1. Baby- & barnrum
  2. Barnrum

153 624 foton på barnrum

Styling av hus i Saltjöboo
Styling av hus i Saltjöboo
Vass Inredning
@foad.designphoto
Idéer för skandinaviska barnrum, med grå väggar, mellanmörkt trägolv och brunt golv
Anders Zornsgatan 21A
Anders Zornsgatan 21A
Bjurfors Göteborg
Idéer för att renovera ett skandinaviskt barnrum kombinerat med sovrum, med vita väggar, mellanmörkt trägolv och brunt golv
Kids Space
Kids Space
Terra + Tint Interiors
Exempel på ett modernt barnrum kombinerat med sovrum, med blå väggar, heltäckningsmatta och blått golv
Edvin Adolphsons väg, 4 rum och kök
Edvin Adolphsons väg, 4 rum och kök
Herder Home
Photo: Marcus Levin, www.marcuslevin.com
Bild på ett minimalistiskt barnrum
Inredning i arkitekt ritat hus
Inredning i arkitekt ritat hus
STUDIO gaselin
Exempel på ett industriellt pojkrum kombinerat med lekrum, med vita väggar och beiget golv
Stockholms city styling
Stockholms city styling
Plush & Pillow
Inspiration för skandinaviska barnrum
Swedish Country House
Swedish Country House
Jill Sorensen Inc Design Firm
Foto på ett mellanstort vintage pojkrum kombinerat med sovrum och för 4-10-åringar, med blå väggar och grått golv
Heleneborgsgatan 48
Heleneborgsgatan 48
Happicovers Homestyling
Idéer för att renovera ett minimalistiskt barnrum
Skandinavisk Barnrum
Skandinavisk Barnrum
Idéer för att renovera ett skandinaviskt flickrum kombinerat med sovrum, med vita väggar, mellanmörkt trägolv och brunt golv
Lägenhet renovering 125kvm
Lägenhet renovering 125kvm
DPJ BYGG
Idéer för ett minimalistiskt könsneutralt barnrum kombinerat med sovrum, med vita väggar, mellanmörkt trägolv och brunt golv
Claessongatan 11
Claessongatan 11
Bjurfors Göteborg
Idéer för ett nordiskt barnrum
Mellanstyling 3 rok Infanterigatan
Mellanstyling 3 rok Infanterigatan
Dekoracio AB
Fotograf Ossian Langenborg Perfect shot
Skandinavisk inredning av ett barnrum
Eklektisk Barnrum
Eklektisk Barnrum
Bild på ett eklektiskt barnrum kombinerat med sovrum, med blå väggar
Kids
Kids
Terra + Tint Interiors
Inspiration för ett eklektiskt flickrum kombinerat med skrivbord och för 4-10-åringar, med flerfärgade väggar, mellanmörkt trägolv och brunt golv
Homestaging i samarbete med Erik Olsson Fastighetsförmedling - Malmö
Homestaging i samarbete med Erik Olsson Fastighetsförmedling - Malmö
Interior Ideas Sweden AB
Foto på ett minimalistiskt barnrum kombinerat med sovrum, med vita väggar, mellanmörkt trägolv och brunt golv
Styling Stockholm
Styling Stockholm
Plush & Pillow
Idéer för ett skandinaviskt barnrum kombinerat med sovrum, med blå väggar, mellanmörkt trägolv och brunt golv
Bäckegatan 22 - Medelstyling
Bäckegatan 22 - Medelstyling
Intro
Medelstyling för mäklare Julia Albinsson på Bjurfors, foto av Alen Cordic
Inredning av ett nordiskt könsneutralt barnrum kombinerat med sovrum, med vita väggar, heltäckningsmatta och grått golv
Styling av lägenhet i Stureby
Styling av lägenhet i Stureby
Vass Inredning
@simplerphoto
Idéer för att renovera ett nordiskt flickrum för 4-10-åringar, med vita väggar, mellanmörkt trägolv och brunt golv
Centrumslingan, 3 rum och kök
Centrumslingan, 3 rum och kök
Herder Home
Photo: Richard Widner, Perfect Shot
Inredning av ett nordiskt barnrum
Ett barnrum är, precis som namnet avslöjar, ett rum för ett eller flera barn spenderar dagar såväl som nätter. Helt enkelt ett sovrum för barn, för att beskriva det på enklaste vis. Det är också just det som man ska utgå ifrån när man letar efter idéer för barnrummet , det kan nämligen vara förvånansvärt lätt att glömma bort. Att det är ett barn som ska bo där alltså! Fina barnrum ska vara anpassade för de som ska bo där, och det finns massor av inredningstips för barnrum för flickor och pojkar att kika på. Vimplar och leksaksförvaring ska stå högt upp på listan över saker man behöver till ett barnrum, även om bokhyllor och stolar inte ska glömmas bort. Barnrummet ska vara en plats för lek och skoj, och med hjälp av inredning så kan man enkelt uppmuntra till detta. Med det sagt så ska såklart ett barnsovrum också vara till för avslappning och egentid, så försök hitta en bra balans mellan roligt barnrum och avslappning. Då brukar det bli som bäst!

Kortsiktig eller långsiktig barninredning?


