1. Sällskapsrum
  2. Vardagsrum

33 709 foton på litet vardagsrum

Vardagsrummet är ofta ett av de allra största rummen i ett hem, om inte det största. Här kan man ofta få plats med soffgrupper, fåtöljer, en matgrupp, bokhyllor och kanske till och med ett skrivbord. En salig blandning med andra ord, som dessutom oftast bjuder in till umgänge och fritid. Men bara för att det är vanligt att vardagsrummet är stort, så betyder det självklart inte att det är så det är i alla hem! Det finns såklart även de som har ett litet vardagsrum, och små vardagsrum kan vara minst lika fina och funktionella. Visst kan man behöva inreda på ett lite annorlunda sätt, men det finns inget negativt i det. Tvärt om, se det som en rolig utmaning! Att inreda ett litet vardagsrum kan nämligen vara en riktigt härlig utmaning. Sen beror det såklart också på hur mycket man vill få plats med, är vardagsrummet tilltänkt som ett sällskapsrum räcker en soffa, någon fåtölj och ett soffbord gott och väl, och är det som man ska fokusera på. Men låt oss gå mer in i detalj på vad som kan vara bra att tänka på!

Får jag plats med matplats i mitt lilla vardagsrum?

Att få plats med många olika typer av möbler är inte allting enkelt, men visst kan ett litet vardagsrum med matplats vara genomförbart. Som tidigare nämnt är det bra att tänka igenom vad som är viktigast för en i vardagsrummet innan man sätter igång med inredningen, och är en matplats just detta så är det inga problem att få in det. Dessutom kan en matplats ta otroligt lite plats om inte plats finns, varför inte välja ett bord som passar för 2-4 personer och som går att göra längre när behovet finns? På så sätt får man det bästa av två världar! Är det däremot inte på din topplista över saker du vill ha i vardagsrummet utan snarare en bonus finns det också flertalet lösningar. Visst går det ofta att klämma in ett bord någonstans, men ett annat alternativ är att ha ett hopfällbart bord som du ställer fram vid behov. Kanske har du en mindre matplats i köket och behöver inte använda ett större bord så ofta? Då är det en perfekt lösning för det lite mindre hemmet.

Hur hittar jag inspiration på inredning för litet vardagsrum?

Är du på jakt efter inspiration så har du sannerligen kommit till rätt plats på internet! Här hos oss på Houzz finns nämligen massvis av inspiration för vardagsrum i alla möjliga former, färger och storlekar. Varför inte klicka runt dig bland alla fina foton och se om du finner något som faller dig i smaken? När du gör det så är det enkelt att spara fotona i idéböcker som ligger på din Houzz-profil, så att du alltid kan komma tillbaka till bilderna när det behövs. Så om det är inspirerande vardagsrum du är ute efter så behöver du inte oroa dig, det finns så det räcker och blir över. Spara ner ett gäng bilder och se åt vilket håll din smak lutar? När man ser det framför sig blir allt som oftast inredningsprojektet lättare att ta sig an. Lycka till!


Oavsett om du söker inspiration för en renovering av litet vardagsrum eller ska bygga ett snyggt designat vardagsrum från början så har Houzz 33 709 foton från de bästa designer, inredare, och arkitekter i landet, exempelvis Kajsas Hem och Nooks. Titta på foton litet med olika färger och stilar när du letar efter inredning för litet vardagsrum som inspirerar dig. Spara dem i en idébok eller kontakta experten bakom projektet för att se vilka designidéer de har för ditt hem. Upptäck även det fina fotogalleriet med bilder av litet vardagsrum fyllt av idéer och få reda på mer om exakt varför Houzz är den bästa hemsidan för renovering och design.
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.