1. Sovrum

10 246 foton på blått sovrum

Vad är det som får dig att slappna av inför en god natts sömn? För vissa är det att läsa en bok, för en annan är det att dricka en snäll kopp te och för en tredje kanske det är att göra avslappnande yogaövningar innan det är dags för att lägga sig. Och även om många av dessa saker är just sånt som gör att man kan komma till ro, så är det inte bara vad man gör som spelar roll innan man ska gå och lägga sig. Visst är det ofta betydligt enklare att somna om man inte alldeles precis innan man går och lägger sig sprungit en mil och ätit en stor middag, men det finns även andra saker som underlättar för sömnen. Vad vi pratar om? Inredningen såklart! I ett stökigt rum med skrikiga väggar är det nämligen många som har svårt att komma till ro, men i ett lugnt och harmoniskt rum är det betydligt lättare. För många spelar även färgen in en hel del, och att mångas val faller blått är inte så himla konstigt. Blått sovrum är över lag lugnande, för att inte tala om snygga, så kika runt bland alla foton på sovrum i ljusblått, mörkblått och allt däremellan!

Ska jag välja färg eller tapet i mitt blå sovrum?

Lite beroende på vilken typ av vägg du vill ha finns det för- och nackdelar med antingen tapet eller att måla. En blå tapet kan ha många olika egenskaper, som exempelvis mönster och struktur som inte går att få med blå färg. Samtidigt är valmöjligheterna på just färgtoner oftast betydligt större när det kommer till målarfärg. Det går till och med att blanda en alldeles egen färg om man så vill, något som inte är lika lätt när det kommer till att köpa tapet i den färg man är ute efter. Så kort sagt skulle vi säga att tapet är ett kul val om det efterfrågas något mer än “bara” färg, medan målarfärg är bättre om en viss ton efterfrågas.

Vilken typ av blå färg ska jag välja?

Att välja vilken typ och ton av färg man ska ha i sitt hem är aldrig det enklaste. Vid första tanke verkar det kanske lätt, men när man sätter igång märker många snabbt att det finns en hel del att ta hänsyn till. Inte bara måste man bestämma sig för hur ljus eller mörk, klar eller dov färg man vill ha, utan även saker som undertoner och hur ljuset i hemmet faller spelar in. En färgkod kan se hur fin som helst ut i färgbutiken och i burken, men när den väl kommer upp på väggen så ser den helt annorlunda ut. Därför är det alltid ett måste att provmåla på ett mindre parti i sovrummet innan den blå färgen hamnar på väggen. På så sätt får du alltid den färg som du föreställt dig! Vilken det sen är kan vi inte säga, utan vårt tips är att kika igenom inspiration och bilder på inredning i blåa sovrum, efter ett tag brukar de flesta se vilken typ av toner de dras till. Inte minst blir det enkelt när man sparat ett gäng bilder i sin idébok och besöker den, då märker man snabbt vad som tilltalar en. Lycka till med ditt fina, blåa sovrum!


Oavsett om du söker inspiration för en renovering av blått sovrum eller ska bygga ett snyggt designat sovrum från början så har Houzz 10 246 foton från de bästa designer, inredare, och arkitekter i landet, exempelvis Regan Baker Design Inc. och Kim Armstrong. Titta på foton blått med olika färger och stilar när du letar efter inredning för blått sovrum som inspirerar dig. Spara dem i en idébok eller kontakta experten bakom projektet för att se vilka designidéer de har för ditt hem. Upptäck även det fina fotogalleriet med bilder av blått sovrum fyllt av idéer och få reda på mer om exakt varför Houzz är den bästa hemsidan för renovering och design.
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.