1. Utomhus
  2. Veranda

113 569 foton på veranda

Att mötas av en veranda när man kommer hem till någon är inte allt för vanligt nu för tiden, tråkigt nog. För faktum är att få saker är härligare, oavsett om det är en glasveranda eller en utan glas. Inte bara är det som ett extra rum till i ens hem, utan verandan är även en väldigt härlig plats att spendera sin tid på. Vare sig det handlar om att umgås med nära och kära, läsa en god bok eller bara att njuta av kvällssolen. Men vad bör man tänka på om man ska bygga till en veranda ? Läs vidare för ett gäng olika tips!

Hur bygger jag en veranda?


Det kan verkligen vara lättare sagt än gjort att bygga en veranda på egen hand, men såklart ingen omöjlighet! Särskilt inte eftersom gör-det-själv-trenden är hur stor som helst, så för den djärve kan det alltid vara kul att ge det ett försök. Att få till ett bra och vattentätt verandatak är dock inte alltid det enklaste, och likaså ett verandafönster kräver otroligt mycket koncentration. Man ska med andra ord inte ta sig vatten över huvudet, ofta kan nämligen det smartaste vara att ta hjälp av någon som är en riktig expert på att bygga verandor, på så sätt brukar det oftast bli som bäst i slutändan. Sen ska man såklart inte sticka under stol med att det hade varit roligt att få visa upp sin alldeles egenbyggda veranda eller farstukvist, men detta är kanske inte din tid att briljera!

Ska jag satsa på en öppen eller inglasad veranda?


Precis som med resten av huset så spelar tycke och smak en stor roll när det kommer till förstukvistar och verandor. Vissa vill allra helst ha en sommarveranda, andra en amerikansk veranda och en tredje kanske drömmer om en klassisk punschveranda. Oavsett vad man än gillar, så finns det för och nackdelar med ens val. Glasverandan kan man vara i oavsett väder, medan sommarverandan passar bättre för de lite soligare dagarna. Så i slutändan handlar det mycket om i vilket syfte som man kommer vilja använda den. Sen ska man såklart aldrig glömma att man alltid kan ordna en inglasning efter hand, ibland kan man behöva prova sig fram innan man skapar den perfekta verandan för ens hem!

Är verandan bara till för sommaren?


Såklart inte! Visst kan det bli otroligt kallt i vårt avlånga land, men det behöver inte betyda att verandan måste stå tom under vinterhalvåret. Med bra isolering, element eller värmefläkt och kanske en och annan filt kan man njuta av sin inglasade veranda året om. För så är det, att om man vill kunna dricka eftermiddagskaffet på sin veranda i december så bör det nog vara just en glasveranda som man har. På en öppen veranda passar det kanske bäst att bygga snölyktor och förvara pulkor, men det är inte alltid så dumt det heller!

Låt dig inspireras av bilder på verandor här på Houzz

Oavsett om du söker inspiration för en renovering av veranda eller ska bygga ett snyggt designat veranda från början så har Houzz 113 545 foton från de bästa designer, inredare, och arkitekter i landet, exempelvis Alexander Design Group, Inc. och Barnes Vanze Architects, Inc.. Titta på foton med olika färger och stilar när du letar efter inredning för veranda som inspirerar dig. Spara dem i en idébok eller kontakta experten bakom projektet för att se vilka designidéer de har för ditt hem. Upptäck även det fina fotogalleriet med bilder av veranda fyllt av idéer och få reda på mer om exakt varför Houzz är den bästa hemsidan för renovering och design.
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.