1. Utomhus
  2. Trädgård

771 663 foton på trädgård

Något av det allra bästa med att bo i hus, det är att den allt som oftast kommer med en tillhörande, fantastisk trädgård. Små som stora trädgårdar ger en verkligen ett extra rum i ens hem, i alla fall under sommarhalvåret. På vintern är det kanske inte lika härligt att spendera dagarna med att plantera fruktträd, lägga marksten och påta med växter i sin trädgård, men å andra finns alltid möjligheten att bygga snögubbar och annat kul. Trädgården är minst sagt ett underbart tillägg till ett hem, och om man tar väl hand om den så kan man utnyttja den otroligt mycket. Lyckligtvis så finns det massor av trädgårdsidéer, så vilka tankar man än går i gällande sin trädgård , kan man alla gånger få lite hjälp på traven!

Kan jag ha nytta av trädgården året om?


När man tänker på sin trädgård så är det lätt att tankarna svärar iväg till sommarens soliga dagar, men det behöver faktiskt inte alls vara så. Med rätt inställning och trädgårdsdesign kan man vara i den året om! Träd och buskar behöver omsorg inte minst under hösten och vintern, så för den trädgårdsintresserade finns det helt klart massor att påta med, oavsett om man har en liten eller stor trädgård. Dessutom så finns det en hel del trädgårdsväxter som trivs lika bra fastän det är frost om morgnarna, och så kan man låta rosor och andra blommor leva upp på sommaren. Att inte glömma är dessutom all härlig trädgårdsbelysning som det finns att tillgå, som till och med kan liva upp mörkaste och gråaste november.

Hur mycket tid måste jag lägga på en trädgård?


När man planerar en trädgårdsdesign ska man alltid ha i åtanke att man kommer behöva ta hand om den år efter år, och inte bara en gång. Häckar och perenner kan vara mycket mer lättskötta än andra trädgårdsväxter, och dessutom kan det bli riktigt fint. Två flugor i en smäll med andra ord, och det ska man inte underskatta. Annat att ha i åtanke när det vankas trädgårdsplanering är att anlägga en bra gräsmatta, kanske med lite tillhörande prydnadsgräs, och varför inte ha en trädgårdsdamm och lite trädgårdskonst? Sådana saker kan göra otroligt mycket för trädgårdens design, utan att man behöver ta hand om dem allt för mycket. Om man har ett riktigt stort intresse för trädgårdar så kan man dock fokusera på en blomma eller växt som behöver lite mer underhåll, både för syns och nöjes skull. Och dessutom, trädgården blir väl nästan aldrig klar om man inte vill att den ska bli det, utan det finns alltid något mer som man kan fixa!

Häck, stängsel eller staket?


Lite beroende på hur ens trädgård är utformad, behöver man någon slags inramning. I vissa trädgårdar fanns kanske häckväxter redan är planterade när man flyttar in, men för andra är det full insyn in till grannen eller ut mot gatan. Något som inte är så himla roligt. Som tur är finns det många olika vägar att gå i de flesta trädgårdarna, allt från att plantera en klassisk häck till att bygga staket med tillhörande grind. Så länge man planerar sitt val, så blir det inte bara något som håller nyfikna ögon borta, utan dessutom ett riktigt snyggt komplement till en redan underbart prunkande trädgård.

Låt dig inspireras av bilder på trädgårdar här på Houzz

Oavsett om du söker inspiration för en renovering av trädgård eller ska bygga ett snyggt designat trädgård från början så har Houzz 766 858 foton från de bästa designer, inredare, och arkitekter i landet, exempelvis Beautify (Landscape Design and Installation) och Sport Court CFL. Titta på foton med olika färger och stilar när du letar efter inredning för trädgård som inspirerar dig. Spara dem i en idébok eller kontakta experten bakom projektet för att se vilka designidéer de har för ditt hem. Upptäck även det fina fotogalleriet med bilder av trädgård fyllt av idéer och få reda på mer om exakt varför Houzz är den bästa hemsidan för renovering och design.
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.