Fler eller färre småfåglar i trädgården

Anna Holmquist
9 Oktober 2015

Min svärmor påstår att antalet småfåglar i hennes trädgård har minskat de senaste åren. Själv har jag inte reflekterat över det och nu är det ju höst och fåglarna drar söderut men jag tycker ändå att det skulle vara intressant att höra hur ni andra upplever det - har antalet småfåglar minskat eller ökat de senaste åren hemma i era trädgårdar?


Inspiration · Mer info

Kommentarer (4)

 • helenewennerstrom

  Jag tycker det har minskat! Men det kanske bara är i min och din svärmors trädgård? ;)

 • PRO
  Wildlife Garden

  Det kan vara en iakttagelse som stämmer - totalt sett är det fler fågelarter i Sverige som minskar än som ökar rapporterade Sveriges Ornitologiska Förening 2013, även om det är en liten minskning. Klart är i alla fall att den kalla våren 2015 gjorde att många kullar med fågelungar dog av svält för att det inte fanns tillräckligt med insekter. T.ex var det ett svårt år för talgoxen och blåmesen. Därför är det bra att stötta våra småfåglar med fågelmatning under vintern och faktiskt hela året, då kommer det garanterat bli fler fåglar i trädgården :) Och glöm för allt i världen inte att sätta upp fågelholkar, boplatser för småfåglar är det också brist på!

 • Sara Norrman

  Det ska jag göra i helgen, har köpt talgbollar och frön. Så trevligt när de kommer flygande!

 • Helena Starenby

  Ökat ...

Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.