INTEGRITETSPOLICY

Houzz är den ledande plattformen för ombyggnad och design av hem och tillhandahåller en allt-i-ett-mjukvarulösning för yrkesmän och verktyg för husägare att renovera sina hem från start till slut. Med Houzz kan människor hitta idéer och inspiration, anställa yrkesmän och handla produkter. Genom Houzz-plattformen förser Houzz Pro yrkesmän inom hembranschen en SaaS-lösning för företagsledning och marknadsföring som hjälper dem att vinna projekt, samarbeta med kunder och team och driva sin verksamhet effektivt och lönsamt

Denna integritetspolicy beskriver vilka personuppgifter vi samlar in genom Plattformen (definierad nedan), hur vi använder denna information, hur denna information kan delas och vilka val och rättigheter du har beträffande denna information. Tillgång till och användning av vår Plattform regleras i denna integritetspolicy. Insamlingen av personuppgifter om arbetssökande regleras av Integritetsmeddelandet för Arbetssökande.

Vår "Plattform" består av www.houzz.com, pro.houzz.com, www.ivy.co och alla relaterade webbplatser (inklusive Houzz Pro), mobilappar, produkter, mjukvaror, tjänster, program och nätverk som erbjuds av, inklusive våra plugin-program och webbläsartillägg.

Benämningarna "vi", "oss", "vår" eller "Houzz" avser "Houzz Group," vilket inkluderar Houzz Inc., Houzz Shop LLC och deras dotterbolag. Med "du" syftar vi på besökare och användare av någon del av vår Plattform.

Benämningen "handlare" inkluderar säljare och leverantörer av produkter som är tillgängliga på e-handelsmarknaden på Plattformen.

1. Insamling av information

Vi samlar in personuppgifter du lämnar till oss, från externa parter och automatiskt när du använder vår Plattform. Vi samlar in information rörande din enhet med hjälp av cookies och liknande teknik. Vi kan även ta emot information om var du befinner dig.

Information du lämnar till oss

Vi samlar in information du lämnar till oss, inklusive konto- och profilinformation, innehåll du skickat in eller lägger upp på vår Plattform, din köphistorik, din kommunikation och information du ger oss som en del av undersökningar och tävlingar.

Konto- och profilinformation. När du skapar ett konto på vår Plattform samlar vi in personuppgifter du ger oss, såsom ditt namn, e-postadress, intressen, kön, ålder och profilinformation. Om du är en yrkesman kan du också ge oss information relaterad till din verksamhet, inklusive verksamhetens namn, beskrivning, telefonnummeroch områden som betjänas. Om du använder finansiella verktyg eller tjänster som erbjuds via vår plattform, till exempel för att begära eller acceptera betalningar för dina företagstjänster, samlar vi in information för att underlätta dessa transaktioner, såsom kopior av id-kort, bevis på företagsägande, banknamn, kontonummer, skattenummer och andra affärshandlingar som behövs för att verifiera din identitet eller integrera med våra tjänsteleverantörer.

Innehåll du lämnar till oss. Vi samlar in information och innehåll du skickar in, lägger ut eller skapar på vår Plattform och på andra webbplatser som länkar till denna Integritetspolicy. Detta omfattar information och innehåll som du har skickat in, delat eller skapat, inklusive men inte begränsat till dina företagsuppgifter, profilbild, recensioner, meddelanden, kommentarer, sökningar, foton, stilpreferenser, idéböcker, diskussioner, projektdetaljer, projektkostnader, projekt-tidslinjer, beställningsändringar och fakturor.

Köp. Om du köper eller säljer produkter eller tjänster eller genomför eller tar emot betalningar på vår Plattform, samlar vi in personuppgifter för att kunna genomföra dina försäljningar och betalningar, såsom ditt telefonnummer, adress och betalningssätt (till exempel kreditkort eller information om bankkonto). Om du är med i vårt Handelsprogram eller Affärsprogram, så kan du bli tillfrågad om att inlämna bevis att du är berättigad att ingå i programmet eller för skattelättnad.

Kommunikation. När du kommunicerar med oss (via epost, telefon, genom vår Plattform, genom våra chatbots eller på annat sätt) och när du använder vår Plattform för att kommunicera med andra kan vi spela in, övervaka, samla in och använda detaljer om dig och din kommunikation (inklusive samtalstid och samtalslängd). Vissa yrkesmän på vår Plattform kan välja att använda vårt samtalsövervakningssystem i syfte att förbättra sin verksamhet. Du använder vår Plattform när du ringer dessa yrkesmän via det telefonnummer som visas på vår Plattform. Vi kommer att meddela dig eller erhålla ditt medgivande i enlighet med gällande lagstiftning innan vi spelar in eller övervakar dessa samtal. I annat fall, när du kommunicerar med yrkesmän, försäljare och andra utanför vår Plattform, omfattas inte den kommunikationen av denna integritetspolicy.

Undersökningar och tävlingar. Om du deltar i våra undersökningar, tävlingar eller kampanjer kommer vi att samla in den information du lämnar till oss.

Information från andra

Vi samlar in personuppgifter om dig som andra tillgängliggör för oss, inklusive information från andra plattformar, offentligt tillgänglig information, information från andra användare av vår Plattform, information från våra partners, tjänsteleverantörer och närstående bolag och information från externa hemsidor.

