1. Sällskapsrum
  2. Vardagsrum

94 840 foton på grått vardagsrum

Vardagsrummet är för de allra flesta ett väldigt viktigt rum. En plats att samlas med nära och kära under helgen, eller varför inte efter en lång dag på jobb och i skolan? Att trivas med sitt vardagsrum är därför av stor vikt, och med rätt typ av inredning så är det enkelt att trivas! Men vart ska man egentligen börja när det kommer till vardagsrumsinredning? Det finns såklart många olika sätt att attackera rummet på, men ett tips är att börja med vilken färg och ton du vill att ditt rum ska gå i. För många så är det grått som valet faller på, och i många hem i vårt avlånga land kan man hitta fina, gråa vardagsrum. Så om du är ute efter inspiration för just grått i vardagsrummet så är vårt tips dels att läsa vidare, men också kika runt bland alla fina foton här hos oss på Houzz!

Ska jag satsa på grå väggar eller grå inredning?

Lite beroende på hur grått du vill att ditt vardagsrum ska vara så finns det olika vägar att gå. Antingen kan man gå “all in”, eller lite mer nedtonat och fokusera på detaljerna. Med grå väggar, kanske genom gråa tapeter exempelvis, så blir det minst sagt ett grått rum, och det ska man vara beredd på om man är sugen på grått. Men väggarna är såklart inte det enda som kan vara grått! Grå gardiner och/eller kuddar, eller varför inte en grå soffa, är ett minst lika bra alternativ för ditt gråa hem. Så fundera ut hur pass grått vardagsrum du vill ha, och ta ett beslut därefter. Grå inredning i alla former finns det nämligen otroligt gott om, så du kan själv välja hur monokromt du vill ha det. Grå väggar OCH grå inredning, eller bara en av dem? Grå inredning passar alldeles ypperligt till vita väggar, så lägg det på en nivå du kommer trivas med.

Vilken grå ton ska jag välja i min vardagsrumsinredning?

Den stora frågan när man ska måla eller tapetsera grått är såklart vilken ton man ska ha på färgen. Och tro oss, det finns en hel del olika att välja bland! Inte bara när det kommer till hur mörkt och ljust man ska ha, utan också vilken typ av grå. Ett mörkgrått vardagsrum kanske kan låta som en enkel uppgift att ta sig an, men så enkelt är det faktiskt inte. För när du väl börjar kolla efter mörkgrå (eller ljusgrå!) färg så märker du snabbt att det finns många olika typer av undertoner. Ett tips är därför att välja ut 3-5 olika färger som du gillar i burken, och testmåla dem på väggarna. Hur de ser ut i burken stämmer nämligen inte alltid överens med hur det ser ut i rummet, mycket beroende på hur ljuset faller. Så testmåla alltid innan all färg åker upp! Är det däremot en tapet du är ute efter är tipset även här att köpa testbitar och prova hur de ser ut i ditt rum innan du faktiskt tapetserar hela rummet. På så sätt blir resultatet alltid bäst!


Oavsett om du söker inspiration för en renovering av grått vardagsrum eller ska bygga ett snyggt designat vardagsrum från början så har Houzz 94 840 foton från de bästa designer, inredare, och arkitekter i landet, exempelvis Skenbild Produktion, Fotograf Ingemar Edfalk och Refine Design Studio. Titta på foton grått med olika färger och stilar när du letar efter inredning för grått vardagsrum som inspirerar dig. Spara dem i en idébok eller kontakta experten bakom projektet för att se vilka designidéer de har för ditt hem. Upptäck även det fina fotogalleriet med bilder av grått vardagsrum fyllt av idéer och få reda på mer om exakt varför Houzz är den bästa hemsidan för renovering och design.
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.