1 115 983 foton på sovrum

Gyllenkrooksgatan 7
Gyllenkrooksgatan 7
Bjurfors Göteborg
Bild på ett skandinaviskt sovrum, med vita väggar, mellanmörkt trägolv och brunt golv
Styling Norrtäljegatan 13
Styling Norrtäljegatan 13
coloredhome
Nordisk inredning av ett huvudsovrum, med vita väggar, ljust trägolv och beiget golv
Storsegelvägen 2
Storsegelvägen 2
Hortlund & Co
Förmedlas via Husman Hagberg Hägersten foto av Jeanette Westberg
Idéer för minimalistiska gästrum, med vita väggar, ljust trägolv och beiget golv
Igelbacken, 6 rok
Igelbacken, 6 rok
Herder Home
Photo: Richard Widner, Perfect Shot
Exempel på ett skandinaviskt sovrum
Villa
Villa
Fotograf Christian Boo
Exempel på ett modernt sovrum, med bruna väggar, ljust trägolv och beiget golv
Lasarettsgatan
Lasarettsgatan
Annas Udde AB
Inredning av ett skandinaviskt sovrum
Sovrum Hammarby Sjöstad
Sovrum Hammarby Sjöstad
EWI Styling
Inspiration för nordiska huvudsovrum, med grå väggar och ljust trägolv
Modernt hem där barnen får ta plats
Modernt hem där barnen får ta plats
Studio A3
Master Bedroom med ny tapet från Mimou Anders Bergstedt
Idéer för ett nordiskt sovrum, med vita väggar, ljust trägolv och beiget golv
Gustafvägen 12
Gustafvägen 12
Move2
Foto på ett minimalistiskt sovrum, med grå väggar och grått golv
Värnhem
Värnhem
Fotograf Jonas Norén
Bild på ett skandinaviskt sovrum
Styling av tom 2:a
Styling av tom 2:a
EJ Interior
Idéer för mellanstora minimalistiska huvudsovrum, med vita väggar, ljust trägolv och beiget golv
Välkommer hem till mig :) reportage i Plaza interiör
Välkommer hem till mig :) reportage i Plaza interiör
MAINSTREET STHLM / CREATIVE AGENCY
Inspiration för ett skandinaviskt sovloft, med flerfärgade väggar, målat trägolv och vitt golv
Götgatan
Götgatan
Systrarna Blom AB
Foto; Södermäklarna
Idéer för nordiska sovrum, med beige väggar
Kommendörsgatan 5
Kommendörsgatan 5
Bjurfors Göteborg
Exempel på ett industriellt sovrum
Homestyling för tidigare kunder
Homestyling för tidigare kunder
Interior Ideas Sweden AB
Mäklarfirma Eric Olsson, Malmö
Exempel på ett minimalistiskt sovrum, med beige väggar, mellanmörkt trägolv och brunt golv
Gessie
Gessie
Fastrus AB
Idéer för att renovera ett mellanstort minimalistiskt sovrum, med vita väggar, mellanmörkt trägolv och brunt golv
Rue Relief
Rue Relief
Rebel Walls
Foto på ett vintage sovrum, med vita väggar, mörkt trägolv och brunt golv
Mölndalsvägen 87 - Fullstyling
Mölndalsvägen 87 - Fullstyling
Intro
Fullstyling för mäklare Åke Åkerman på Fastighetsbyrån, foto av Bo Melin på se360.
Idéer för skandinaviska sovrum, med vita väggar och beiget golv
Finns det något rum som är så heligt i våra hem som det älskade, mysiga sovrummet? Antagligen inte! För var om inte där kan vi luta oss tillbaka och bara slappna av, antingen efter en lång dag i skolan eller på jobbet, eller varför inte en solig semesterdag? Oavsett vad dagen än har bjudit på, så är det alltid härligt att i slutet av dagen bara lägga sig ner och slappna av. Att ditt sovrum därför är ett av de allra roligaste rummen som du har att möblera och inreda i hemmet är inte så konstigt, och det spelar ingen roll om du har ett stort eller litet sovrum, det finns massor av roliga och fina saker som du kan göra! Det är med andra ord långt fler beslut än bara sängen som ska tas för att få det där riktigt ljuvliga och avslappnande sovrum som vi alla vill ha. Det fullkomligt kryllar av snygga inredningstips på nätet, och oavsett vilken smak du än har så kan du säkerligen hitta inspiration och idéer till sovrumsinredning för ditt sovrum . För ofta är det bara lite inspirerande bilder på snygga sovrum som behövs för att ens tankebanor ska komma igång och till slut kunna skapa något riktigt fantastiskt, som ett drömmigt sovrum som är så mysigt att man till och med drömmer om det på natten! Kika runt på foton eller läs vidare för att få inspiration så det räcker och blir över för när du ska inreda, och som säkerligen kommer leda till ett snyggt och mysigt sovrum som du älskar, med just din smak på heminredning!

