marli162

Stolproblem

Nu är vårat köksbord klart. Består av rejäla ekplank med lite old rustik bets. Nu är det stolar som skall inhandlas. Är helt snurrig. Någon med bra idéer. Väggen bakom är i stenfaner. Grå men slår lite svagt i grönt i vissa ljus, speciellt när något i kallgrå/svart kommer intill. Tar tacksamt emot hjälp!

Kommentarer (14)

 • PRO
  Drews design & interiör
  4 år sedan
  Snyggt bord! Denna stol från etsi design skulle jag tänka mig.En rustik stol men ändå luftig.
  Maria Frimodig Lind thanked Drews design & interiör
 • PRO
  JK inredning & design
  4 år sedan
  Snyggt jobbat!
  Att matcha ett kantigt bord med runda stolar ger ett balanserat och harmoniskt intryck.
  Därför tycker jag att Thonet no 14 i svart färg skulle passa alldeles utmärkt.

  Lycka till!
 • PRO
  JK inredning & design
  4 år sedan
  Thonet no 14
  Maria Frimodig Lind thanked JK inredning & design
 • PRO
  HH Inredning Finsnickeri
  4 år sedan

  Titta på Carl Malmstens stol Lilla Åland den kan du få i många olika färger och även få sittdynor i fårskinn till. Den kan passa till det fina bordet och utsikten.

 • PRO
  Kajsas Hem
  4 år sedan

  Snyggt bord!! Gillar alla ovanstående förslag! Snyggt med runda former till det raka kantiga..värme med skinn och lite mjukare former som Thonet..Själv tycker jag det är lite härligt när något är väldigt hårt, rustikt och kantigt att blanda former för ett lättare och mer levande uttryck. Varför inte blanda stolar?? Alla favoriter på en gång? Lycka till!!!

  Maria Frimodig Lind thanked Kajsas Hem
 • Maria Frimodig Lind
  Författare
  4 år sedan
  Ändrades senast: 4 år sedan

  Tack, så mycket. Verkligen värdefullt att kunna få inredningshjälp och idéer så här:)

 • Maria Frimodig Lind
  Författare
  4 år sedan

  Stolen från Etsi älskar jag verkligen. Tyvärr är den för hög, Sitthöjd 48, jag når inte ner med benen:))

  Thonet 14 har vi sett en liknande med ett kryss i ryggen av metall som är i samma nyans som underredet, kanske inte är så dum:)


  Läderstolen ska jag kika på idag, mycket snarlik iaf. Vi är lite korta så att provsitta blir ett måste. Många långa härliga middagar framför oss!

  Tack alla!


 • PRO
  Drews design & interiör
  4 år sedan
  Ja man måste sitta skönt! Prova på, till slut hittar ni den rätta, låt det ta tid. Lycka till, och återigen supersnyggt bord!
 • PRO
  Furniturebox
  4 år sedan

  Hej Maria! Vilken härlig matplats med mycket potential. Som så många kloka talare innan, är det trevligt att blanda raka linjer med rundade. Jag skulle därför rekommendera våran fina stol Daytona, som kombinerar just raka och rundade linjer i sig själv! Daytona gör sig även bra med någon form av dyna till, för att också få in lite textil. Hon finns i en härlig brun färg som gör sig bra i de allra flesta rum, men vi har henne även i grönt som kan bli vackert ihop med skiftningarna på väggarna intill.

  Hoppas du hittar något du tycker om!

  / Fanny på Furniturebox

  Maria Frimodig Lind thanked Furniturebox
 • Maria Ihrefors
  4 år sedan

  tycker att det är tillräckligt med brunt trä och grått vid din matplats, själv skulle jag välja något som bryter av mot dessa färger: antingen helt vita eller helt svarta stolar. metalltrådstolar är nog ingen dum idé, som tidigare kommentarer varit inne på. Bertoia kan vara ett alternativ. Finns dynor till så blir det lite bekvämare vid långsittningar. Man kan även fundera på om du inte ska välja en snygg utomhusstol eftersom det är så mycket glas att det ser ut som ett uterum. beror på vilken känsla du vill skapa. Kolla hur många stolar som ryms mellan "benen" på långsidorna av bordet, man vill ju kunna skjuta in alla stolar så att de står snyggt när man inte äter middag där. detta mått kan påverka valet av stol.

  Maria Frimodig Lind thanked Maria Ihrefors
 • PRO
  Mint Furniture Shop
  4 år sedan

  ok, här kommer några stolar! olika träslag och färger!

  Stol Ghost med och utan armstöd

  Stol Air med och utan armstöd

  Stol Emma, även med klädd sittdyna!

  Maria Frimodig Lind thanked Mint Furniture Shop
 • PRO
  2700kelvin, smart belysning
  4 år sedan

  oj oj så fin. Med den utsikt skulle jag välja stola som NI sitter super skönt i länge :-D. Test er fram, personligen gillar jag att man blandar nya och gamla modeller.

 • PRO
  Josefina
  4 år sedan

  Jag håller med 2700kelvin! Blanda moderna med gamla, några klassiker skulle vara fina också. Y stolen från Hans J. Wegner är en favorit.

Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.