På vintern och hösten kan det vara allt annat än behagligt att bo i Sverige, det har nog de allra flesta av oss känt både en och två gånger. Det är mörkt, kallt och vädret är allt annat än vad vi vill att det ska vara. Dessa tider på året är det inte ovanligt att längta bort, efter ett mer tropiskt klimat. Är du en av de som gör det? Vi förstår dig. Då kan en mer exotisk inredning vara något att fundera på. Läs vidare om du vill ha det lite mer exotiskt hemma när du inte kan resa bort till exempelvis Miami, Thailand eller Dominikanska Republiken. Med en mer exotisk inredning hemma kan hela livet nästan kännas som en resa!

Så, hur fixar jag en mer exotisk stil på min inredning?


Att säga konkret hur du fixar en exotisk inredning är väldigt svårt med tanke på att det inte är en enda homogen stil, det är näst intill omöjligt. På uppsidan ger det väldigt många möjligheter att sätta en personlig touch på en tropisk och orientalisk inredning. Men ett enkelt sätt att få det lite mer tropiskt hemma är att satsa på exotiska växter. Det kan verkligen göra rum och få det att känna mer exotiskt hemma. Det mest klassiska är nog att ha en palm av något slag som trivs i vårt kallare klimat. Kanske inget som man har i trädgården, om man inte hittar en bra sort, men många palmer trivs bra i badrum såväl som vardagsrum och sovrum.

Hur kan jag hämta inspiration till att göra det mer tropiskt och exotiskt hemma?


Om det händer att du är ute och reser är det ett sätt att hämta inspiration – och även inhandla inredningsmaterial. En bra idé kanske är att ta med ett anteckningsblock och skriva ned vad du ser och planera framtida inköp? Det är trots allt inte alltid det smidigaste att köpa grejer på resan när man bara har en liten resväska som redan är fylld till bredden.

Vi hoppas att du hittar inspiration och glädje i att inreda i exotisk stil hemma. Glöm aldrig bort att det inte finns några regler, utan du bestämmer helt och hållet hur ditt egna exotiska hem ska se ut. Lycka till!
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.