Nytt kök med tegelvägg
Malin Brink
8 år sedan
senast redigerad:8 år sedan
Utvalt svar
Sortera efter:Äldsta
Kommentarer (10)
Malin Brink
8 år sedanRelaterade diskussioner
Helrenovering eller bygga nytt?
Kommentarer (10)Hej! Det finns ingen garanti för att ett nybygge blir minst jobb och mest tillfredsställelse. En viktig fråga som ni bör tänka på i valet är driftkostnaden som oftast väger till fördel för nybyggnation. Men det är enormt viktigt för er att diskutera vilken livsstil ni föredrar. Vilken inramning vill ni ha runt er familj? Du frågar vad en arkitekt skulle göra. Vi är äldre och har köpt ett drömhus som vi renoverar varsamt själva. Det tar tid och kraft. Efter mer än 5 år är vi inte klara. Våra barn och barnbarn tycker ofta att det är lite kallt och stökigt men mysigt. Det är alltid något delprojekt på gång. Eftersom du ställer frågan svarar jag dig att ett nybygge kan vara varmare och bekvämare än ett äldre hus. Jag skulle i er situation välja att bygga nytt och sedan fundera på att köpa ett äldre drömhus senare, när barnen är större. Om det stämmer med er livsstil. Lycka till!... Se merTegelvägg kök
Kommentarer (6)Linolja och luktfri terpentin, lika delar. Lägg på tills ytan blir mättad, blir mörkare dock. Binder också lite av bruket så det inte smular sig. Såpa och vatten gör ytan mindre mörk men skyddar också bra. Matt vattenbaserad lack är ytterligare ett sätt eller oljevax från Qvesarum. Lycka till!... Se merbudgettips förändra kök
Kommentarer (6)Toppen idé! Jag skulle nog byta ut färgen på alla luckor också, i antingen mattsvart (kanske griffelfärg tom. för att göra det hela lite roligt - man kan skriva listor och meddelande på luckorna) eller vitt eller den där gröna du föreslog. Tror ej dom trä färgade passar in om du ändrar golvet och bänkskivorna. Lycka till! Ser fram emot resultat!... Se merVad krävs för en lyckad middagsbjudning hemma i sommar?
Kommentarer (5)Anpassa maten till gästerna så gott det går om du känner dem väl, bjud annars på buffé eller plockmat där var och en kan välja själv. Det är lite knepigare att bjuda nu med alla dieter att ta hänsyn till, om man nu känner till dem. En del specialmat kan köpas färdiglagad, t ex glutenfritt bröd. Alla ska trivas. Gör så mycket som möjligt i förväg men bara om du är säker på att rätten inte blir sämre av att stå över natten. Chokladmousse med äggvitor sjunker sorgligt ihop märkte jag förra söndagen! Potatis till sallad blir så mycket godare om den läggs i en vinägerbaserad dressing när den fortfarande är varm eller ljummen och mår bara bra av att få ligga till sig. Nästa dag kan man ha på vilken dressing man vill. Gratänger och lådor kan göras halvfärdiga och bara gräddas på i sista stund. Jag brukar ha ett tema för menyn, som klassisk svensk sommarmat, eller italiensk, grekisk eller libanesisk mat som är mina favoriter just nu och inte för exotiskt för de flesta, inklusive barn. Dukningen är viktig och äter vi ute brukar jag ta ett snyggt tryck som duk hellre än en konventionell duk. Senaste fynd är Birgitta Hahns tyg Jamaica från IKEA. Gästerna får en drink när de kommer, med och utan alkohol och får sen hjälpa till att duka. Vi har en lång väg från köket till uteplatsen så alla måste bidra.... Se merAnna G
8 år sedanMalin Brink
8 år sedanA
8 år sedanMarias Inredning
8 år sedanGisela Larsson
8 år sedanGisela Larsson
8 år sedanStudio In
8 år sedanMalin Brink
8 år sedan
Sponsored
Reload the page to not see this specific ad anymore
Fler diskussioner
Victoria Axlund