1. Utomhus
  2. Uteplats

451 498 foton på uteplats

Har du möjlighet att ha en, så är en uteplats eller terrass bland det bästa du kan ha. Uteplatser är det ultimata för att avnjuta svenska sommardagar, såväl för en mysig frukost, en kall dryck av något slag på eftermiddagen eller att grilla med några goda vänner framåt kvällen. Det är dock inte helt lätt att bygga en terrass och ibland kan det behövas lite hjälp på traven med inspiration. Det är precis vad den här texten är, inspiration för din terrass.

Hur kan min terrass eller uteplats se ut?


I princip, så som du vill att den ska se ut. Din uteplats kan ha sten, eller stenplattor såväl som parkett. Du kan ha vindskydd eller en avskiljande vägg till din uteplats. Du kan ha en inglasad uteplats med tak, som gör det till något av ett uterum som kan användas året om. Du kan till och med sätta upp staket runt din uteplats. Uteplatsen kan helt enkelt bli din egen frizon. Det är dessutom väldigt roligt och lätt att hitta inredning till terrasser!

Jag behöver mer inspiration för uteplatser. Vad kan jag göra, åka runt till olika byggvaruhus och titta?


Det kan du givetvis göra, men ett ännu bättre sätt är nog att försöka hitta bilder på fina terrasser på internet. På så sätt kan du få gott om idéer och inspiration till snygga uteplatser. Allt från hur vill inreda din uteplats, till om du vill ha en stor eller liten uteplats.

Finns det något som jag bör tänka på?


Ja, många tror att uteplatser och terrasser måste sitta i direkt anslutning till huset. Det måste de absolut inte, det går jättebra att bygga en fristående uteplats. Många kanske dessutom tänker att de inte kan ha en uteplats bara för att inte har en jättestor trädgård, vilket inte nödvändigtvis behöver stämma. Det går nämligen alldeles utmärkt att bygga en liten uteplats.

Vi hoppas att den här texten har gett lite inspiration till hur du kan tänka kring den blivande terrassen din. Låt dig inspireras av bilder på uteplatser här på Houzz. Lycka till och kom ihåg att det i princip är din fantasi som sätter gränsen för hur din terrass ska vara.

Oavsett om du söker inspiration för en renovering av uteplats eller ska bygga ett snyggt designat uteplats från början så har Houzz 451 498 foton från de bästa designer, inredare, och arkitekter i landet, exempelvis Sandbox Studio® och Lazar Landscape Design and Construction. Titta på foton med olika färger och stilar när du letar efter inredning för uteplats som inspirerar dig. Spara dem i en idébok eller kontakta experten bakom projektet för att se vilka designidéer de har för ditt hem. Upptäck även det fina fotogalleriet med bilder av uteplats fyllt av idéer och få reda på mer om exakt varför Houzz är den bästa hemsidan för renovering och design.
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.