Du har säkert hört talas om termen shabby chic som inredning i olika sammanhang, men vad är egentligen shabby chic? Hur tillämpas heminredning i stilen shabby chic i kök, badrum, sovrum, vardagsrum respektive hall? Lugn, läs vidare så får du svaret! Vi har skrivit ner några rader med syftet att ge inspiration kring shabby chic.

Ja, vad är då shabby chic egentligen?


Shabby chic är en typ av inredning som romantiserar kring lantlig stil, kan man säga i korta drag. En väldigt utmärkande detalj är användningen av färgen vitt i olika nyanser på allt från väggar, golv, tak och möbler. Det får också gärna vara lite slitet, ”skitigt” och ”smutsigt”, många möbler behandlas så att de är slitna innan de går ut i butik. Sen är inte bara möbler som gör shabby chic, det är även detaljerna. De får gärna vara i koppar eller zink och även dem lite ”skitiga”. En lantlig stil som kräver lite detaljerad styling, helt enkelt.

Om jag vill inreda lite shabby chic, vad för möbler, bord och gardiner ska jag ha? Och var får jag tag på dem?


Ja, vad du gillar är såklart upp till dig. Men vill du implementera stilen i ditt hem rekommenderar vi att du vågar experimentera lite. Varför inte ställa en soffa för utomhusbruk inomhus? Eller använda kopparhinkar i ditt kök, kanske som kruka eller vas? Mycket shabby chic inredning kan du hitta online, så det är nog det bästa tipset. Då slipper du dessutom åka mellan möbelaffärer och byggvaruhus jämt och ständigt. Dessutom finns det över lag en hel del inspiration på just ämnet shabby chic!

Jag behöver inspiration till min inredning i shabby chic. Var hittar jag den?


Att upptäcka shabby chic-inspirerad, eller vilken ny inredningsstil som helst, är kul. Men det kan också vara svårt att veta var du ska börja. Ett tips kan vara att titta på andras idéböcker på ämnet, eller helt enkelt klicka runt och se vad som finns. För en sak är säker, och det är att det finns näst intill obegränsat med inspiration på nätet!

Vi hoppas att du hittar stilen du söker, och kom ihåg att shabby chic är mer än bara möbler, det kan vara såväl tavlor som en väggklocka. Eller helt andra detaljer för den delen. Lycka till!
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.