Andra plattformar. Vi kan erhålla information om dig från tredje mans plattformar när du tillåter tredje mans plattform att dela denna information med oss eller tillåter Houzz att erhålla denna information från tredje man. Till exempel kan vi få information som ditt namn, din e-postadress och din profilbild när du registrerar dig på vår Plattform via Facebook, Google eller Apple. Vi kan också få information om dig när du laddar upp dina kontakter från din tredje parts e-posttjänst; använda vår Plattform (eller tredje mans integration på vår Plattform) för att hantera din kalender från en annan plattform eller för att hantera eller skicka kommunikation (så som e-post eller textmeddelanden).

Offentligt tillgänglig information. Om du är en yrkesman eller försäljare kan vi samla in och verifiera information om dig från offentligt tillgängliga källor och där det är tillåtet enligt tillämplig lag eller, med din tillåtelse, göra den tillgänglig som en del av vår Plattform. Vi kan till exempel samla in ditt namn och kontaktinformation från branschorgan och försäljningsnätverk i vilka du deltar och visa din koppling till dessa organisationer. Från offentligt tillgängliga källor kan vi också samla in och visa detaljer om licenser som du innehar.

Andra användare och kunder. Andra kan ladda upp innehåll på vår Plattform som inkluderar information om dig (till exempel, som del av foton, berättelser och recensioner) eller förse oss med dina uppgifter i samband med användning av vår Plattform (så som för att hantera sin affärsverksamhet, organisera fotograferingar av deras projekt, delta i remissprogram, och för att marknadsföring genom vår Plattform). I syfte att höja kvaliteten på vår Plattform, kan yrkesmän och försäljare ge oss information om ditt samröre med dem, inklusive om du har kontaktat dem eller svarat dem, om ditt projekt har avslutats och om du har erhållit den produkt du beställt. Om du är en yrkesman eller försäljare kan Plattformens användare och besökare ge oss feedback och offentliga recensioner om dig.

Våra partners och tjänsteleverantörer. Vi kan erhålla information om dig från våra partners och tjänsteleverantörer. Till exempel kan våra betalningshanterare uppdatera din betalningsinformation, annonsörer kan hjälpa oss att skicka information till din adress och tredje man kan hjälpa oss förebygga bedrägerier genom att bekräfta din kontaktinformation. Dessutom kan våra finansiella partners som utför verifiering av "Känn din kund" eller "Känn din verksamhet" (KYC eller KYB) och våra bankpartners som utfärdar Houzz-kreditkorten ge oss information som de samlar in direkt från dig. De kan till exempel dela information el oss som används för att verifiera din identitet, oavsett om du har ett Houzz-kreditkort, relaterat till någon kortbelöning eller lojalitetsprogram, eller resultat av förhandsgranskning för dig för korterbjudanden.

Houzz Group. I enlighet med tillämpliga lagar och med förbehåll för denna och ytterligare integritetspolicyer kan Houzz Group-enheter få information om dig från andra Houzz Group-enheter.

Externa hemsidor. Vissa externa hemsidor har en inbyggd Houzz plug-in, widget eller innehåll, inkluderade genom Houzz-märkta knappar, märken och bildspel, och Houzz-märkta innehållspartnerskap. Våra plug-ins, widgets, inbyggda innehåll och pixlar kan inhämta information enligt vår Cookiepolicy. Du kan också välja att använda tillägg till webbläsare, vilka inhämtar information som beskrivs i denna integritetspolicy liksom på resten av vår Plattform.

Webbplatstjänster. Webbplatstjänster avser alla webbplatser som visar innehåll från yrkesmän och annat innehåll som ingår av eller på uppdrag av dig i standard Houzz webbmallar med Houzz som värd. Som med resten av vår Plattform samlar vi in informationen som beskrivs i denna integritetspolicy när vi tillhandahåller Webbplatstjänster, inklusive dina meddelanden till yrkesmän som skickas via dessa webbplatser. Yrkesmän samlar in användningsinformation för sina webbplatser och tar emot dina meddelanden som skickas via dessa webbplatser.

Automatiskt insamlad information

Varje gång du använder Plattformen, skickas information till vår server via din webbläsare eller applikation och lagras i våra loggfiler. Vi samlar in information om din användning av vår Plattform, inklusive din sökhistorik, sidor du besöker, datum och tid för ditt besök och, om du använder våra tillägg till webbläsaren, det innehåll du interagerar med på externa hemsidor (till exempel om du har sparat en bild från en extern hemsida till ditt Houzz-konto), och hur du navigerar och interagerar med en webbsida eller skärm. Vi samlar även in information som din enhet ger oss i samband med din användning av vår Plattform, såsom typen av sökmotor, typen av enhet, webbläsarens språk, IP-adress, mobilleverantör, unik enhetsidentifiering, och begärda och använda URL.

Cookies och liknande teknik

Vi använder cookies och liknande teknologier i samband med din användning av vår Plattform för att samla in information rörande vad du ser och interagerar med på vår Plattform samt annan tillgång och användning av vår Plattform. Se vår Cookiepolicy för mer information om hur vi använder cookies och hur du kan välja bort cookies, men notera att såvida det inte krävs enligt gällande rätt ändrar vi inte Plattformens system som respons på en begäran att inte bli spårad.

