1. Sällskapsrum
  2. Uterum

57 503 foton på uterum

Att ha en altan när du bor i villa är verkligen härligt och skönt. Men i vårt avlånga lands minst sagt kyliga klimat under halva året kan den bli oanvänd under längre perioder. Då kan en inglasad altan, eller ett fristående uterum med inglasning, vara ett alternativ. I den här texten har vi därför skrivit ner inspiration till uterum, inklusive inglasade altaner. Läs vidare och låt dig inspireras till att bygga uterum, som kommer bli ett underbart komplement till ditt hem!

Vad är egentligen ett uterum?


Ett uterum är i princip en inglasad veranda, precis som en helt vanlig altan eller veranda med inglasning. För att det ska kännas som ännu mer utomhus kanske du kan ha ett glastak över ditt uterum? Det är dock inget måste att du ska ha en inglasad altan. En rekommendation kan vara att ha stora fönster i ditt uterum om du väljer att inte satsa på inglasad. Det finns för och nackdelar med alla olika alternativ på väggar och glaspartier.

Hur inreder jag bäst mitt inglasade uterum?


Här har vi ett bra tips: inred ditt uterum precis som du vill! Kanske vill du ha vanliga möbler för inomhusbruk på din altan, kanske inte. Det som man ska vara mest noga med är att uterummet görs korrekt, det kan bli väldigt dyrt att korrigera eventuella fel i framtiden. Det är lättare att ändra på inredning, om man vill det.

Vad kostar ett uterum?


Det är väldigt svårt att svara på och kan variera väldigt mycket beroende på olika parametrar. Att ta dit flera byggföretag och be om en offert för att jämföra kan vara ett smart drag.

Vi tycker också att du ska våga tänka utanför boxen när det kommer till att bygga uterum med inglasning. Varför inte ha ett växthus som uterum? Det gäller även saker som möbler, belysning och golv i ditt uterum. Ytterligare ett tips är att försöka titta på så mycket bilder på uterum som möjligt, för att få inspiration. Sannolikheten för att du ska kunna förverkliga ditt uterum ökar om du hittar bilder på ungefär hur du vill att en inglasad altan ska se ut när den är färdig.

Vi hoppas att du fått lite mer kött på benen när det kommer till uterum. Oavsett om det gäller glasade uterum med skjutdörrar eller om du bara ska köpa nytt golv till ditt befintliga uterum. Låt dig inspireras av bilder på uterum här på Houzz och lycka till!

Oavsett om du söker inspiration för en renovering av uterum eller ska bygga ett snyggt designat uterum från början så har Houzz 57 503 foton från de bästa designer, inredare, och arkitekter i landet, exempelvis WarmlyYours Radiant Heating och Liberty Hill Construction. Titta på foton med olika färger och stilar när du letar efter inredning för uterum som inspirerar dig. Spara dem i en idébok eller kontakta experten bakom projektet för att se vilka designidéer de har för ditt hem. Upptäck även det fina fotogalleriet med bilder av uterum fyllt av idéer och få reda på mer om exakt varför Houzz är den bästa hemsidan för renovering och design.
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.