Sailor's Retreat in Newport

When a world class sailing champion approached us to design a Newport home for his family, with lodging for his sailing crew, we set out to create a clean, light-filled modern home that would integrate with the natural surroundings of the waterfront property, and respect the character of the historic district.
Our approach was to make the marine landscape an integral feature throughout the home. One hundred eighty degree views of the ocean from the top floors are the result of the pinwheel massing. The home is designed as an extension of the curvilinear approach to the property through the woods and reflects the gentle undulating waterline of the adjacent saltwater marsh. Floodplain regulations dictated that the primary occupied spaces be located significantly above grade; accordingly, we designed the first and second floors on a stone “plinth” above a walk-out basement with ample storage for sailing equipment. The curved stone base slopes to grade and houses the shallow entry stair, while the same stone clads the interior’s vertical core to the roof, along which the wood, glass and stainless steel stair ascends to the upper level.

One critical programmatic requirement was enough sleeping space for the sailing crew, and informal party spaces for the end of race-day gatherings. The private master suite is situated on one side of the public central volume, giving the homeowners views of approaching visitors. A “bedroom bar,” designed to accommodate a full house of guests, emerges from the other side of the central volume, and serves as a backdrop for the infinity pool and the cove beyond.

Also essential to the design process was ecological sensitivity and stewardship. The wetlands of the adjacent saltwater marsh were designed to be restored; an extensive geo-thermal heating and cooling system was implemented; low carbon footprint materials and permeable surfaces were used where possible. Native and non-invasive plant species were utilized in the landscape. The abundance of windows and glass railings maximize views of the landscape, and, in deference to the adjacent bird sanctuary, bird-friendly glazing was used throughout.

Photo: Michael Moran/OTTO Photography

Idéer för en mellanstor modern u-trappa i trä, med öppna sättsteg och räcke i glas —  Houzz
Relaterade fotoämnen
Detta foto har 2 frågor

Detta kommenterar "Houzzers" på:

mari513
mari513 la till detta i Winton Foyer10 september 2021

Glass railings with gold accent?

construct1
construct1 la till detta i Laura And Patrick’s House15 augusti 2021

Stair construction would be straightforward

jacey_harder
Jacey Harder la till detta i Legacy Ridge Build29 juli 2021

Love that rock wall texture. I think we already decided we don’t want to spend the money on open stairs.

karen_buffington21
Karen Buffington la till detta i Karen's Ideas28 juli 2021

Stair layout for multiple levels

Trappor med liknande färger
Sanierung Villa Schröppel Bamberg, GKT Architekten
Builder Magazine's Responsive Home Project - Gallery House
The Chic Farmhouse
Sherman Lake Home
Floating treads staircase with glass balustrades to the stairs and top landing
Church street front hawthorn
Westview Residence, Belle Meade Tennessee
Home, Unplugged
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.