1. Sovrum

29 168 foton på litet sovrum

Vilket rum tycker du är det viktigaste i ditt hem? En fråga som många ställer sig själva antingen när det är dags att köpa ett nytt hus eller en ny lägenhet, eller när det är dags att ändra lite hemma och renovera. För lite beroende på vilket rum man vill prioritera så lägger man mer eller mindre energi och pengar på det. För många så är sovrummet ett rum som minst sagt är viktigt. Och det är såklart inte så konstigt, det är där man ska få sin livsviktiga sömn, så såklart vill man trivas med sitt sovrum. Men lite beroende på hur rummet ser ut finns det olika typer av möjligheter när det kommer till sovrummet. I ett litet sovrum får man nämligen inte plats med lika mycket som i ett stort, men det behöver verkligen inte vara något negativt med det. Små sovrum om något är väldigt mysiga, och kan vara alldeles perfekta för det som rummet just är ämnat för. Ett sovrum med massvis med prylar och möbler är ändå sällan avslappnande, så varför inte se det som något positivt med ett litet sovrum? Här hittar du dessutom massor av inspiration för just det!

Hur ska jag få plats med allt jag behöver i mitt sovrum?

Det är såklart en fråga som inte är helt lätt att svara på, eftersom alla rum såklart ser olika ut och har olika förutsättningar. För sanningen är såklart att vissa saker inte kan få plats i sovrummet om det är litet, men ofta kan man ändå få plats med mer än man kanske tror. Det viktiga är att prioritera, och gå igenom vilken typ av inredning du vill ha i ett litet sovrum. Är en dubbelsäng viktigast, ett snyggt sängbord eller att ha en garderob? Tänk över vad som är viktigast, och börja där. Är sängen viktigast så måtta ut hur mycket plats den skulle ta och hur den skulle få plats, och fyll senare på med saker som du inte värderar lika högt, men som du ändå gärna skulle ha. På så sätt blir sovrummet precis så som du vill, och du kommer stormtrivas, och förhoppningsvis framför allt sova väldigt gott!

Hur får jag till ett mysigt, litet sovrum?

Som vi nämnde lite tidigare kan det faktiskt vara lite enklare att få till ett mysigt sovrum om det är litet jämfört med ett stort. Sen beror det såklart på hur litet det är, men mysigt kan det faktiskt alltid bli. Det första tipset stavas generellt textilier. Tyg skapar snabbt mys, så överkast, prydnadskuddar och gardiner är ett hett tips. Kala ytor är sällan mysiga, och med textilier blir det genast bättre. Att även hänga upp konst på väggarna kan göra sitt, särskilt om det är ett fint motiv som man verkligen gillar. I övrigt är belysning och ljus en viktig punkt. Mysig punktbelysning och tända ljus gör ju vilket rum som helst till ett underbart rum att vara i, och är en enkel detalj att ta in när rummet i övrigt är färdigt. Dessutom är det enkelt att byta ut efter säsong och smak!


Oavsett om du söker inspiration för en renovering av litet sovrum eller ska bygga ett snyggt designat sovrum från början så har Houzz 29 168 foton från de bästa designer, inredare, och arkitekter i landet, exempelvis Home by Dean fastighetsförmedling AB och CHI INTERIOR. Titta på foton litet med olika färger och stilar när du letar efter inredning för litet sovrum som inspirerar dig. Spara dem i en idébok eller kontakta experten bakom projektet för att se vilka designidéer de har för ditt hem. Upptäck även det fina fotogalleriet med bilder av litet sovrum fyllt av idéer och få reda på mer om exakt varför Houzz är den bästa hemsidan för renovering och design.
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.