42 128 landskapsarkitekter och trädgårdsdesigner

Utöver vanlig arkitektur och inredningsarkitektur finns det en tredje och en fjärde yrkestitel med suffixet -arkitektur, nämligen landskapsarkitektur och trädgårdsarkitektur. Men vad gör egentligen en landskapsarkitekt eller en trädgårdsarkitekt ? Ja, helt glasklart är det nog inte för många, men läs vidare så får du svaret! Vem vet, kanske är det något som du behöver anlita, nu eller i framtiden? Mer
add: design erbjuder både trädgårds- och inredningsdesign för hus och hem i syfte att höja livskvalitén,... Läs mer
 • 070-966 22 78
 • Karlsborg
Bengtsson Design, Stockholm baserad trädgårdsarkitekter, gestaltar och projekterar moderna, funktionella och... Läs mer
 • 073-310 07 27
 • Sollentuna
SNITSIG hjälper dig att gestalta den unika utemiljö du drömmer om. Med hjälp av erfarenhet, gedigen kunskap och... Läs mer
 • 070-514 39 11
 • Viken
Verksamheten omfattar allt från stadens torg och parker till bostadsgårdar, kyrkogårdsmiljöer till den lilla... Läs mer
 • 9921589
 • Malmö
Vi är två trädgårdsingenjörer med inriktning Trädgårdsdesign, utbildade på Alnarp, som arbetar tillsammans under... Läs mer
 • 073-050 58 04
 • Malmö
PARADIS trädgårdsdesign formger trädgårdar och grönområden. Företaget är baserat i Helsingborg och verksamt... Läs mer
 • 070-847 49 97
 • Helsingborg
Vi matchar DITT vackra inre med ett vackert yttre. Utifrån DINA behov och önskemål skapar form&flora... Läs mer
 • 070-474 54 85
 • Viken
Högadals Trädgårdar skapar lättskötta och funktionella trädgårdar och utemiljöer som är vackra året runt. Vi... Läs mer
 • 073-140 47 41
 • Mölnlycke
Jag tillhandahåller tjänster inom trädgårdsdesign, trädgårdsplanering, beskärning och skötsel av gröna miljöer. Läs mer
 • 070-250 48 38
 • Järfälla
“Vår utmaning är att göra verklighet av dina trädgårdsdrömmar” När jag för nu rätt många år sedan lämnade mitt... Läs mer
 • 070-822 36 20
 • Stockholm
Vi sammanställer inspirerande gröna miljöer för privatpersoner, företag och bostadsrätter byggda på kunskap och... Läs mer
 • 076-767 84 34
 • Varberg
Med öga för både detaljer och helhet hjälper vi våra kunder att skapa en trädgård att trivas och växa i. Kunderna... Läs mer
 • 070-561 35 82
 • Stockholm
Jag heter Madeleine Ljungfeldt och arbetar med trädgårdsdesign och blomsterdesign. Min passion är växter i alla... Läs mer
 • 073-333 36 60
 • Bromma
personlig trädgård för dig för dig som vill ha hjälp med trädgårdsdesign & trädgårdsskötsel - finns mellan... Läs mer
 • 073-780 24 75
 • Laholm
Lövehagen trädgård & design är verksamma i norra Stockholm. Våra tjänster omfattar rådgivning kring växtval och... Läs mer
 • 070-916 31 60
 • Täby
Utvalda omdömen om Landskapsarkitekter och trädgårdsdesigner
www.adddesign.se
Landskapsarkitekter och trädgårdsdesigner
"Anna is full of energy and knows how to make people interested of her product. She is a person that you can trust and if you decide to hire her, you can be sure that the result will be excellent!"
- maria_larsson
Bengtsson Design. Garden & Outdoors
Landskapsarkitekter och trädgårdsdesigner
"Snabb och träffsäker leverans där våra önskemål och behov noggrant var beaktade. Kan varmt rekommendera Bengtsson Design."
- sara_borsvik
SNITSIG Trädgård & Landskap AB
Landskapsarkitekter och trädgårdsdesigner
"Jag hade ganska högs förväntningar på Karin då jag genom olika bloggar sett hennes tidigare arbeten i olika trädgårdar. Hon överträffade detta totalt! Med enkla medel gjorde hon underverk med vår trädgård! Hon är helt fantastisk och besitter en fårmåga att se möjligheter som jag inte tror många andra skulle komma på. Jag har rekommenderat henne till andra vänner och alla är lika nöjda! Vi bor i Kungsabacka och betalade restiden så man behöver nog inte bo i Skåne för att få hennes hjälp!"
- maria_gerdin
Stefan Sundblad Landskapsarkitekter AB
Landskapsarkitekter och trädgårdsdesigner
"Gör fantastiska ritningar till vår trädgård vid 3 tillfälle. Växthus - 2012 Pool område med ett Wood land-2015, dammprojekt 2018"
- Pål Svensson
Vi tre & trädgård
Landskapsarkitekter och trädgårdsdesigner
"Vi tre & trädgård hjälpte oss att rita och planera vår trädgård på ca 5000 kvm, på en lantlig tomt utanför Malmö, under våren 2015. De var fantastiskt duktiga på att förstå och lyssna på våra önskemål och behov samtidigt som de inspirerade och gav förslag på lösningar som vi aldrig hade kunnat komma fram till själva. Uppskattar verkligen allt i det arbete de gjort för oss och processen som ledde dit. Vi har skapat en trädgård som är jättefin och dessutom lättskött med robusta växter, utifrån deras arbete. Vi är supernöjda med resultatet, deras bemötande, kunnighet, inspiration och med vad de kunde åstadkomma på den budget vi hade."
- Karin Hartmann
PARADIS trädgårdsdesign
Landskapsarkitekter och trädgårdsdesigner
"Paradis trädgårdsdesign tog fram ett genomtänkt och genuint förslag på hur jag skulle kunna göra om min tråkiga och kala framsida. Framsidan blev istället insynsskyddad och mysig med trevlig uteplats och slingrande gång och med en helt separat uppställningsplats för bil och soptunnor."
- christina_rydholm
form&flora trädgårdsdesign i Viken
Landskapsarkitekter och trädgårdsdesigner
"Vi bokade en trädgårdskonsultation för vissa delar av vår trädgård och därefter ritningar med formgivning, växtförslag och placering. Cecilia levererade snabbt, snyggt och efter våra önskemål men ändå med egna idéer. Vi har påbörjat renoveringen och ser fram emot det färdiga resultatet. Vi skulle verkligen anlita form&flora igen om vi såg behov. Vi rekommenderar henne varmt. Kolla hennes Instagramkonto så du vet att hennes stil passar dig"
- eva_kollberg
Högadals Trädgårdar
Landskapsarkitekter och trädgårdsdesigner
"Vi anlitade Marie för att ta fram ett förslag till planteringar mm för hela vår trädgård i vårt nya hus. Marie lyssnade väldigt mycket till våra önskemål, men utmanade oss även med spännande lösningar. Vår tomt var helt nyanlagd på 960 kvm. Marie kom med mycket bra förslag på planteringar med olika blommningstider, träd, spalje mmr. Hon hade också ett gott öga till att anpassa efter vår moderna stil. Vi fick i slutändan en fin skiss som var enkel att följa hur och var vi skulle plantera allt. Kort skulle jag beskriva Marie som kunnig, inspirerande och mån om våra önsemål. Vi kan strakt rekommendera Marie!"
- Adam Claeson
Jessicas trädgårdsdesign
Landskapsarkitekter och trädgårdsdesigner
""Sundbybergs Bangolfklubb har uppfört en ny "äventyrsbana" i Sundbyberg. I projektet ingick att på cirka 120 kvm föreslå växter och utföra uppdraget. Det fanns en viss tidsbrist i projektet och invigningen närmade sig. Jessica Trädgårdsdesign fick uppdraget och vi är mycket nöjda med utförandet och resultatet. Flera av våra besökare har berömt vår anläggning bland annat beroende på växtytorna. Frågor om olika växter har ställts från särskilt intresserade. Ett detaljerat och illustrativt förslag togs fram snabbt och dialogen med Jessica Trädgårdsdesign före, under och efter arbetet har fungerat utmärkt. Vi behöver nu hjälp med visst underhåll och kompletteringar och Jessica Trädgårdsdesign har fått det uppdraget också. Vi visar gärna upp vår anläggning för intresserade. Sundbybergs Bangolfklubb Björn Nilsson Ordförande"
- bjorn_nilsson49
Emma Johnson Trädgårdsdesign
Landskapsarkitekter och trädgårdsdesigner
"Emma Johnsson Trädgårdsdesign har hjälp oss att ta fram en trädgårdsdesign från grunden och även gjort en växtplan med växter som anpassats efter våra önskemål och för att passa in i omgivningen. Servicen var väldigt bra, designen uppfyllde våra önskemål och leveransen gjordes enligt överenskommelsen."
- lkndr
Registrera din verksamhet här utan kostnad – Läs mer