Platsinformation

Vi kan komma att se din enhets platsinformation om du tillåter detta genom din webbläsare eller mobila enhet. Vi kan komma att hitta din ungefärliga plats via din IP-adress. Du kan även välja att ge oss din platsinformation genom att ange denna på vår Plattform, inklusive i dina Houzz-inställningar, Ivy-inställningar eller när du anger en leveransadress eller faktureringsadress.

2. Användning av information

Vi använder personuppgifterna vi samlar in för att tillhandahålla, stödja och anpassa vår Plattform och för att kommunicera med dig om vår Plattform (på och utanför vår Plattform). Vi gör detta på följande sätt:

  • genom att tillhandahålla och förbättra vår Plattform och dess funktioner och funktionalitet, inklusive att visa innehåll du lagt upp offentligt, genomföra dina köp via vår Plattform, att behandla, lagra och förmedla din kommunikation; att ge kundservice och support; att svara på dina frågor eller önskemål; göra back-ups på våra system; och förbättra säkerheten på vår Plattform;
  • att utvärdera användningen av vår Plattform för vårt affärssyfte, och tillhandahålla och förbättra våra produkter och tjänster, inklusive nya och gemensamt utarbetade produkter och tjänster och vår Plattforms funktionalitet;
  • att anpassa din upplevelse, såsom att skräddarsy innehållet och information som erbjuds dig och vår supportservice;
  • att visa relevant eller riktad reklam (på vår Plattform och tredjepartswebbplatser) om oss och andra företag och att utvärdera framgången av sådan reklam;
  • att ge feedback till yrkesmän och försäljare på vår Plattform;
  • att kommunicera med dig såsom anges i våra avtal med dig (till exempel Houzz Användarvillkor) eller denna integritetspolicy;
  • att förhindra bedrägeri och bibehålla en kvalitetsupplevelse för vårt affärssyfte eller av juridiska skäl, inklusive att filtrera skräppost och kommunikation som strider mot våra avtal med dig (till exempel Houzz Användarvillkor);
  • att upprätthålla villkoren i våra avtal med dig (till exempel Houzz Användarvillkor) och gällande lagstiftning; att fullgöra våra juridiska skyldigheter; att väcka talan eller gå i svaromål i ett käromål, skiljeförfarande eller liknande juridisk process; att svara på juridisk anmodan från offentliga myndigheter (inklusive på grund av nationell säkerhet och brottsbekämpning);
  • att utföra forskning och analyser för våra affärsändamål och att bedriva journalistforskning
  • att tilldela märken och liknande beteckningar om du väljer att delta, genomföra utfrågningar, tävlingar och kampanjer.

Ytterligare information om våra användningsområden

Kontakter. Om du ger oss information om dina kontakter (till exempel när du ansluter till vår Plattform via Facebook) kan vi, för att möjliggöra en smidigare upplevelse, komma att informera dina kontakter som har konton på vår Plattform att du också har anslutit till vår Plattform och följa dem för din räkning så att du kan se deras offentliga aktiviteter på vår Plattform.

Kommunikation. Vi kan använda din kommunikation i allmänhet i kvalitets- och träningssyfte, och för att förbättra våra produkter och tjänster. Vi kan använda din kommunikation för att förstå och hantera kvaliteten på mottagna förfrågningar, och svaren som skickats, av yrkesmän och försäljare på vår Plattform och ge dem återkoppling. Vi kan tillämpa automatiserade behandlingsystem för att granska din kommunikation och förbättra din användarupplevelse. Läs mer.

Enhets- och aktivitetsdata. Vi använder din enhetsinformation, IP-adresser och annan information som vi samlar in från cookies och liknande teknologier för anpassning, reklam och drift av våra webbplatser. En del av informationen vi samlar in från användning av cookies är väsentlig för att tillhandahålla plattformens tjänster till dig, till exempel att hjälpa dig att logga in på ditt konto; annan användning av denna information hjälper oss med plattformens prestanda och funktionalitet, såsom att komma ihåg dina webbplatspreferenser eller artiklar som du har lagt i din kundvagn; och annan användning av denna information gör det möjligt för oss att analysera webbplatsanvändning och förbättra plattformen.

Vi gör det också möjligt för våra tjänsteleverantörer, tredjepartsföretag som annonserar på vår plattform, annonsnätverk och reklampartner att använda cookies eller liknande tekniker för att spåra dina aktiviteter på vår plattform och andra online-egenskaper för att kunna ge dig skräddarsydda annonser på olika webbplatser, appar och enheter och för att förstå hur dessa annonser fungerar. För att lära dig hur du väljer bort cookie-spårning, se vår cookiepolicy.

Köp och betalningsinformation. För din bekvämlighet kommer vi och våra betalningsleverantörer att lagra information om den betalningsmetod du använder i samband med Plattformen. Notera att våra betalningsleverantörer kan lagra ditt fulla kreditkortsnummer, detta görs dock inte av Houzz. Du kan ta bort eller ändra din betalningsmetod på Houzz via dina inställningar. Om du vill ändra din betalningsmetod på Ivy och du använder ett kreditkort, gå till dina Ivy-inställningar. Om du gör inköp på Houzz som besökare och sedan skapar ett konto kommer vi att göra information tillgänglig för dig om alla tidigare inköp som gjorts via ditt kontos e-postadress. Om du är kund hos Ivy använder vi din information för att visa dig alla dina betalningar, såväl som fakturor, offerter, arvoden och liknande dokument baserat på projekt.

