Upplandsgatan Residence Kitchen

Mitt i det hemtrevliga Vasastan blev vår uppgift att blåsa nytt liv i en lägenhet som en ung familj nyligen köpt. Utmaningen för oss var att modernisera lägenheten på 125 kvadratmeter och samtidigt bevara dess arkitektur från sent 1800-tal. För att få fram det tidsenliga hem familjen önskade, började skisserna gå mot en mer öppen planlösning. Beslutet att omplacera köket och slå upp en vägg där det tidigare varit ett sovrum, gjorde att hemmet kunde bjuda in till en mer social miljö. Tack vare förflyttningen av köket som placerades mer centralt i lägenheten, förvandlades platsen till en mer naturlig mötesplats. Den nya planlösningen blev grundläggande för att få fram rätt känsla men även val av material och andra detaljer spelade en viktig roll för att få en sammanhängande atmosfär. Lägenhetens generösa takhöjd bidrog till ett luftigt intryck och det naturliga ljuset utifrån gjorde att en klassisk skandinavisk palett i gråa toner kombinerat med inslag av trä föll sig passande. Elementen av mässing och de gammelrosa nyanserna adderade en trendig sofistikerad känsla. Genom att återställa detaljer som lister, spegelpaneler och stuckaturer i taket kunde slutresultatet signalera ett enhetligt samspel mellan gammalt och nytt.

Slutfört: Juni 2019
Plats: Vasastan, Stockholm
Typ av projekt: Renovering av bostad
Fotograf: Joachim Belaeiff

Idéer för ett stort modernt grå kök, med en undermonterad diskho, släta luckor, beige skåp, grått stänkskydd, stänkskydd i porslinskakel, integrerade vitvaror, mellanmörkt trägolv, en köksö och beiget golv —  Houzz
Relaterade fotoämnen
Detta foto har inga frågor
Personer som gillar det här fotot gillar även
Fullmöblering av nyproducerad lägenhet
Penthouse - Fantastisk nybyggd Kungsvåning i toppskick
Badrumsrenovering #2
Hel köksrenovering med IKEA stommar
Dannemoragatan 18
Styling Lästmakargatan 14a
Odengatan 29
Karlaplan2
Kök med liknande färger
Las Casas Residence
Woodee
Небольшая квартира в ЖК "Парадный квартал"
U邸
Lakefront Living VI
Transitional Kitchen
forsterin
Traditional, Solid Oak White Kitchen
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.