Nordenskiöldsgatan 5

Fredrik Karlsson

Foto på ett stort skandinaviskt vardagsrum, med ett finrum, en väggmonterad TV, beige väggar och målat trägolv —  Houzz
Relaterade fotoämnen
Detta foto har inga frågor

Se vad Houzz-redaktörerna säger:

saranorrman
Sara Norrman la till detta i Världens 12 mest populära svenska vardagsrum 20174 oktober 2017

7. Mjuka upp med rustikt träLådor i trä dyker upp på både golv och väggar. Och visst är de oslagbara när det gäller att mjuka upp ett rum med grafisk och sval inredning som detta! Tränyanserna hämtas dessutom upp i stolarna kring matbordet och på en annan klassiker från 2017 – korgen som används som blomkruka.

amanda_ternblad
Amanda Ternblad la till detta i Så får du ett vardagsrum för alla på liten yta: 8 smarta tips5 juni 2017

6. Skapa grupperDet är lätt att övermöblera när man har flera favoritmöbler som ska få plats i vardagsrummet. Om du har plats, fokusera istället på att skapa små grupper i rummet där du har ungefär två möbler per grupp. Kanske en soffa och ett soffbord i centrum, en växt och ett bord i ett hörn, en stol och ett skrivbord vid ett fönster. På så sätt kan du ha en del av vardagsrummet som är till för tv-tittande, en för läxläsning eller lek, och så vidare.

camillapedersen
Camilla Østergaard Pedersen la till detta i Expertråd: Det är extra viktigt med bra belysning i små hem12 januari 2017

Variera ljusets riktning Katrin Barrie Larsen föreslår att man varierar ljusets riktning, så ögat skickas runt i rummet: “Upp på en vägg, ner över matbordet. Markera soffhörnet, ljussätt bokhyllan antingen utifrån och in, eller med ljus inne i hyllan.”Med andra ord handlar det om att ljussätta rummet så att man får en känsla av rummets hörn och utsträckning, så att man uppfattar rummet som ljust och rymligt.

Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.