Plats. Med ditt tillstånd använder vi din platsinformation för att ge dig platsbaserade anvisningar för dina projekt, till exempel kan vi meddela väderförhållandena till dig eller påminna dig om att starta eller stoppa dina projekttimer. Du kan när som helst sluta dela din plats för dessa ändamål genom att uppdatera dina enhetsinställningar.

3. Delning av din information

Vi delar personuppgifter på följande sätt:

Besökare och användare av Plattformen

Ett av de huvudsakliga ändamålen med att inneha ett Houzz-konto är att dela heminrednings- och designidéer med andra. På Houzz har andra möjlighet att hitta, kontakta, se och följa din profil och offentliga aktivitet på Houzz (till exempel, om du "gillar" innehållet på vår Plattform eller genom att du skapar en idébok och inte markerar den som privat) och länkar den till ditt användarnamn. Du kan anpassa din Houzz-profil och bestämma om användare får följa dig genom dina Houzz-inställningar. Ditt Houzz-innehåll (till exempel idéböcker, foton, anteckningar om andras foton, projekt, diskussioner och sociala medier-profiler), följare och andra du följer är offentligt synliga på Plattformen och kan kommenteras på av andra Houzz-användare. Om du vill göra en del av ditt innehåll privat, klicka här för mer information. Om du är en yrkesman eller försäljare på Houzz kan vi också visa följande information för att hjälpa besökare och användare att utvärdera dig: information som är uppsamlad från vår Plattform om din Plattformsaktivitet (t.ex. svarsfrekvens) och information som är offentligt tillgänglig från tredje part.

Yrkesmän, Försäljare och Andra Företag på vår Plattform

Om du ber oss hitta yrkesmän åt dig, kommer din projektinformation (inklusive din kontaktinformation) att göras tillgänglig för ett begränsat antal yrkesmän som vi tror kommer att vara lämpliga för projektet. Dessa yrkesmän är oberoende av Houzz och deras användning av dina uppgifter täcks inte av denna integritetspolicy. Yrkesmän och försäljare som deltar på Houzz-plattformen kan se dina offentliga aktiviteter på vår Plattform och få feedback som du ger oss om ditt engagemang med dem. Till exempel, om du har bett oss hitta yrkesmän åt dig och ger oss återkoppling om hur intresserad av dem du är, kan vi komma att vidarebefordra denna återkoppling till dem. Dessutom kan en yrkesman eller försäljare se dina offentliga aktiviteter på vår Plattform som interagerar med deras innehåll (till exempel att du lagt till en av deras foton i din icke-privata idébok vid ett visst datum, som identifieras av din profils användarnamnet och eventuella foton eller offentliga identifierare som du har på din profil). När du får meddelanden från yrkesmän via Plattformen kan Houzz och yrkesmännen spåra din interaktion med dessa meddelanden och telefonsamtal, inklusive om du öppnade meddelanden eller svarade telefonsamtalet, eller dokument från dessa meddelanden. En yrkesman eller försäljare kan inte se dina icke-offentliga kontouppgifter eller se privat aktivitet (om din idébok är privat till exempel).

Tjänsteleverantörer och partners

Vi kan komma att dela din information med tjänsteleverantörer för att hjälpa oss att driva vår Plattform och tillhandahålla tjänster till dig. Till exempel ber vi tredje part att hjälpa oss att utföra följande typer av tjänster: betalningshantering; telekommunikation; produktförsäljning och support; logistik, leverans och orderuppfyllelse; marknadsföring och reklam; IT-tjänster; spårning av bedrägerier; kundhantering; och analysleverantörer för att hjälpa oss förstå användarbeteende på vår plattform. Vi använder också tjänsteleverantörer och partners för att utföra följande typer av tjänster som förklaras i vår cookiepolicy.

Du kan hitta mer information här om våra tjänsteleverantörer och partners som vi kan komma att dela din information med.

Tredjepartsplattformar och partners

Vissa tredjepartspartners som hjälper oss att driva vår plattform anses vara personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter. Detta innebär att de är ansvariga för behandlingen av dina personuppgifter (antingen självständigt eller tillsammans med Houzz som en gemensam personuppgiftsansvarig) i enlighet med deras respektive integritetsmeddelanden och praxis. Till exempel kan dessa tredjepartspartners ha en oberoende relation med dig eller behöva använda dina uppgifter för att uppfylla deras regulatoriska krav. Under vissa omständigheter kan vi be våra partners att dela information som du har gett dem för att verifiera din identitet, så att vi kan säkerställa att du får en sömlös upplevelse med alla finansiella verktyg som vi gör tillgängliga för dig. Om du ber oss att hitta yrkesmän åt dig, kommer din projektinformation (inklusive kontaktuppgifter) som du tillhandahåller att göras tillgänglig för ett begränsat antal yrkesmän som kan vara lämpliga för ditt projekt. Dessa yrkesmän betraktas som personuppgiftsansvariga för den information du gjort tillgänglig genom din begäran. För att hitta yrkesmännens namn, se e-postmeddelandena du fick efter att du skickat en begäran eller kom åt informationen genom att ladda ner din Houzz-data.

