3 experter inom trappor & räcken Grillby

Bor man i ett hus eller etagelägenhet så är man ofrånkomligt beroende av att trapporna i hemmet håller och fungerar. En trapprenovering behöver de flesta någon gång genomgå för att se till att allting är i det skick som krävs. Är man händig kan man både bygga och renovera sin trappa själva och för andra finns det bra hjälp att få i Grillby. Mer
.Vi renoverar trappor med eksteg i flerskiktskonstruktion som är halkfritt, varmt och behagligt att gå på!... Läs mer
  • 077-132 80 00
  • Västerås
Exklusiva trappor och räcken Designtrappan är ett svensk hantverksföretag specialiserade på avancerade... Läs mer
  • 08-121 375 01
  • Täby
Rundfönster / Stjärntrappor Rundfönster etablerades redan i början av 70-talet och har sedan dess... Läs mer
  • 070-445 29 24
  • Krylbo
Utvalda omdömen om Trappor & Räcken i Grillby
Formtrappan - Trapprenoveringar
Trappor & Räcken i Grillby
"FormTrappan är ett mycket bra företag som har otrolig kunnighet inom sitt område. De lämnar mycket god kvalité och har stort kundfokus! Inom ett par veckor kan man få en renovering av sin gamla fula trappa och resultatet blir fantastiskt! Vi är otroligt nöjda och rekommenderar FormTrappan till alla framtida kunder"
- eriksson_orrell
Registrera din verksamhet här utan kostnad – Läs mer

Är det skillnad på att renovera eller bygga en trappa inomhus och utomhus?


Självklart finns det olika moment, material och design att ta hänsyn till när du ska bygga en trappa inomhus som kanske inte är nödvändig utomhus och tvärt om. Dels bör man fundera över material, modell samt om man vill bygga ett trappräcke till.
Vidare är det inte alltid man behöver bygga en helt ny trapp utan det räcker med att renovera ett trappsteg här och där. Detta är framför allt vanligt när det kommer till trappor utomhus som ofta slits snabbare och förändras i takt med temperatur och väder. Det viktigaste är att man hittar en trapptillverkare i Grillby som kan se behoven för den specifika trappen oavsett om den är inomhus eller utomhus. Ofta kan samma person bygga både en altantrappa samt renovera en trapp inomhus men man kan kolla upp vilka modeller personen arbetat med tidigare så att man får precis den hjälp som krävs.

Vad ska man tänka på när man ska bygga eller renovera en trapp i Grillby?


När man ska bygga en trappa är det viktigt att först och främst fundera över modell och vilka mått man ska arbeta efter. Beräkna hur mycket plats din trappa får och måste ta för att vara effektiv. Behöver man bygga en trappa utomhus i en slänt så finns det tips och råd att få från verksamma i branschen. Här är det nämligen extra viktigt att trappan utformas rätt.

Val av material är alltid viktigt, speciellt om man ska bygga eller renovera en trappa ute. Oavsett om man vill bygga sin trappa utomhus i trä, betong eller skiffer så behöver man fundera över hållbarhet och yttre påverkan. Man ska bygga med tanken om att trappa ska hålla flera år framöver. Med det sagt behöver materialet nödvändigtvis inte vara samma på trappstegen som trappräcket.

Idag kan man även köpa en redan utformad trappa för inomhus- eller utomhusbruk. Ett smidigt sätt om man vill slippa för mycket detaljarbete. Bara att bygga ett trappräcke inomhus kräver en del planering. Ta kontakt med ett företag i Grillby inom branschen så kan de hjälpa till med trappkonstruktion, enbart nya trappsteg, montering av färdiga trappor samt renovering av din befintliga trappa.
Storstäder med experter