Hur gör jag mitt sovrum så avslappnande som möjligt?


Huvudsyftet när du ska inreda och möblera ditt sovrum är helt klart att skapa ett härligt och avslappnande rum. Ett sovrum som du kan koppla av i efter en lång dag på jobbet eller i skolan, och ett sovrum som du inte har massor av måsten i. Tänk mjuka former och lugna färger när du ska inreda sovrummet, så brukar det faktiskt lösa sig av sig självt. Ett annat inredningstips för sovrummet kan också vara att ha datorförbud, om det är något som du tror att du skulle kunna hålla. Att sitta vid datorn och titta på serier kan man trots allt med fördel göra i vardagsrummet! På så sätt förstår också din hjärna att när du är i sovrummet, då är det helt enkelt dags för sömn. Avslappning är med andra ord ett ledord när man ska inreda ett sovrum, så glöm inte bort det bland alla snygga bilder, tavlor och växter som man kan placera ut i rummet.

Vilken färg ska jag välja på mina tapeter och väggar i mitt sovrum?


Du ska både tänka en och två gånger innan du bestämmer vilken färgskala du vill ha i ditt sovrum. En idé är alltid att kika på inspiration för sovrumstapeter och sovrumsväggar, då brukar man ofta snabbt märka vad man faktiskt gillar. Är det till exempel bara grå sovrum som hamnar i din idébok? Då är det bara att börja kika på en grå sovrumstapet, eller en grå färg. Bra att veta är dock att olika färger påverkar oss på olika sätt! På dina sovrumstapeter så är det därför ett tips att ha en harmonisk färg av något slag, för att helt enkelt skapa en lugnare känsla i rummet som ju faktiskt är till för att slappna av, och för sömn. Blått är till exempel en färg att föredra över rött alla dagar i veckan, men över lag så är lugna och mjuka färger ett tips när det kommer till vad du ska måla sovrumsväggarna med. Om det sedan är en ljus mullvadsfärg eller en olivgrön färg, det får tycke och smak avgöra. Testa olika alternativ och stressa inte fram ett beslut, på så sätt brukar man nämligen bli som nöjdast i slutändan. Känner du dig riktigt järv skulle vi faktiskt vilja tipsa om svarta sovrumsväggar, i alla fall om du trivs i ett mörkt rum när det är sömndags. Det kan bli himla mysigt!

Är sängen alltid det viktigaste?


Visst är sängar viktigt när det talas om inredning i sovrummet, men det är faktiskt inte allt. Även om mycket bilder och inspiration för sovrum visar just härliga, fluffiga sängar, så är det såklart mer i rummet som spelar roll. Visst kommer väl sängen alltid vara huvudpersonen, men man kan absolut inte lita på att det är den som kommer göra inredningen fantastisk! Det kan nämligen variera en hel del från person till person när det kommer till vad som gör att man sover gott om nätterna. En del tycker att det viktigaste är bra feng shui medan andra föredrar en heminredning med en mjuk, stoppad sänggavel eller en bra rullgardin som gör att ens sovrum blir helt mörkt. Vilket slags sovrum man än vill ha, så är det viktigaste alltid att satsa på det som man själv tycker är fint och härligt, för ärligt talat, allt annat vore en mardröm!

Bädda eller inte bädda?