Om du har köpt en produkt från en tredjepartssäljare (d.v.s. en produkt som inte var listad som "säljs av Houzz" på produktinformationssidan eller din orderbekräftelse via e-post), kommer din leveransinformation att göras tillgänglig för tredjepartssäljaren. Dessa tredjepartssäljare anses vara personuppgiftsansvariga för din leveransinformation. Sedin beställningsbekräftelsen som du fick via e-post för att hitta tredjepartssäljarens namn.

Endast om du specifikt samtycker till att dela dina kontaktuppgifter med en tredjepartspartner, till exempel som en del av en tävling eller kampanj som vi sponsrar med en sådan tredje part, kommer vi att dela dina kontaktuppgifter med den tredje parten för deras direkta marknadsföringsändamål.

Utöver detta, kan vi dela information om dig med externa plattformar när du tillåter den externa plattformen att ta emot denna information från oss eller tillåta Houzz att dela denna information med den externa parten. Vår Plattform kan inkludera externa sociala media och andra externa plug-ins och widgets. När dessa visas på vår Plattform drivs de eller hanteras av externa parter. Vi är inte ansvariga för dessa tredje parter och tredjepartsplattformar, så läs noggrant igenom deras integritetspolicyer och dina tillstånd som beviljats dessa tredje parter och plattformar. Till exempel kan du ansluta dig till vår Plattform genom Google eller Apple.

Annonsörer och annonsnätverk

Vi använder annonsnätverk och partners för att placera annonser om oss och andra företag, inklusive intressebaserad marknadsföring, på externa hemsidor och för att hjälpa oss att utvärdera hur effektiv vår annonsering är. Vi kan även komma att samarbeta med annonsnätverk och partners för att visa annonser på vår Plattform och för att kommunicera med dig på de adresser de har för dig. Vi kan komma att förse annonsnätverk, annonspartners och företag som annonserar på vår Plattform med aggregerad information, men annat än i form av taggad information eller enhetsidentifiering kommer vi inte att ge ut ditt namn, kontaktinformation eller personuppgifter. Till exempel kan vi tillhandahålla en taggad version av din e-postadress eller annan information till annonsnätverk (så som Facebook och Google) för marknadsföring till dig eller andra. Beroende på var du bor kan du ha rättighet att välja bort delningen av din information för detta ändamål, för vidare information om hur du kan välja bort detta, se avsnittet Dina val och rättigheter i denna integritetspolicy.

Närstående bolag och företagsöverlåtelser

Vi kan komma att dela din information med (a) andra företag i Houzz Group, eller (b) en potentiell eller faktisk köpare, efterträdare eller rättsinnehavare som en del av en omorganisation, fusion, försäljning, joint venture, överlåtelse, överföring eller annan avyttring av hela eller delar av vår verksamhet, av tillgångar eller aktier (inklusive vid konkurs eller liknande förfarande) till ett annat företag. Vi kan komma att dela dina personuppgifter med det företaget och dess rådgivare före och efter transaktionsdatumet. I händelse av en försäljning eller överföring av våra affärsresultat kommer vi att meddela dig på samma sätt som vi meddelar dig om en väsentlig ändring av denna integritetspolicy.

Legala skyldigheter

Vi kan komma att lämna ut information från eller om dig, om det krävs eller är tillåtet enligt gällande lagstiftning, om vi anser att en sådant utlämnande är (a) rimligen nödvändig för att efterleva rättprocess och instruktioner från brottsbekämpande myndigheter, såsom husrannsakan, åläggande, föreskrift, rättsligt förfarande eller annat rättslig beslut som ålagts oss, en tjänsteleverantör eller en partner (vilket kan inkludera utlämnande till rättsväsende, domstol, eller myndighet); (b) förhindra, utreda eller identifiera möjliga överträdelser i samband med vår Plattform; (c) skydda våra eller våra besökares, användares, närstående bolags eller allmänhetens rättigheter, rykte eller egendom; eller (d) säkerställa att våra avtal med dig efterlevs (till exempel Houzz-Användarvillkoren).

4. Kommunikation

En viktig del av våra tjänster som du registrerar dig för när du skapar ett konto på vår Plattform är att ta emot kommunikation från oss eller våra yrkesmässiga partners via e-post, telefonsamtal och sms, eller via vår Plattform. Om du använder vår mobilapp omfattar denna kommunikation även push-meddelanden. Vi kommunicerar med dig om ditt konto, integritet, användning av Plattformen, inklusive interaktioner med ditt innehåll (till exempel om andra "gillar" din idébok, svarar på din kommentar eller om du tjänar ett märke på vår Plattform), nyheter om Plattformen, dess funktioner och branschutveckling, och kommunikation om kampanjer som drivs av oss eller tredje part. Vi ber även om din feedback om din upplevelse i samband med vår Plattform eller om dina renoverings- och designplaner för ditt hem. I enlighet med tillämplig lag kan vi eller våra yrkesmässiga partners skicka marknadsföringskommunikation till dig (t.ex. med tips, erbjudanden och liknande tjänster). Denna kommunikation kan hänvisa till oss, vår Plattform, sammärkta produkter och tjänster, yrkesmän, försäljare och andra företag på vår Plattform.

