webuser_382633601

Olika vita nyanser på möbler.

Houzz-ID: 382633601
4 September 2018

Hej, håller på att inreda dotterns rum, med vita möbler, nöjd med det mesta, men ”kört” fast på skrivbordet, köpte först ett vitt med ekfärgade ben, blev ej nöjd med utseendet över lag på det bordet när det väl stod på plats, hittade ett annat som vi tyckte var bättre, men när det nu står på plats upptäckte jag att skrivbordet och byrån som står nära varandra har olika nyanser av vitt, byrån mer åt äggskalsvitt och skrivbordet i kallare vitt, vilken miss att ej tänka på detta. Är det ”fel” att blanda olika vita nyanser? Nu står här 2 st skrivbord som inte känns rätt något av dom.

Kommentarer (5)

 • Sara Norrman

  Hej! Kanske kan du mjuka upp intrycket med ännu en vit nyans, typ en vit luddig fäll på skrivbordsstolen, så blir inte kontrasten så stark? Vad tycker ni andra?

 • brijot
  Det blir gärna ett platt intryck om man har samma vita kulör på möblerna. Så det ska helst vara olika.
 • PRO
  Ingeborg Andersson

  Hur långt är det mellan byrå och skrivbord? Kan du ställa en golvväxt emellan för att lura ögat?

  Alternativ sätt en vägglampa/dekorationslampa på vägg eller på byrån som med sitt ljus förändrar kontrasterna/ger en mjukare övergång. Tror annars att blanda in flera nyanser vitt i rummet som Sara skriver för att balansera upp tonerna.

 • PRO
  HH Inredning Finsnickeri

  Hej

  Om du är nöjd med det senare bordet har du bara att välja vilken av de vita du önskar sedan åker du till färgaffären frågar om du kan låna en färganalysapparat alt tar med en låda du åker hem och skjuter den på den vita du önskar du får fram en NCS kod. Tar skrivbordet till någon som målar om det eller att du målar det.

 • Pia W

  Du kanske kan lura ögat lite genom att måla benen på det skrivbord ni gillar bäst, och kanske måla en skrivbordsstol i samma kulör. Plocka upp en kulör som redan finns i rummet på t ex tapet, matta eller överkast.

Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.