1. Sovrum

80 161 foton på grått sovrum

När det kommer till att välja färg i ett av hemmets viktigaste rum, sovrummet, är det mycket som man vill ta med i beräkningen. Men ett ledord som många brukar tänka på är lugn, och att sovrummet helt enkelt ska gå i en ton som gör att rummet blir just en perfekt plats för sömn. Att färgvalet för många faller på grått är därför inte så himla konstigt. För inte bara är grå sovrum snyggt, utan grått är en färg som har en lugn effekt, åtminstone om man väljer en lite mer lågmäld nyans. Ett mörkgrått och ett ljusgrått sovrum skiljer sig trots allt åt, och beroende på om man vill somna i ett mörkt rum som omsluter en eller om man vill vakna i ett rum som badar i ljus väljer man nyans därefter.

Så hur ska jag tänka när jag väljer grå väggfärg i mitt sovrum?

Vid första tanke så kanske inte ett grått sovrum låter som en så stor utmaning. Men tro oss, det finns otroligt många olika nyanser att välja bland! Inte bara kan man välja mellan ljus-, mellan- och mörkgrå, utan för både färg såväl som tapet finns det en hel del undertoner att jämföra. Ska du måla är det bästa tipset att köpa små burkar med de olika färgerna du väljer bland (kanske har du fått ner det till fem stycken) och målar dem på olika väggar i rummet och ser hur ljuset faller på dem alla. Inte förrän de faktiskt sitter på väggen kan man ofta se exakt vilken ton de blir i ens hem. Samma går att göra med en grå tapet, fäst små provbitar på väggarna i rummet som ska bli grått och känn in! Ta din tid och fundera, och se hur färgerna förändras under dagens gång när ljuset förändras. På så sätt kan du nästan vara helt säker på att du kommer bli nöjd med ditt val av nyans.

Hur matchar jag kuddar, gardiner med mera med mina grå sovrumsväggar?

Grått är en tacksam färg. Kanske inte minst när det kommer till traditionell skandinavisk inredning! Eftersom det är en så pass neutral färg passar det mesta till grå väggar, och man kan välja att antingen fortsätta på samma spår med grått i en mörkare nyans eller svartvitt, eller så kan man göra precis tvärtom och fylla på med färg. Varför inte knallorange prydnadskuddar till ljusgrå väggar och ett mörkgrått överkast? Eftersom grått just är en så tacksam färg så finns det mycket som passar till, så det är bara att välja och vraka, och egentligen bara din egen fantasi som kan sätta gränserna. Men innan du bestämmer dig helt för hur det ska se ut, varför inte kika runt här bland alla våra fina inspirationsbilder, och se vilka stilar som faller dig allra mest i smaken? Genom att gå igenom ett gäng inspirerande bilder märker man ofta snabbt vilka som tilltalar en, och på så sätt är det enklare att skapa ett riktigt drömsovrum. Hoppas du ska hitta något som faller dig i smaken, och lycka till med din inredning!


Oavsett om du söker inspiration för en renovering av grått sovrum eller ska bygga ett snyggt designat sovrum från början så har Houzz 80 161 foton från de bästa designer, inredare, och arkitekter i landet, exempelvis Turner Pocock och LDa Architecture & Interiors. Titta på foton grått med olika färger och stilar när du letar efter inredning för grått sovrum som inspirerar dig. Spara dem i en idébok eller kontakta experten bakom projektet för att se vilka designidéer de har för ditt hem. Upptäck även det fina fotogalleriet med bilder av grått sovrum fyllt av idéer och få reda på mer om exakt varför Houzz är den bästa hemsidan för renovering och design.
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.