Om du ger oss ditt telefonnummer kan vi och våra yrkesmässiga partners ringa dig eller skicka textmeddelanden till dig för att hjälpa dig att använda Plattformen (som för att diskutera ombyggnad av ditt hem eller designprojekt, för att hitta yrkesmän, för att hjälpa dig med din order eller om du är yrkesman, att hitta produkter eller ge dig tips om din verksamhetsprofil). Om du är yrkesman eller annan verksamhet, så kan vi använda din kontaktinformation (oavsett om den finns tillgänglig publikt eller tillhandahålls till Houzz) för att ringa och annars kontakta dig om vår Plattform, inklusive marknadsföra och sälja våra produkter och tjänster eller sådana som är tillgängliga på vår Plattform.

Vår Plattform låter också dig och andra att skicka meddelanden och ringa samtal på vår Plattform, dela innehåll med andra utanför vår Plattform, och om du gör din kontaktinformation tillgänglig, låta andra kontakta dig utanför vår Plattform.

5. Dina val och rättigheter

Beroende på var du bor och hur du använder vår plattform kan du ha vissa rättigheter relaterade till dina personuppgifter. Nedan förklarar vi hur du utövar dina rättigheter:

Tillgång till information. Du kan be oss bekräfta om vi behandlar dina personuppgifter, ge dig information om vår behandling och få tillgång till mycket av informationen du har gett oss genom att logga in på ditt konto. För att begära tillgång till både din Houzz- och Ivy-information kontakta oss enligt avsnittet Kontakta oss.

Uppdatera din information. Du kan uppdatera din information i dina profilinställningar och ändra innehåll som innehåller information om dig från ditt konto. För att redigera dina personuppgifter, besök din profil i dina Houzz-inställningar och Ivy-inställningar. Du kan också kontakta oss för att rätta eller uppdatera dina personuppgifter med hjälp av metoderna som anges i avsnittet Kontakta oss.

Ladda ner din information. Du kan begära att få en kopia av din Houzz-information genom dina Houzz-inställningar och klicka på Ladda ner en kopia av dina data.

Radera din information. För att begära permanent radering av dina personuppgifter, kontakta oss enligt beskrivningen i avsnittet Kontakta oss eller gå till dina Houzz-inställningar och klicka på Ta bort mitt Houzz-konto enligt vad som beskrivs vidare här.

Invändning mot vissa användningsområden. Du kan invända mot all behandling av dina personuppgifter, som görs utifrån våra legitima intressen, såvida vi inte har tvingande legitima grunder för behandling som åsidosätter dina intressen och rättigheter, eller om vi behöver fortsätta att behandla dina uppgifter för etableringen, utövande eller försvar av ett rättsligt anspråk. I vissa fall, om du invänder mot vår användning, kan det innebära att du inte längre kan använda plattformen. För att utöva denna rätt kontakta oss med hjälp av metoderna som anges i avsnittet Kontakta oss i denna integritetspolicy.

Begränsa hur vi använder information. Du kan be oss att begränsa dina personuppgifter under vissa omständigheter (t.ex. när du vill bestrida riktigheten av dina uppgifter). Du kan också be oss att inaktivera ditt Houzz-konto när som helst genom att kontakta oss enligt beskrivningen i avsnittet Kontakta oss i denna integritetspolicy. För att avaktivera ditt konto på Ivy-plattformen, följ instruktionerna här eller kontakta oss enligt beskrivningen i avsnittet Kontakta oss i denna integritetspolicy. När du inaktiverar ditt konto kommer du att sluta tillhandahålla pågående eller framtida data till oss som är kopplade till ditt konto. Din Houzz-profil kommer inte längre att vara tillgänglig på Plattformen, men i enlighet med tillämplig lag och Houzz Användarvillkor, kan dina foton, recensioner och annat innehåll fortfarande vara tillgängligt via vår Plattform.

Återkalla samtycke. Du kan återkalla ditt samtycke där vår behandling baseras på ett samtycke som du tidigare har gett oss. I vissa fall kan vi fortsätta att behandla dina uppgifter efter att du har återkallat samtycke om vi har en laglig grund för det eller om ditt återkallande av samtycke var begränsat till vissa behandlingsaktiviteter. Du kan till exempel dra tillbaka ditt samtycke till att Houzz använder vissa cookies genom att uppdatera dina cookie-preferenser. Observera att ett återkallande av ditt samtycke inte kommer att påverka lagligheten av någon behandling som utfördes innan ditt återkallande.

Hantera kommunikation vi skickar till dig. Du kan ändra dina kommunikationsinställningar när som helst genom dina Houzz-inställningar om du har ett Houzz-konto och dina Ivy-inställningar om du har ett Ivy-konto, och du kan också välja bort liknande typer av marknadsföringsmeddelanden från oss direkt via e-postmeddelande. För att när som helst välja bort våra textmeddelanden kan du följa instruktionerna i textmeddelandet, vilket vanligtvis är att svara med "STOPP". Du kan välja bort sälj- och marknadsföringssamtal från oss genom att meddela oss under samtalet eller genom att kontakta oss enligt beskrivningen i avsnittet Kontakta oss. Var medveten om att du inte kan välja bort att ta emot nödvändiga konto- och integritetsrelaterade meddelanden från oss. Om du vill sluta ta emot push-notiser från oss kan du stänga av push-notiser för mobilapplikationen i inställningarna för din mobila enhet.

