Upplandsgatan Residence Kitchen

Mitt i det hemtrevliga Vasastan blev vår uppgift att blåsa nytt liv i en lägenhet som en ung familj nyligen köpt. Utmaningen för oss var att modernisera lägenheten på 125 kvadratmeter och samtidigt bevara dess arkitektur från sent 1800-tal. För att få fram det tidsenliga hem familjen önskade, började skisserna gå mot en mer öppen planlösning. Beslutet att omplacera köket och slå upp en vägg där det tidigare varit ett sovrum, gjorde att hemmet kunde bjuda in till en mer social miljö. Tack vare förflyttningen av köket som placerades mer centralt i lägenheten, förvandlades platsen till en mer naturlig mötesplats. Den nya planlösningen blev grundläggande för att få fram rätt känsla men även val av material och andra detaljer spelade en viktig roll för att få en sammanhängande atmosfär. Lägenhetens generösa takhöjd bidrog till ett luftigt intryck och det naturliga ljuset utifrån gjorde att en klassisk skandinavisk palett i gråa toner kombinerat med inslag av trä föll sig passande. Elementen av mässing och de gammelrosa nyanserna adderade en trendig sofistikerad känsla. Genom att återställa detaljer som lister, spegelpaneler och stuckaturer i taket kunde slutresultatet signalera ett enhetligt samspel mellan gammalt och nytt.

Slutfört: Juni 2019
Plats: Vasastan, Stockholm
Typ av projekt: Renovering av bostad
Fotograf: Joachim Belaeiff

Idéer för ett stort modernt grå kök, med en undermonterad diskho, släta luckor, beige skåp, grått stänkskydd, stänkskydd i porslinskakel, integrerade vitvaror, mellanmörkt trägolv, en köksö och beiget golv —  Houzz
Relaterade fotoämnen
Detta foto har inga frågor

Se vad Houzz-redaktörerna säger:

stilinredning
STIL & Inredning la till detta i Mixa material i köket – nya heta trenden4 mars 2020

Perfekt mix Här ser ni verkligen ett perfekt resultat efter att ha blandat olika material i köket. Ljusa underskåp och ljus marmor mjukas upp av trä på högskåp och överskåp. Detaljerna är noga uttänkta i detta kök där även fläkt och köksö är i marmor. De öppna hyllplanen binder ihop överskåpen med högskåpen på ett snyggt sätt. Ska man ha fler än två olika färger/material som i detta fall så bör man vara väldigt noga med val och placering, så att det inte ser rörigt ut.

saranorrman
Sara Norrman la till detta i Projektguide: Flyttat kök gav smarta och lyxiga ytor25 februari 2020

I det nya köket fanns det förut ett sovrum. “Det fanns en solid vägg här, med en dörr som öppnade mot vardagsrummet,” berättar inredningsarkitekt Rebecca Pitt.Spis och diskho har placerats på den bortre väggen, snarare än i köksön. “Ja, ön var designad som ökad yta för matlagning, och som matplats. Den är täckt i materialet Neolith som är tåligt för värme, repor och fläckar. Det spanska materialet är riktigt populärt i mitt hemland Australien, men har inte riktigt slagit igenom i Sverige ännu. Det är tunt nog så vi kunde även använda det runt köksfläkten samt som arbetsyta och stänkskydd,” berättar Rebecca Pitt. “Jag ritade köket och våra snickare platsbyggde det.”Brittfurn projektledde hela renoveringen och använde egna byggare, ingenjörer, snickare, VVS och målare.

Kök med liknande färger
Newport Harbor Bayfront
Stinson Beach House
Arlington Kitchen Remodel
Wallis Residence
Naples, FL - Contemporary - Kitchen
Woodee
U邸
Las Casas Residence
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.