Något som har ökat näst intill lavinartat i populäritet är industriell inredning. Att inreda i industriell stil har blivit så populärt att det finns oräkneligt antal bloggar om stilen och att den nämns frekvent i varenda inrednings- och livsstilsmagasin värt namnet. Men vad är egentligen industristil? Hur ska jag tänka om jag gillar stilen och vill testa på? Har det något med industriella revolutionen att göra? Det här är några frågor som kan dyka upp, och för att ge inspiration till industristil och hur den kan användas har vi skrivit ner några rader som förhoppningsvis inspirerar. Läs vidare och få mer koll på industriell heminredning!

Vad är egentligen så kallad industriell inredning?


I korta drag är det en stil med råa karaktärsdrag. Inredning influerad av industri, helt enkelt. Tänk betong, omålade väggar, mycket plåt, koppar och zink.

Kan jag köra på industriell stil i hela huset?


Absolut, det kan du göra, det funkar med industriellt i såväl kök som badrum, sovrum och vardagsrum. Kom ihåg att du kan alltid kan välja i vilken utsträckning du vill inreda industriellt. Antingen kan du lägga till några enstaka möbler och detaljer för att ge en lite mer industriell känsla, vilket kan ge en snygg kontrast till lite mjukare inredning. Eller så väljer du helt enkelt att anamma det fullt ut. Då kan det dock vara snyggt att bryta av med lite gröna växter eller mjuka mattor.

Hur kan jag inreda mitt kök och sovrum i industristil?


När du vill ha ett kök i industristil kan du tänka mycket plåt. Lampor, plåtburkar för kryddor och kastruller hängande över spisen. Ett sovrum i industristil får lätt en industriell känsla tack vare nakna glödlampor, en sänggavel i metall och mörka överkast.

Hur kan jag tänka när det kommer till badrum i industristil då?


När det gäller industriinredning i badrum kanske kopparfärgade rör kan vara något. Vitt kakel och stora betongplattor är något att fundera på när det kommer till golv. Även här gör sig plåt också väldigt bra. När det kommer till inredning i industriell stil, får det gärna var lite spretigt, perfektion är egentligen inte något att sträva efter.

Vi hoppas att du har blivit inspirerad till att testa inredning som flirtar lite med industridesign, även om det kanske bara blir enstaka detaljer. Lycka till!
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.