1. Tvättstuga

94 456 foton på tvättstuga

Bor du i villa har du förmodligen en egen tvättstuga, medan oddsen är desto lägre för att du har en gemensam för hela huset om du bor i lägenhet. Den här texten handlar om just tvättstugor, och riktar sig kanske lite mer mot villaägare med egen tvättstuga. Vi tar upp lite idéer och tankar kring inredning och renovering av din tvättstuga . Läs vidare om det är något som intresserar dig.

Kan jag ha en egen tvättstuga i lägenhet?


Absolut, i vissa fall går det, åtminstone en liten tvättstuga. Det beror helt enkelt på hur din lägenhet är planerad och vilken boendeform du har. I lägenhet är det desto vanligare att man placerar sin tvättmaskin i exempelvis badrummet.

Jag hör ofta termen grovkök nämnas i samband med tvättstugor? Har det något med matlagning att göra?


Nej, det har faktiskt ingenting med matlagning att göra, utan det är snarare ett tvättrum. Med grovkök avses ett rum där du har utrustning för tvätt och grövre rengöring.

Finns det något jag behöver tänka på när jag ska planera en tvättstuga?


Svårighetsgraden i att bygga en tvättstuga beror på lite på huset och rummet den ska byggas i. Hur som helst rekommenderar vi i alla fall att du konsulterar proffs när du ska lägga in de rör och brunnar som behövs. Ett tips är också att titta på bilder på snygga tvättstugor för att få inspiration. Några bilder på en fin tvättstuga säger mer än tusen ord!

Hur ska jag tänka kring det estetiska, som när jag ska inreda och måla tvättstugan?


Smak och tycke när det kommer till inredning är alltid individuellt, det gäller självklart även tvättstugeinredningar. Så vårt tips är: inred tvättstugan precis så som du vill. Har du svårt att veta hur du vill ha den? Försök att få inspiration genom att titta på andra, så ska du nog lyckas få till en fin tvättstuga.

Är det något jag behöver tänka på när jag ska måla tvättstugan?


Ja, när du målar i våta utrymmen som tvättstugor är det viktigt att du använder färg som tål vatten. Denna sorts färg är indelad i två standardklasser, Klass VT och klass VA. Med VT menas vattentätt ytskikt, och VA står för vattenavvisande ytskikt. Är du osäker på något, tveka inte att konsultera någon som kan färger och måleri!

Vi hoppas att du blivit inspirerad till att hitta smarta lösningar, och att du lyckas få till en både praktisk och fin tvättstuga där du kan tvätta och ta hand om dina kläder. Låt dig inspireras av bilder på tvättstugor här på Houzz och lycka till med tvättstugan!

Oavsett om du söker inspiration för en renovering av tvättstuga eller ska bygga ett snyggt designat tvättstuga från början så har Houzz 94 456 foton från de bästa designer, inredare, och arkitekter i landet, exempelvis North Fork Design Co. och The Kingston Group - Remodeling Specialists. Titta på foton med olika färger och stilar när du letar efter inredning för tvättstuga som inspirerar dig. Spara dem i en idébok eller kontakta experten bakom projektet för att se vilka designidéer de har för ditt hem. Upptäck även det fina fotogalleriet med bilder av tvättstuga fyllt av idéer och få reda på mer om exakt varför Houzz är den bästa hemsidan för renovering och design.
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.