sophie12344

Köksgolvsdilemma!

Sophie I
3 år sedan

Vad tycker ni om mönstrat kakel på köksgolvet? Känns det för mycket "badrum"?


Chic Cottage Kitchen · Mer info


Kommentarer (12)

 • Fanny B

  Jag gillar verkligen det! varför tycker du inte om det Henrik?

 • Henrik Berg

  nja inte för mig verkar vara svårt att kombinera med annat.

 • Stina5

  Jag älskar det!!!

 • PRO
  Graffiti och Inredning av Pernilla

  Nej, inte för mycket badrum, men jag är inte så förtjust i mönstret.

 • PRO
  Inbe Inredning | Styling

  Jag gillar kaklet men det är för rörigt i allmänhet. Det är för mycket saker som pågår överallt.

 • Helen Soovik

  Att välja ett golv att trivas med kräver omsorg, och det bästa man kan göra är att välja med sitt hjärta. En bra grej med mönstrade golv är att under småbarnsåren, då golvet KAN fyllas med smulor och kladd, blir lättare att hantera - ty med ett mönstrat golv syns inte allt som hamnar där. Det som kan röra till det för ögat är - om man tittar på den bild du lagt upp - är att just i köket är det mycket saker som ibland behöver stå framme på bänken. Klokt är då att välja ett enfärgat kakel över bänkarna, som matchar golvet. Då blir det snyggast när man sedan ställer dit kryddväxter, kaffebryggare, köksredskap eller vad det nu kan vara. Bra är också att samla sina intryck, så att man bestämmer sig för max 3 färger som får "tala".

  Något att också tänka på är att ett kaklat golv blir väldigt hårt att stå och gå på, och vistas man länge i köket, kan man bli trött i ryggen (om man är barfota/i strumplästen). Ljudet kan slå i golvet och det upplevs bullrigt, men också är det himla dumt om man tappar porslin/glas etc som tenderar att krascha väldigt och sprida splitter på ett annat sätt än ett annat golvmaterial. Vill man ha golv med lite "liv" kan man med fördel välja linoleumplattor som finns i olika färgställningar och format, som får köksgolvet att kännas lite mer "kök". Kolla gärna här: marmoleum

 • Elvira Dahlgren

  Superfint ju! Älskar marockanskt kakel!

 • PRO
  Cornelias interior
  Tycker det är superfint med mönstrat golv i köket! Snyggast blir det om man håller köket lite mer avskalat i övrigt så golvet får stå i fokus.
 • PRO
  Ulrika Höglund Form

  Tycker helt klart om mönstrat golv, och i bilden dämpas mönsterflödet lite av en matta. Smak och vad är snyggt finns få facit på. Det är lätt glömma helhetsfokus. Med hänvisning till bilden i frågan så har man missat lite detaljkänsla i val av bänkskiva och många små detaljer.

  Numera finns också klick golv, vinyl och klinkermönster som min kund blev mycket nöjd med. Produktbild ser du här. Lycka till!


 • PRO
  FE Mur & Puts AB

  Väldigt snyggt! Tveka inte. Marockanskt kommer mer och mer.

 • PRO
  A.N.K. Bygg & Renovering

  Marockanskt golv är snyggt. så länge man får till det med resten så det blir en helhet.

Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.