1. Vinkällare

50 505 foton på vinkällare

Är du intresserad av vin kanske du också blivit intresserad av att lagra vin, eller så vill du kanske bara ha ett rum som vinförvaring. Att bygga en vinkällare och vinstställ är dock inte nödvändigtvis helt enkelt, och vi har därför skrivit ner några rader som kan vara bra att ha med sig när du ska bygga en vinkällare hemma. Läs vidare och låt dig inspireras för hur du kan skapa så bra förutsättningar som möjligt för att lagra vin hemma och inreda sitt vinrum !

Vilken temperatur ska jag ha i min vinkällare?


Många vinexperter är överens om att den ideala temperaturen i en vinkällare är 12-14 grader, då utvecklas vinet i en bra takt. Vid svalare temperatur går det långsammare och vid varmare går det fortare. Försök att minimera temperaturvariationerna i din vinkällare under dygnet så gott det går. När det kommer till luftfuktighet är 70 % lagom. Högre luftfuktighet gör egentligen inget för viner, men etiketten kan ta skada.

Glöm inte att se till så att rummet är mörkt, framförallt om du ska lagra rödvin. Vin lagras i mörka vinflaskor eftersom ljus påverkar smak och färg på vinet, så se till att rummet också är mörkt!

Hur ska jag tänka när det kommer till inredning av min vinkällare?


En viktig sak att tänka på när du bygger vinkällare är att skapa en omgivning som är tyst och vibrationsfri, då detta är faktorer som kan påverka vinets mognadsfällningar och göra det grumligt.

Kan jag bygga en vinkällare själv?


Är du händig säger vi kör; bygg din egen vinkällare! Du kan spara en hel del pengar på det. Nyckeln är i mångt och mycket att lyckas bygga ett rum som klarar fukt, har tillräcklig ventilation och en dörr som kan fungera som en kyldörr. Tänk på att använda vinklimatanläggningar eller material som är avsedda eller klarar fuktiga utrymmen. Man ska heller inte ta sig vatten över huvudet utan i många fall blir det trots allt billigare i längden att anställa någon för jobbet, då blir det ju oftast bra på första försöket!

Vi hoppas att texten har hjälpt dig med ett framtida bygge av en vinkällare eller vinrum, oavsett om du gör det själv eller anlitar någon, och att din vinlagring blir framgångsrik. Låt dig inspireras vidare av bilder på vinkällare här på Houzz, och lycka till när du byggar vinkällare!

Oavsett om du söker inspiration för en renovering av vinkällare eller ska bygga ett snyggt designat vinkällare från början så har Houzz 50 505 foton från de bästa designer, inredare, och arkitekter i landet, exempelvis JAUREGUI Architecture Interiors Construction och New Style Cabinets. Titta på foton med olika färger och stilar när du letar efter inredning för vinkällare som inspirerar dig. Spara dem i en idébok eller kontakta experten bakom projektet för att se vilka designidéer de har för ditt hem. Upptäck även det fina fotogalleriet med bilder av vinkällare fyllt av idéer och få reda på mer om exakt varför Houzz är den bästa hemsidan för renovering och design.
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.