1. Badrum

102 713 foton på litet badrum

Ett hem är verkligen ingenting utan sitt badrum. För inte bara är det ett rent ut sagt nödvändigt rum för oss att ha, utan också en plats som kan bjuda in till avkoppling och omhändertagande. Och så kan även ett litet badrum! Bara för att man inte har ett superstort badrum betyder det verkligen inte att det inte kan vara ett favoritrum perfekt för avslappning. Med lite bilder på inspiration för små badrum kan vem som helst uppnå drömbadrummet, oavsett storlek och planlösning! Så oavsett om du är på jakt efter badrumsinspiration för ett litet befintligt badrum, eller om du är på väg att bygga nytt och behöver utforska om det faktiskt räcker med de kvadratmeter som du beräknat, så hittar du det här hos oss på Houzz. Kika vidare, och glöm inte att spara det du gillar i en idébok så att du kan komma tillbaka till det senare när du behöver påminnelse.

Får jag plats med badkar eller tvättmaskin i mitt lilla badrum?

Den största utmaningen med ett litet badrum är inte helt oväntat om man får plats med allting som man anser sig behöva. Det vill säga inte bara toalett, handfat och en liten dusch, utan även andra saker. Ett tips är att kombinera mer än en funktion i en och samma sak. Istället för att ha en separat dusch, ett fristående badkar, en tvättmaskin och en torktumlare kan man smidigt installera ett badkar med kombinerad dusch, och en tvättmaskin som även har torkegenskaper! På så sätt sparar man en hel del plats, och dessutom är den kombinerade tvätt- och torkmaskinen en riktigt praktisk sak, och fungerar lika bra som att ha separata maskiner. Inte minst om det är ens enda alternativ! Och alla som någon gång har levt med tvättstuga vet att man allra helst skulle vilja sköta sina tvättbestyr i sitt eget hem, när man vill, om det är möjligt. Så för att göra ett långt svar kort: Javisst kan du få plats, om du behandlar dina kvadratmeter smart!

Vilka inredningsprylar ska man prioritera i små badrum?

När man har kommit fram till vilken typ av funktioner man ska ha i sitt badrum så kommer nästa utmaning - hur ska inredningen se ut, och vad behöver jag? För medan en toalett är nödvändig, så finns det andra saker som man ofta hittar i badrum som inte är lika viktiga, men som ändå fyller en funktion. Viktigt för många är att ha bra badrumsförvaring, ofta har man många olika produkter och liknande som ska samsas i ett badrum, och ju större förvaringsmöjligheter desto bättre. Något som dock kan vara betydligt lättare sagt än gjort i det lilla badrummet. Mät noga och se över vad du har möjlighet att få plats med och ta beslutet därefter. Och du, glöm inte att du kan vägghänga förvaring såväl som använda höjden i rummet. Genom lite innovativt tänkande kan man ofta få plats med allt som man behöver. Utöver förvaring så är badrumsmatta, snygga och mysiga handdukar och varför inte en växt eller två alltid uppskattat i badrummet. Det är detaljerna som kan förändra ett helt badrum, litet som stort, om man så vill!


Oavsett om du söker inspiration för en renovering av litet badrum eller ska bygga ett snyggt designat badrum från början så har Houzz 102 711 foton från de bästa designer, inredare, och arkitekter i landet, exempelvis Fotograf Jonas Norén och Studio A3. Titta på foton litet med olika färger och stilar när du letar efter inredning för litet badrum som inspirerar dig. Spara dem i en idébok eller kontakta experten bakom projektet för att se vilka designidéer de har för ditt hem. Upptäck även det fina fotogalleriet med bilder av litet badrum fyllt av idéer och få reda på mer om exakt varför Houzz är den bästa hemsidan för renovering och design.
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.