webuser_7443166190

Planritning hus

Matilda
förra året

Vi har nyligen köpt vårt första hus, som är väldigt ny renoverat och redan i vår smak. Tyvärr är där dåligt med förvaring och jag funderar på om man kan få in en walk in closet någonstans. Vi vill gärna kunna ha plats för två barn i framtiden.


Bifogar planritning nedan. På ovanplan är det snedtak på alla rum utom det i mitten. Det sovrummet på entreplan är nu ett lekrum och det tänkte vi var smidigt att ha kvar där. Min tanke är att kanske använda allrummet på ovanvåningen som sovrum och de små sovrummen i mitten görs om till stor garderob. Tycker dessa blir rum är lite för små för att använda som barnrum dessutom. Har kört fast i den tanken och tar gärna emot tips på andra alternativ.

Kommentarer (4)

 • PRO
  UMArkitektur
  förra året

  Frida Boströms skiss 2 ser lovande ut, det är kanske något i den stilen ni skall sikta på i framtiden. Också ev förändra tvättstugan så att det nuvarande lilla sovrummet kan bli fullstort och man fortfarande kan ha ett allrum med fönster på övervåningen. Antingen som det nuvarande eller där de två små sovrummen är idag.

  Eftersom huset är så nyrenoverat är väl idén om att använda ett av smårummen som förvaring bra tillsvidare och samtidigt bygga en till förvaring under snedtaket där Frida skrivit Bad /klk2. (Bad blir troligen svårt att få till där pga avlopp, bättre i framtiden förbättra de våtrum som redan finns.)

 • Frida Broström
  förra året
  PS! I planlösningen som kräver lite mer byggnation blir det plats för tv/spelhörna och övernattande gäster mellan sovrummen.
 • Frida Broström
  förra året
  Hej,
  Jag skulle helt klart placera klädkammare bredvid tvättrummet och antingen ta upp en dörr eller skåpluckor emellan, så att man kan placera ren tvätt direkt där den ska vara i så stor omfattning som möjligt.

  Gällande sovrummen så vill väl ingen bo i ett genomgångsrum, så det gäller att privatisera på ett eller annat sätt om ni gör om allrummet till sovrum. När barnen är tonåringar och ni vill ha mer privatliv så skulle det kunna passa att ta bort dörren och ha trappen som enda ingång till stort sovrum med ensuite.
 • Sara Norrman
  förra året

  Hej! Räcker det kanske med att göra ett av de små sovrummen till en walk-in, och ha mer förvaring på ett snyggt och knappt märkbart sätt i allrummet på övervåningen? Man får ju plats för en hel del i en walk-in som är 195x415.

Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.