1. Sällskapsrum
  2. Vardagsrum

31 665 foton på lantligt vardagsrum

Vissa inredningsstilar är lite mer populära än andra. Det är kanske inte så konstigt, eftersom en del stilar helt enkelt tilltalar en större grupp av människor än andra. Dessutom kan trender spela in en hel del, och beroende på vad som är rätt i tiden kan påverka vilken stil som många gillar när det kommer till hem, design och inredning. Men en stil som alltid är populär, oavsett trender och annat, är den lantliga. En underbar stil som man inte bara kan hitta på gårdar runt om i landet, utan även i städerna! Den går väl ihop med vår svenska stil i övrigt, och många svenska närproducerade varumärken gör just lantlig inredning i alla dess former. Att ett lantligt vardagsrum därför går att hitta hemma hos många av oss är inte så konstigt! Men är du däremot en av de som drömmer om lantliga vardagsrum, men kanske inte riktigt lyckats med den lantliga inredningen än? Läs vidare, och kika runt bland bilder och inspiration, så ska vi försöka hjälpa till uppnå din dröm!

Hur får jag till den lantliga stilen i vardagsrummet?

En mycket bra fråga, eftersom det faktiskt kan vara betydligt lättare sagt än gjort. Det bästa är att dela upp inredningen i delar, så att man inte funderar över allting på samma gång utan istället börjar vid en ända. För många så är väggarna ett bra ställe att börja klura på, så varför inte prova det? Vet man hur väggarna ska se ut är det nämligen betydligt enklare att fylla på med övrig inredning. Dessutom finns det massor av vacker lantlig tapet att välja mellan, och just tapet är därför något som kan passa alldeles utmärkt i vardagsrummet med lantlig stil. Gå “all in” med småblommigt i ljusa toner, eller håll det enklare med ljust, ljust grått? Valet är ditt! Sen är såklart tapet inget måste, att måla går minst lika bra. Och var så säker på att när du väl hittat rätt val för väggarna så är det betydligt enklare med annan inredning. Väggarna sätter ofta tonen för vardagsrummet och gör det enklare att fylla på med gardiner, mattor, soffa med mera.

Hur får jag det mysigt i vardagsrummet?

Vardagsrummet är för många ett rum som ska vara mysigt. Såklart! Det är ett rum man spenderar en hel del tid med, med familjen eller vänner och bekanta som är på besök, så det är klart att man vill att det ska vara ett rum att verkligen trivas i. Så hur får man då till den där myskänslan som vi alla är ute efter? Inget rum blir nämligen mysigt av sig självt, utan ibland kan det krävas rätt typ av inredning för att få till den rätta känslan. Gardiner, fina prydnadskuddar, belysning och ljus och en gosig matta är alla saker som kan öka på känslan av just mys, och är dessutom inredningsdetaljer som passar väl in i ett lantligt vardagsrum. Exakt vilka detaljer sen som ditt val faller på kan såklart variera från hem till hem, och vårt tips är att hitta sånt som verkligen du gillar. På så sätt brukar myset komma av sig självt till slut. Lycka till!


Oavsett om du söker inspiration för en renovering av lantligt vardagsrum eller ska bygga ett snyggt designat vardagsrum från början så har Houzz 31 665 foton från de bästa designer, inredare, och arkitekter i landet, exempelvis Fotograf Jonas Norén och Jula Cole Design. Titta på foton lantligt med olika färger och stilar när du letar efter inredning för lantligt vardagsrum som inspirerar dig. Spara dem i en idébok eller kontakta experten bakom projektet för att se vilka designidéer de har för ditt hem. Upptäck även det fina fotogalleriet med bilder av lantligt vardagsrum fyllt av idéer och få reda på mer om exakt varför Houzz är den bästa hemsidan för renovering och design.
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.