1. Badrum

221 184 foton på grått badrum

Badrumsinredning är ett ämne som intresserar många, och det finns många olika val att göra. Så innan man kan sätta igång med en renovering, eller till och med bygget av ett helt nytt badrum, finns det en hel del val att tänka över, och beslut att ta. Ett av de första besluten man ofta tar är vilken färg man vill ha i rummet, eftersom man sällan vill börja titta på saker som kakel, golv och inredning innan man ens vet vilken färg man vill ha. Så vilken färg ska man egentligen ha? Det varierar såklart från person till person, och smak till smak, men ett inte helt ovanligt val på färg i vårt avlånga land är grått. Det är en enkel färg att ha och göra med, och passar till det mesta. Dessutom ett grått badrum inget som går ur tiden, utan är helt klart ett hållbart alternativ. Så varför inte kika runt på alla bilder här på Houzz och få inspiration till ditt grå badrum?

Ska jag välja grå golv och väggar, eller fokusera på grå inredningsdetaljer?

Det finns några olika vägar att gå när det kommer till grått, såklart. Ett alternativ är att ha grå väggar, golv, tak och inredning, men ett val som få tar. Istället lägger man det på en lagom nivå, och låter inte en färg ta överhand. Vita väggar och grått golv är lika snyggt som att ha grå väggar, och kanske vitt golv. Och dessutom är grå handdukar och badrumsmattor riktigt snyggt, oavsett färg på väggar och tak. Som du märker finns kan vad man än väljer bli toppen, så det bästa är att tänka ut vad man faktiskt tycker bäst om, och köra på det spåret. Kolla runt på hur andra har gjort med sina gråa badrum, och ta till dig det som du gillar. Med lite badrumsinspiration i grått brukar de flesta snabbt märka hur de vill att deras badrum ska se ut!

Ska jag ha ljusgrått eller mörkgrått i mitt badrum?

När man väl bestämt sig för att det är grått det ska bli i badrummet, så börjar nästa utmaning. Nämligen om vilken typ av grå färg man ska ha! För tro oss, det finns en hel del olika färger att välja mellan. Först och främst är det viktigt att se till så att man har en vatten- och fukttålig färg, och kolla efter en speciell typ av badrumsfärg som passar för våtrum. När man sett till så att det är rätt så är nästa val vilken nyans man ska ha. Ljust eller mörkt, kall eller varm? Det bästa är att provmåla så man får testa och jämföra olika färger i sitt badrum, så att man helt enkelt väljer rätt färg för rummet. Ett annat alternativ är såklart sten eller klinkers. Grått klinkers är snyggt i badrum och dessutom enkelt att sköta om, så tänk en extra gång innan du väljer att måla. Klinker kan nämligen vara mer hållbart i längden än färg, men såklart funkar färg också. Valet är ditt, och vi önskar dig ett stort lycka till med ditt grå badrum!


Oavsett om du söker inspiration för en renovering av grått badrum eller ska bygga ett snyggt designat badrum från början så har Houzz 221 184 foton från de bästa designer, inredare, och arkitekter i landet, exempelvis KT tile och Goodcow Design Studio. Titta på foton grått med olika färger och stilar när du letar efter inredning för grått badrum som inspirerar dig. Spara dem i en idébok eller kontakta experten bakom projektet för att se vilka designidéer de har för ditt hem. Upptäck även det fina fotogalleriet med bilder av grått badrum fyllt av idéer och få reda på mer om exakt varför Houzz är den bästa hemsidan för renovering och design.
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.