gå under rubriken “viktiga papper”. Någonstans måste de ju vara, så varför inte ställa in smart förvaring i gästrummet? Om man däremot inte alls känner det behovet men kanske har en hobby man vill ska få en given plats i hemmet kan gästrummet vara perfekt. Varför inte ställa in exempelvis symaskinen här? På så sätt får din hobby ta plats, samtidigt som dina gäster sover gott när de kommer och hälsar på!


Oavsett om du söker inspiration för en renovering av gästrum eller ska bygga ett snyggt designat gästrum från början så har Houzz 86 164 foton från de bästa designer, inredare, och arkitekter i landet, exempelvis Skenbild Produktion, Fotograf Ingemar Edfalk och coloredhome. Titta på foton med olika färger och stilar när du letar efter inredning för gästrum som inspirerar dig. Spara dem i en idébok eller kontakta experten bakom projektet för att se vilka designidéer de har för ditt hem. Upptäck även det fina fotogalleriet med bilder av gästrum fyllt av idéer och få reda på mer om exakt varför Houzz är den bästa hemsidan för renovering och design.
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.