Linnéstaden, Nordhemsgatan 18

Foto: Anders Bergstedt

Inspiration för mellanstora skandinaviska huvudsovrum, med blå väggar och mellanmörkt trägolv —  Houzz
Relaterade fotoämnen
Detta foto har inga frågor

Se vad Houzz-redaktörerna säger:

saranorrman
Sara Norrman la till detta i Detta är Houzz Sverige28 september 2017

1. ANNA GRÖNKVISTJag är: Content & Production Specialist. Kort sagt så är det jag som är innehålls- och produktansvarig för Houzz.se, och dessutom skriver jag en del. Det är också jag som står bakom vårt instagram-konto.Bakgrund: Jag är ursprungligen från Malmö men har bott och jobbat i London i flera år nu. Jag var den första anställda i Houzz Sverige-teamet och har varit med ända från början, innan vi ens hade någon hemsida eller app.Jag jobbar på Houzz för att: Det alltid händer något nytt! Tillsammans med mitt internationella team jobbar jag med att utveckla Houzz hela tiden, och det är väldigt kul att vara en del av det. Särskilt kul var det när vi vann världens bästa app alla kategorier på Google Play Awards 2017! Dessutom så har jag de roligaste, snällaste och mest kompetenta kollegorna man kan ha.Min favoritbild på Houzz. Ojojoj, var ska man börja!? Jag byter favoritbild hela tiden, men en bild som jag gillar just nu är den här, tagen av Anders Bergstedt. Jag är besatt av sovrum med mörka väggar i kombination med ljust trä, och lakanen gör inte saken sämre!

catherine_hug
HyggeLiG la till detta i 7 Ikeahacks med hyllsystemet Ivar du kommer vilja testa13 september 2017

1. Den rena och naturlig looken Då Ivar-systemet finns tillgängligt i tre höjder, två djup och två bredder, så kan det kombineras på många olika sätt. De stängbara skåpen, som har två dörrar och är ungefär 80 centimeter breda, är särskilt användbara. Förvaringen på bilden utgörs av en kombination av dessa stängbara skåp och ett öppet skåp med Ivar-lådor inuti. Den naturliga och rena finishen är elegant och blir en bra kontrast till de mörkblå väggarna. I denna miljö ser Ivar verkligen inte ut som en förrådshylla!

martinastrand
Martina Strand la till detta i Fråga experten: Lär dig måla väggarna som ett proffs14 december 2016

4. Skippa inte underarbetetDet absolut viktigaste är såklart underarbetet – något många slarvar med och garanterat ångrar i efterhand. Egentligen är det kanske bara är femtedel av jobbet som är själva målningen. Var noggrann med att alltid måla på en ren, slät och torr yta. Kom ihåg att rengöring är a och o. Om du tänker att såpa tar bort smutsen får du tänka om. Börja med att tvätta dina väggar med målartvätt, som tar bort smuts och säkrar vidhäftningen. Om väggarna är nikotinskadade krävs dessutom en specialgrund som spärrar maximalt för genomslag. Sedan är det dags att laga och dra ur plugg innan spackling, och att skära ned eventuella skarvar i papperstapeter. Det är bäst att skära ner gammal tapet helt för att inte lämna något åt slumpen. “Något man gärna gör när man vill bli klar så snabbt som möjligt är att hoppa över viktiga delar, som tvättning eller grundfärg, allt det som gör ytan ren, slät och jämn. Så snajsar man till det lite med spackel över skruvhål och hoppas på det bästa”, säger Hannes och fortsätter: “Det kan man se i många hem där man målat om rakt på papperstapeten, och det går utmärkt, men man har ju skarven kvar som syns. Det blir ett snyggare resultat om man slipar med slippapper eller skär ned med tapethyvel och spackla över för att få kanten jämn och fin.” Rullspackel är det bästa som har hänt privatkonsumenten, menar Hannes: “Man lägger på spackel med roller och rollar upp så det blir som en tjock färg, innan man går efter och slätar ut spackelmassan med en spackelspade. Det är mycket smidigare än att spackla och fixa med handspackel här och där.”Hitta experter inom färg och målning här

Detta kommenterar "Houzzers" på:

webuser_55159077
Kate Page la till detta i My ideas24 april 2020

Bedroom + hooks in lieu of exposed closet

lauren_varner
Lauren Varner la till detta i NEW HOUSE - Master Bedroom12 december 2019

I like the simple pattern on this duvet with the dark wall

Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.