Vi har nu kommit en bit in på 2000-talet och många hade kanske förväntat sig att all inredning skulle vara futuristiskt och precis som i den tecknade familjen Jetsons värld. Ändå hämtar vi influenser till vår inredning från såväl 50-tal som 60-tal. Retro heminredning är nämligen mer populärt än någonsin. Vi har därför skrivit ner några rader om vintage och retro inredning som inspiration. Läs vidare och få idéer till hur du kan göra ditt hem lite mer retro!

Vad är retro?


Ordet retro är från början latin och betyder baklänges eller i det förflutna. När vi talar om retro och inredning är det inte helt definierat vilken vi menar. För att något ska få kallas retro bör det ha gått i alla fall 15-20 år, och termen retro började användas på 70-talet om den stil som var populär på 50- och 60-talet. Enligt många är det därför det som är originalet när det kommer till retro stil.

Har ni några allmänna tips på hur jag kan göra mitt hem mer retro?


Ett enkelt sätt att börja är att försöka föra in lite saker som är retro i ditt hem. Retrosaker behöver inte vara gamla utan kan vara moderna saker med en twist som är retro. Till exempel finns det högpresterande högtalare med design som i allra högsta grad kan kallas retro. Gillar du det kan du kanske gå över till lite större saker, som renodlad 50-talsinredning.

Var hittar jag retro heminredning?


50-60-tals möbler kan vara svårt att få tag på, i alla fall till ett rimligt pris. Vårt bästa tips är att du försöker hitta möbler i 60- och 50-talsstil och inredning second hand.

Vad är signifikativt för 60- och 50-talsinredning?


Under 50- och 60-talet väldigt vanligt med exotiska träslag, exempelvis teak. Det var också väldigt att kombinera funktion med design. Det var under dessa årtionden som Bauhaus- och funkisstil gjorde entré.

Vi hoppas att du fått rikligt med inspiration av den här texten och blir sugen på att introducera mer 50-tals -möbler, -stil och -inredning i ditt hem. Lycka till!
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.