Det finns massor av fina barntapeter och barnmattor till barnrummet, och med en tvååring hemma är det verkligen kul att gå loss bland allt fint. Men barn kommer alltid att växa upp, och när din son eller dotter är tolv år är det inte riktigt lika roligt för hen att ha ugglor eller badbollar på väggarna. Men ett babyrum eller rum för småbarn kan vara otroligt utvecklande, och bäst är att anpassa rummet efter ålder. Du kan ju alltid göra om allt eftersom ditt barn blir äldre, åtminstone när det kommer till detaljerna. Att måla om vart annat år är kanske inte den bästa och mest hållbara idén, men att inspireras av baby- och barnrum för alla åldrar är däremot en bra idé. Utgå från inredningstipset med neutrala väggar och neutral säng och så vidare, och gå loss bland roliga inredningsdetaljer, det kommer både din pojke eller flicka storgtrivas med! En sak som dock är viktig oavsett hur gamla barn du än har är barnlampor, få saker håller nämligen monster borta så effektivt som just en sådan i ett barnrum!

Vad gör ett barnrum till ett slags lekrum?


Att ta vara på åren då barnen är som minst är något som alla föräldrar bör göra, och ett sätt att göra det på är att alltid uppmuntra till lek. Inte bara för att det är roligt, utan också för att det är oviktigt för utvecklingen. Det finns en del barninredning till barnkammaren där man kan kombinera båda, som till exempel en barnmatta med bilvägar, eller varför inte en tavla med alfabetet som motiv? Det krävs inte alltid så stora saker för att skapa ett utvecklande barnrum, faktum är att det kan vara lekande lätt!

Kan man någonsin få för mycket förvaring i barnrummet?


Få rum kan vara så fullkomligt belamrade av leksaker och prylar som just ett snyggt och trivsamt barnrum. När det kommer till barnrumsinredning är därför förvaring ett ledord. Som tur är så finns det massor av barnmöbler där just förvaring är i fokus, så att stuva undan leksaker och kläder ska inte vara några större problem. Lådor under sängen är ett bra inredningstips! Förvaring i ett barnrum kan man minst sagt aldrig få för mycket av. Inte minst om man har två barn som bor i samma rum, då behövs det ännu mer förvaring. I ett barnrum med våningssäng kan man dock använda ytor på samma sätt som i ett barnrum där bara ett barn sover. Om du kollar runt efter barnrumsinspiration så kommer du säkerligen märka snabbt att förvaring ofta är en viktig komponent bland alla inspirerande bilder, samla på dig de bästa idéerna och använd dem när du ska inreda barnsovrummet!

Tre snabba tips för barnrummet:


- Många fastnar i gamla tankesätt om blå tapeter till pojkar, och rosa barntapeter till flickor. Men vårt tips är att helt gå bort från detta! I slutändan handlar inredning om personlighet och inget annat. Grå väggar, gröna väggar, gula väggar, eller rosa- och blåmönstrade? Precis som själva inredningen i rummet kan man variera färg på väggar i all oändlighet, så välj att tänka personligt snarare än stereotypt. Då brukar inredningen bli som bäst och mest hållbar!

- Att barnsäkra hemmet kan ofta ta ett tag, dagligen kan man hitta nya potentiella faror i sitt hem. Så ha detta i åtanke när barnrummet ska inredas! Att behöva ”babyproofa” ett rum till är det sista man behöver med en liten vilding där hemma, och att kunna känna sig lugn med att de inte kommer slå i hårda kanter på sitt eget rum är bra för alla föräldrahjärtan. Mjuka kanter och mjuka material får vara ledord i pojk- och flickrum!

- Att inreda barnrum är kul, och som förälder är det alltid ett roligt projekt att ta sig an. Men glöm inte bort att det är barnet eller barnen som ska bo där, och inte du själv! Stilrent och stelt kan förvisso passa in i vissa delar av barnrummet, men håll annars det till övriga delar av hemmet om det är något som tilltalar dig. I barnrummet ska det vara liv och lek, och såklart också en plats för lugn och ro, så försök tänka dig in i vad du själv hade gillat som barn istället för vuxen.

Efter de inredningstipsen så hoppas vi att du har fått åtminstone lite idéer och inspiration för just fina och snygga barnrum, och att du kommer ta dig an barnrumsprojektet med stor entusiasm! Låt dig inspireras av bilder på barnrum här på Houzz, och glöm aldrig bort att detta är ett rum där fantasin verkligen kan få flöda!

Oavsett om du söker inspiration för en renovering av barnrum eller ska bygga ett snyggt designat barnrum från början så har Houzz 153 624 foton från de bästa designer, inredare, och arkitekter i landet, exempelvis Jill Sorensen Inc Design Firm och Interior Ideas Sweden AB. Titta på foton med olika färger och stilar när du letar efter inredning för barnrum som inspirerar dig. Spara dem i en idébok eller kontakta experten bakom projektet för att se vilka designidéer de har för ditt hem. Upptäck även det fina fotogalleriet med bilder av barnrum fyllt av idéer och få reda på mer om exakt varför Houzz är den bästa hemsidan för renovering och design.
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.