Cookie-inställningar. Du kan välja bort vissa cookies som ställs in via plattformen genom att besöka dina Houzz-inställningar eller via dina webbläsarinställningar. Se avsnittet "Hur jag kan kontrollera cookies" i Cookiepolicyn för mer information.

Klagomål. Om du vill uttrycka oro över vår användning av din information, kontakta oss först enligt beskrivningen i avsnittet Kontakta oss. Vi svarar på alla förfrågningar vi får från individer som vill utöva sina dataskydds- eller integritetsrättigheter i enlighet med tillämpliga dataskyddslagar. Observera att vi också kan be dig att verifiera din identitet för att hjälpa oss att svara på din förfrågan säkert och effektivt. Dessutom kan du lämna in ett klagomål om insamling och användning av dina personuppgifter till en dataskyddsmyndighet i förhållande till GDPR och annan tillämplig lag. För mer information och för att lämna in ett GDPR-klagomål, kontakta din lokala dataskyddsmyndighet. Se avsnittet "Internationell överföring" i denna integritetspolicy för ytterligare information om dina rättigheter enligt tillämpligt dataskyddsramverk.

6. Datasäkerhet och -lagring

Vi använder rimliga åtgärder för att skydda dina personuppgifter från förlust, missbruk, obehörig åtkomst, avslöjande, ändring och förstörelse, med hänsyn tagen till de risker som är involverade i behandlingen och arten av personuppgifterna.

Vi kommer bara att spara dina personuppgifter så länge det är nödvändigt för att vi ska kunna behandla dina personuppgifter, såvida inte lagen tillåter eller kräver att vi sparar dem under en längre period. Vi kan till exempel behöva behålla dina personuppgifter för att tillhandahålla tjänster på vår Plattform eller för att försvara framtida rättsliga anspråk. Vi kommer även att spara avidentifierad information efter att ditt konto har tagits bort. Information som du har delat med andra kommer att fortsätta vara synlig efter att ditt konto har avaktiverats, tagits bort eller efter att informationen har tagits bort från din egen profil eller ditt konto. Observera att kopior på information som du har uppdaterat, ändrat eller raderat kan finnas kvar i vårt system under en period, och vi kan komma att behålla kopior av denna information som en del av våra affärshandlingar.

7. Barn

Vår Plattform är avsedd för allmänheten och är inte riktad mot barn under 18 år. Vi samlar inte medvetet in personuppgifter från barn under 18 år. I händelse av att vi får reda på att vi har samlat in personuppgifter från ett barn under 18 år, kommer vi att ta rimliga åtgärder för att radera de uppgifterna. Om du blir medveten om eller tror att ett barn har försett oss med personuppgifter, kontakta oss enligt avsnittet Kontakta oss.

8. Uppdateringar av denna integritetspolicy

Vi kan komma att uppdatera denna integritetspolicy från tid till annan. Den mest aktuella versionen av vår integritetspolicy reglerar hur vi behandlar din information. Om vi gör större ändringar av integritetspolicyn kommer vi att meddela dig via e-post eller genom att lägga ut ett meddelande på vår Plattform, eller genom att på annat sätt erbjuda dig en möjlighet att granska ändringarna innan de träder i kraft. Genom att fortsätta att besöka eller använda vår Plattform efter att dessa ändringar trätt i kraft kommer den uppdaterade integritetspolicyn omfatta dig.

9. Kontakta Oss

Om du har frågor eller kommentarer om denna integritetspolicy (inklusive om det sätt som vi eller våra tjänsteleverantörer behandlar dina personuppgifter), kan du kontakta oss på följande sätt:

  • om du är en Ivy-användare kan du kontakta oss via e-post på support@ivy.co,
  • om du är en Houzz-användare och är bosatt inom EES kan du kontakta oss via e-post på EUprivacy@houzz.com,
  • alla andra Houzz-användare, mejla oss på privacy@houzz.com.

Du kan också nå vårt Integritetsteam genom att skicka ett brev till oss på vår adress på Houzz Inc., 285 Hamilton Avenue, 4th floor, Palo Alto, California 94301, USA, Attn: Privacy.

10. Internationell överföring av personuppgifter

Vi kan komma att överföra dina personuppgifter till våra dotterbolag, tredjepartspartners och tjänsteleverantörer som finns runt om i världen. När vi överför din information till länder som kanske inte har motsvarande integritets- och dataskyddsregler som lagarna i ditt land, vidtar vi åtgärder för att följa tillämpliga dataskyddslagar relaterade till vår överföring. Om du befinner dig i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet ("EES"), Storbritannien ("UK") eller Schweiz, där tillämplig lag kräver en överföringsmekanism, säkerställer vi att en eller flera av följande rättsliga ramar är på plats: ( a) vi följer EU-U.S. dataskyddsramverk för att ta emot överföringar av personuppgifter från Europeiska unionen/Europeiska ekonomiska samarbetsområdet till USA (se "Meddelande om dataskyddsramverk"), (b) mottagaren är baserad i en jurisdiktion som Europeiska kommissionen har beslutat att upprätthåller en adekvat nivå av skydd för personuppgifter, eller (c) mottagaren har vidtagit lämpliga skyddsåtgärder enligt artikel 46 i GDPR (till exempel bindande företagsregler eller standardavtalsklausuler).