En fråga som tycks göra en hel del människor engagerade är huruvida man bör bädda sängen eller inte på morgonen. Men en snyggt bäddad säng är helt klart en stor del av sovrumsinredningen, så om du är en av dem som mer än gärna bäddar, då kan sängen minst sagt tillföra massor i din sovrumsinredning. Om du helst sover fem minuter extra på morgonen och kanske inte ens äger ett överkast eller ett gäng prydnadskuddar, satsa på snygga lakan som matchar övrig inredning. Det tillför trots allt sitt det med! Varför inte kika runt på bilder av olika sovrum och se vilken version som passar dig bäst? För faktum är att bara för att man kanske inte bäddar med överkast, så behöver inte alls ens rum se slarvigt och stökigt ut, utan man kan lösa det på andra sätt. Varför inte med snygga linnelakan och några mysiga kuddar, och kanske en filt vid fotändan? Det skapar en minst lika snygg bäddning som överkast i många fall! Vad som sen är bäst för hälsan låter vi vara osagt, eftersom det inte är just det området vi är experter på. Kör ditt eget race, det kommer säkerligen bli toppen!

Fem enkla tips på inredning i sovrummet


- Köp nya lakan! Visst kan det verka uppenbart, men ärligt talat kan lakan förändra ett helt sovrum, och det är förvånansvärt lätt att glömma bort. Många är det nog som dras med samma lakan år efter år, även hur urtvättade, söndriga eller fula de faktiskt är. Sikta därför in dig på snygga och sköna lakan som du kommer älska att se vareviga dag, vi lovar, det är värt det!

- Belysning är ofta A och O i ett hem, och så gäller såklart även sovrumsbelysning. Med hjälp av en lampa skapar du mysig stämning, eller dag mitt i natten! Ofta behöver du heller inte sätta upp en ny lampa, utan kan lika bra köpa en sänglampa som man exempelvis kan fästa i väggen eller på en krok. Snyggt och en väldigt enkel, snabb förändring till rummet!

- Är du en person som bäddar? Då måste du såklart ha ett snyggt överkast, men också bra förvaring för det på nätterna. Även om sängen är superfin på dagen så är det inte kul att slänga överkastet i någon hörna på kvällen när det är dags att krypa ner under täcket. Varför inte satsa på en förvaringsbänk i änden av sängen?

- Det är förvånansvärt sällan som folk målar om hemma, om man ser till hur enkelt och billigt det faktiskt är satt till vilken otrolig skillnad det kan göra på inredningen av ens sovrum. Varför inte testa att måla om? Vita svenska sovrum i all ära, men att gå och lägga sig i ett duvgrått eller mörkt nattblått sovrum är verkligen härligt, och helt klart något som får en att drömma snälla drömmar.

- Detta kanske låter knasigt, men står din säng faktiskt åt rätt håll? Vissa bryr sig inte om det, men andra kan uppleva sig känsliga när det kommer till vilket håll man sover åt. Varför inte möblera om sovrummet och ställa sängen någon annanstans? Inte bara blir det en förändring i inredningen, utan också kanske en förändring på din sömnkvalitet.

Vi hoppas att den här texten har gett dig åtminstone lite inspiration till ditt hem och sovrum. I övrigt vill vi bara säga; låt dig inspireras av bilder på sovrum här på Houzz, och lycka till med ditt sovrumsprojekt! Och du, dela gärna med dig av dina bilder i vårt forum när du är klar, eller varför inte ställa en fråga om det är något du behöver hjälp med? Vi och alla användare finns här för att hjälpa till.

Oavsett om du söker inspiration för en renovering av sovrum eller ska bygga ett snyggt designat sovrum från början så har Houzz 1 115 981 foton från de bästa designer, inredare, och arkitekter i landet, exempelvis coloredhome och Fotograf Christian Boo. Titta på foton med olika färger och stilar när du letar efter inredning för sovrum som inspirerar dig. Spara dem i en idébok eller kontakta experten bakom projektet för att se vilka designidéer de har för ditt hem. Upptäck även det fina fotogalleriet med bilder av sovrum fyllt av idéer och få reda på mer om exakt varför Houzz är den bästa hemsidan för renovering och design.
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.