saranorrman

Vilken kompost ska jag skaffa?

Sara Norrman
4 år sedan
senast redigerad:2 år sedan

Jag har länge tänkt skaffa en kompost i vår trädgård på landet, men vill att den ska vara lätt att använda och framför allt sköta om. Ska jag bygga egen eller köpa? Och känner någon till nån köpekompost som också är snygg? Tacksam för råd!

Raised Bed Vegetable Garden · Mer info


Kommentarer (6)

 • PRO
  T som i Trädgård
  4 år sedan

  Jag har byggt själv i trä. Två fack med löstagbara framsidor för att det ska gå att tömma lätt. Sen har jag en varmkompost bredvid (den är inte på något sätt snygg Greenline Master, men den är bra) I år ska jag plantera en häck så solen inte torkar ut komposterna på sommaren. Jag byggde dem förra året och är än så länge mycket nöjd. Vi hårdgjorde ytorna under med betong, slog i stängselstolpar utanför betongen och klädde med breda klädselbrädor. Enkelt bygge! på min profil finns det bilder på hur jag gjorde.

  Det bästa svaret
 • PRO
  LANDSKAP2al
  4 år sedan

  Mycket vackert arbete, kungligt. Det kan passa bra med restprodukt efter chokladproduktion tycker jag. Det luktar bra också. Jag går ut i från att det är bra lufttillförsel, det är alfa omega, men det brukar att vara det i upphöjde bet.

 • mariannese
  4 år sedan

  Jag har tre kompostlådor med lock i lärkträ, men den sorten går inte att köpa längre. Om du kan köpa eller bygga din egen kompost med löstagbar framsida är det nog det bästa, både för att gräva om komposten och för att ta ut den färdiga myllan. Finns byggbeskrivningar på nätet. De jag har är svårarbetade, för djupa att gräva om bekvämt. Men kompost måste man ha, för trädgårdsavfall och organiskt köksavfall som potatisskal och kaffesump mm. Det är mycket lättare att kompostera än många tror, hur man än gör så blir det kompost till slut, även om man kan snabba på processen på olika sätt. En av mina lådor skymtar i bild, står i skugga för att inte torka ut för fort.

 • mariannese
  4 år sedan

  Rekommendationen är att ha markkontakt under komposten så att maskar och andra organismer kan komma in. Går inte det får man se till att fylla på lite jord i komposten i stället och se till att det följer med kompostmaskar.

 • PRO
  T som i Trädgård
  4 år sedan

  De hittar dit så länge komposten inte är helt sluten. Det följer alltid med gammalt växtmaterial och jord som slängs på eller kryper de in från sidorna. :) ingen stoppar naturen ;)

 • PRO
  Trolles Garden
  3 år sedan

  Det kommer en ny leverantör som heter Gröøn, som har byggbara system i kiselbehandlad furu. Kika efter det!

Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.