Meddelande om dataskyddsramverk

Houzz Inc. och våra amerikanska dotterbolag följer EU-U.S. dataskyddsramverk (EU-U.S. DPF), Storbritanniens anslutning till EU-U.S. DPF och Schweiz-U.S.A. dataskyddsramverk (Swiss-U.S. DPF) (sammantaget "DPF") enligt det amerikanska handelsdepartementet. Vi har själv-certifierat vårt åtagande att följa DPF:s principer med avseende på personuppgifter som vi överför till USA från Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), Storbritannien (Storbritannien) och Schweiz. Om det någonsin uppstår någon konflikt mellan villkoren i denna integritetspolicy och DPF-principerna kommer DPF-principerna att styra. Våra åtaganden enligt DPF-principerna är föremål för utrednings- och verkställighetsbefogenheterna från U.S. Federal Trade Commission. För att lära dig mer om DPF-programmet och för att se vår certifiering, besök https://www.dataprivacyframework.gov/.

Tillgång, val och vidareöverföringar

Vi beskriver de typer av personuppgifter vi samlar in i USA, såväl som de syften för vilka vi samlar in och använder den, i avsnitten Insamling av information och Användning av information i denna integritetspolicy. Om du befinner dig i EU, Storbritannien eller Schweiz har du rätt att begära tillgång till de personuppgifter som vi har om dig och begära att vi korrigerar, ändrar eller raderar dina personuppgifter om de är felaktiga eller behandlas i strid med DPF-principer. Vi kommer att ge dig en möjlighet att välja bort personuppgifter som vi samlar som kommer att användas för ett ändamål som är väsentligt annorlunda än de som anges i denna integritetspolicy.

Vi följer DPF-principerna för all vidare överföring av personuppgifter från EES, Storbritannien och Schweiz, inklusive bestämmelserna om vidareöverföringsansvar. Du kan läsa mer om hur vi delar dina personuppgifter och för vilka ändamål vi gör det, i avsnittet Delning av din information i denna integritetspolicy. Under vissa omständigheter kan vi bli skyldiga att lämna ut dina personuppgifter som svar på lagliga förfrågningar från offentliga myndigheter, inklusive för att uppfylla nationell säkerhet eller brottsbekämpande krav.
Om du vill utöva någon av dina rättigheter, eller på annat sätt vill begränsa användningen eller avslöjandet av dina personuppgifter i enlighet med DPF-principerna, kontakta oss via kontaktuppgifterna nedan.

Ansvar och upprättelse

Om du har en fråga eller ett klagomål som du tror ligger inom ramen för vår DPF-certifiering, kontakta oss först på privacy@houzz.com för att lösa ditt problem. Vi kommer att svara och försöka lösa ditt problem inom 45 dagar.

Om vi inte kan lösa dina problem kan du kontakta vår USA-baserade tredjepartsleverantör för tvistlösning (JAMS) utan kostnad genom att besöka den här länken. Under vissa förhållanden, som beskrivs vidare i bilaga I på DPF:s webbplats, kan du ha rätt att åberopa bindande skiljedomsförfarande när vissa tvistlösningsalternativ inte löser dina problem på ett tillfredsställande sätt.

11. Ytterligare information för fysiska personer från EES, Storbritannien och Schweiz

Om du befinner dig i EES, Storbritannien eller Schweiz beror vår rättsliga grund för insamling och användning av personuppgifter enligt beskrivningen i denna integritetspolicy på personuppgifterna och det specifika sammanhang i vilket vi samlar in dem. Till exempel inkluderar våra rättsliga grunder för att behandla dina personuppgifter:

  • Utförande av kontrakt med dig, såsom att tillhandahålla och underhålla våra tjänster för din användning. Det är nödvändigt för oss att behandla dina kontaktuppgifter, kontoinformation, innehåll du laddar upp och användningsinformation för att tillhandahålla våra tjänster till dig.
  • För att främja våra legitima intressen, såsom för direktmarknadsföringsändamål, att förebygga och upptäcka bedrägerier, att anpassa ditt innehåll, att utveckla och träna ny teknik eller analysera och förbättra våra befintliga tjänster.
  • Med ditt samtycke, till exempel när du säger åt oss att kontakta dig med en specifik metod som e-post eller textmeddelande. När vi behandlar dina uppgifter baserat på ditt samtycke kan du när som helst återkalla ditt samtycke.
  • För att uppfylla en rättslig skyldighet, inklusive att åtala, utöva eller försvara en rättegång, skiljedom eller liknande rättsliga förfaranden, eller att svara på lagliga förfrågningar från offentliga myndigheter (inklusive begäran om nationell säkerhet eller brottsbekämpning).

Houzz vidtar rimliga åtgärder för att säkerställa att informationen vi samlar in är tillförlitlig, korrekt, fullständig och aktuell för dess avsedda användning. Om du vill veta mer om den specifika rättsliga grund vi litar på för att behandla dina uppgifter för ett visst ändamål (inklusive alla legitima intressen vi har av att behandla den informationen), kontakta oss enligt beskrivningen i avsnittet Kontakta oss.  

Giltig från och med den 15 februari 2024

Klicka här för den tidigare versionen (ändrad den 1 januari 2023)