Så, vad gör en landskapsarkitekt?


Landskapsarkitekter jobbar ofta med offentliga miljöer, som till exempel stadsmiljöer, parker och vägprojekt. Utbildningen för en landskapsarkitekt är på 5 år och ger en magisterexamen. I Sverige finns det två skolor som erbjuder den här typen av utbildning, Alnarp i Skåne eller Ultuna utanför Uppsala. Under och efter utbildningen sätter du ihop en portfolio som visar vad du kan som landskapsarkitekt. Med det sagt, så kan såklart en landskapsarkitekt även assistera i privata hem, och inte bara i offentliga miljöer.

Trädgårdsarkitekt, är inte det samma sak som landskapsarkitekt?


Nja, inte riktigt, även om många tycks tro det. Det är lite rörigt, för förut kallades landskapsarkitektur för trädgårdsarkitektur. Dock har titeln trädgårdsarkitekt kommit tillbaka med en lite ny innebörd. Trädgårdsarkitekter är mest inriktade på villaträdgårdar och deras design. De fungerar i vissa fall som trädgårdsplanerare som tittar på befintliga trädgårdsritningar och gör. Ibland får du designa en trädgård och ta fram en helt ny trädgårdsritning. Många trädgårdsarkitekter jobbar med trädgårdsdesign som egenföretagare.

Till skillnad från landskapsarkitekten blir du trädgårdsdesigner efter en diplomutbildning på ett års heltidsstudier.

Vi hoppas att det går bra med att planera trädgården, oavsett om det är en stor botanisk trädgård eller en i förhållandevis spartansk villaträdgård. Förhoppningsvis så hittar du även just den trädgårds- eller landskapsarkitekt som sökes. Lycka till!
Storstäder med experter