1. Entré

418 046 foton på entré

Det första man möts av när man kommer hem till någon, oavsett om de bor i ett hus eller i en lägenhet, det är entrén. Det kan vara en liten stengång omringad av buskar som leder upp till en pampig trädörr, eller så är det inte mer än just en ytterdörr, men det är inget fel med det heller. Ingen ingång är den andra lik, och alla skapar precis det som de känner för och som passar ihop med huset eller lägenheten i övrigt. Om man bor i just en lägenhet så kanske man inte ens har möjlighet att skapa något unikt och personligt av sin entré och då får man göra det bästa av situationen och istället fokusera på sin hall. Det är ju inte alla som kan ha en farstu som heter duga!

Hur skapar jag en riktigt välkomnande ingång?


Visst är fasaden det allra första man ser på ett hus, men det är i en entré som man verkligen börjar lära känna ett hem. Oavsett om det är i en trappuppgång eller i farstun, så får man helt enkelt en uppfattning om huset i sig. Att skapa en miljö i sin entré som är riktigt välkomnande är därför alltid ett bra tips, för visst vill man att gäster hemma hos en ska känna sig just välkomna. Om man ska renovera eller bygga en entré så har man minst sagt alla chanser i världen att verkligen skapa precis vad man vill. Så vad ska man göra för att skapa en välkomnande ingång? Hur det ser ut i entrén påverkar mycket, men också att det är rent och städat och kanske med några fräscha levande växter. Man ska inte underskatta detaljer, en ny kruka med en blomma i kan skapa underverk!

Vilka enkla detaljer gör min entré mer personlig?


Lite beroende på hur man är som person så finns det såklart en del små saker som man kan göra för att ens ingång till ens hem ska bli lite mer personlig. Att måla sin ytterdörr i en rolig färg är ett klassiskt tips, men om man inte vill göra en så pass permanent förändring finns det alltid andra saker man kan göra. Ett roligt vindspel eller någon mindre skulptur för alltid med sig något extra till en trapphall eller entrétrappa. Som tidigare nämnt är dessutom levande växter ett bra tips, och under den mörkare delen av året är en ljuslykta eller en maschall riktigt trevligt. Inget som man kan ha dygnet runt då man alltid ska hålla koll på levande ljus, men helt klart en perfekt detalj om det vankas gäster!

Låt dig inspireras av bilder på entréer här på Houzz

Oavsett om du söker inspiration för en renovering av entré eller ska bygga ett snyggt designat entré från början så har Houzz 418 046 foton från de bästa designer, inredare, och arkitekter i landet, exempelvis Schüco Sverige och Bjurfors Göteborg. Titta på foton med olika färger och stilar när du letar efter inredning för entré som inspirerar dig. Spara dem i en idébok eller kontakta experten bakom projektet för att se vilka designidéer de har för ditt hem. Upptäck även det fina fotogalleriet med bilder av entré fyllt av idéer och få reda på mer om exakt varför Houzz är den bästa hemsidan för renovering och design.
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.