Allrum - en lounge med rymd och känsla sekelskiftes-vardagsrum
Spara22Ställ en frågaSkriv ut

Allrum - en lounge med rymd och känsla

URL
http://www.livingbyanna.se
Idéer för vintage vardagsrum — Houzz

De som är gästredaktörer på Houzz säger:

House of Success har lagt till detta i Söker du efter en modern kristallkrona?
Det finns ju även lite modernare och enklare varianter av kristallkronor. Svarta prismor är läckert och ger ett lite djärvare intryck i rummet. Denna typ av krona kan man ju dessutom variera uttrycket på, genom att ibland ha skärmar på och ibland vara utan… Ett enkelt sätt att förnya ett rum! Inköpt på xxxlutz.
Amanda Strömberg har lagt till detta i Klassiska kakelugnar: Ett varmt blickfång som tronar i svenska rum
Gammalt blir nytt under sena 1800-taletFormer från tidigare epoker kom upp till ytan igen. Kakelugnarna anpassades efter högborgerliga ideal där olika rum inreddes i skilda nystilar. Exempelvis kunde ett rum som inretts i nyrenässansstil ha en ugn med reliefmönstrat kakel i olika mörka färger.I bondhushållet var kakelugnarna under den här tiden vita, släta och enkla. Och visste ni att det är dessa ugnar som är allra populärast i Sverige idag? Undra vad det forna rikemansfolket hade sagt om de visste det.
Cajsa Carlson har lagt till detta i Vackra värmekällor: Inred modernt med kakelugn
Våga stilkrockaUtsirade kakelugnar med intrikata mönster kan vara svåra att förhålla sig till. Istället för att satsa på möbler och tapeter från samma tidsperiod, låt dig inspireras av inredningen på bilden och kombinera en iögonfallande ugn med en lika slående tapet. Att lämna väggen bakom kakelugnen vit får den att se ut som ett konstverk.

Bläddra bland över 17 miljoner heminredningsfoton på Houzz

Liknande foton på klassiska vardagsrum

LINNÉGATAN FYRTIOSJU
Shades Wallpaper Collection
Fantastisk paradvåning i Villastan
Blidvägen
Erik Dahlbergsgatan 28A
Gamla stan