Frödingsvägen

Idéer för att renovera ett stort skandinaviskt huvudsovrum, med grå väggar och ljust trägolv —  Houzz
Relaterade fotoämnen
Detta foto har inga frågor

Se vad Houzz-redaktörerna säger:

saranorrman
Sara Norrman la till detta i Expertens råd: Nya sätt med skiljeväggar i glas27 mars 2019

Bild inte från tidigare nämnda projekt“Man måste antagligen ha ett draperi för glaset i sovrummet, som ständigt ska öppnas och stängas. Det gör också att man måste putsa en hel del glas. Det kan vara bra att ha det i åtanke, att det kanske finns andra lösningar som släpper igenom ljus men ändå ger lite mer avskildhet,” avslutar Victor Marx.Behöver du mer inspiration? Sök bland miljontals bilder för idéer och uppslag – de länkar till experter du enkelt kan kontakta genom att klicka på bilden.

cajsacarlson
Cajsa Carlson la till detta i Svenskarnas 30 favoritbilder på Houzz17 okt. 2016

29. Skiljeväggar i glas och stål kan ge ett rum ett helt nytt uttryck, och passar extra bra i rum där man vill ha lite extra ljus.LÄS MER: Fråga experten: Hur sätter jag in en skiljevägg i glas och stål?

stromberg_amanda
Amanda Strömberg la till detta i Fråga experten: Så får du ut mer av din lilla bostad29 sep. 2016

Hur skapar man nya rum bäst?“När man bor trångt är det extra viktigt att avgränsa funktioner i hemmet och skapa avskildhet. Man vill kunna stänga en dörr om sig eller i alla fall dra för ett draperi när det är dags att lägga sig för att sova. Har man inget fristående sovrum eller naturligt avskild sovalkov kan man använda sig av glaspartier för att skapa ett rum i rummet. Fördelen med att använda just glaspartier som rumsavdelare är att de varken stjäl ljus eller volym som en vanlig vägg eller större möbel gör”, säger Maja.Fråga experten: Hur sätter jag in en skiljevägg i glas och stål?

antoniawiklund
Antonia af Petersens la till detta i Fråga experten: Hur sätter jag in en skiljevägg i glas och stål?4 aug. 2016

Hur går processen till – från idé till färdigmonterad vägg?”Efter vi ha fått en intresseförfrågan börjar vi ofta med ett hembesök för att kunna mäta med laser och prata igenom önskemålen om hur väggen ska se ut. Därefter jobbar vi fram ett förslag på vägg och en offert. När kunden godkänt dem drar tillverkningen av stålramar och spröjsade stålprofiler igång. De skickas sedan vidare för att lackeras och glaset skärs till önskade rutstorlekar för att passa spröjset. Den färdiga skiljeväggen i glas levereras vanligtvis i sektioner till kunden och (monteringen) av glasväggen med stålram sker därför direkt på plats.”

antoniawiklund
Antonia af Petersens la till detta i Trendspaning: 7 saker att ha hemma som visar att du har koll20 juli 2016

1. GlasväggarOm det är något vi skandinaver jagar så är det ljuset, särskilt under vinterhalvåret. Därför är det inte konstigt att de industriella glasväggarna verkligen fått stor genomslagskraft i våra nordiska hem. Många bor på allt mindre yta, speciellt i storstäderna, men önskan att skärma av ytorna för att ändå skapa “rum” är stor. Då är en glasvägg med stålramar både snyggt och praktiskt eftersom det till skillnad från en vanlig vägg eller ett draperi släpper in ljus.

Detta kommenterar "Houzzers" på:

webuser_295308897
Houzz-ID: 295308897 la till detta i Sovrum12 mars 2019

Ett nytt rum. Stilrent, snyggt, ljust, luftigt.

h_kan_alner
Håkan Alner la till detta i Idéer från Håkan24 feb. 2019

Alternativ till Sofias lägenhet!

Personer som gillar det här fotot gillar även
Frödingsvägen
Polhemsgatan
Frödingsvägen
Frödingsvägen
Frödingsvägen
Polhemsgatan
Drejargatan
Frödingsvägen
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.